Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | CALM INTERNAȚIONAL: MAI MULTĂ ATENȚIE PENTRU APL, MAI MULTE PROGRAME ȘI FINANȚĂRI CU ACCES DIRECT PENTRU COMUNITĂȚILE LOCALE!

vezi mai mult

Redirecționarea mai multor venituri în bugetele locale – o etapă esențială în procesul de descentralizare!
30.07.2019     
 
PROBLEME ACTUALE ALE APL ÎN VIZORUL CALM! EXPERIENȚE POZITIVE ALE APL ÎN INTERESUL COMUNITĂȚILOR!
16.07.2019     
 
DESCENTRALIZAREA VA PRODUCE ADEVĂRATA SCHIMBARE!
30.06.2019     
 
ACTIVITATEA CALM ÎN SPRIJINUL COMUNITĂȚILOR LOCALE!
25.06.2019     
 
SPECIALIȘTII FUNCIARI DIN PRIMĂRII, UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE ȘI DISCRIMINATE CATEGORII DE FUNCȚIONARI, SE UNESC ÎN CADRUL REȚELEI CALM!
17.06.2019     
 

CALM INTERNAȚIONAL: MAI MULTĂ ATENȚIE PENTRU APL, MAI MULTE PROGRAME ȘI FINANȚĂRI CU ACCES DIRECT PENTRU COMUNITĂȚILE LOCALE!

      
19.02.2019    

Unele aspecte ale activității CALM pe plan extern au fost abordate sâmbătă, 16 februarie, în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”, la postul de radio „Eco FM”. Congresul Autorităților Locale din Moldova a participat recent la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor (COR). CALM a avut întrevederi cu președintele COR Karl-Heinz Lambertz, cu secretarul general al Consiliului Municipalităților și Regiunilor europene Frédéric Vallier, dar și cu alți oficiali europeni. Impresionantă a fost susținerea CALM de către reprezentanții structurilor asociative ale primarilor din România. Despre rezultatele acestei vizite stăm de vorbă cu Mariana Gâju, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, primar al comunei Cumpăna, județul Constanța; Adrian Teban, vicepreședinte al Asociației Orașelor din România, primar al orașului Cugir, județul Alba-Iulia și Alexandru Osadci, coordonator de programe în cadrul CALM. Despre concluziile reuniunii din Belgrad a Comitetului de Monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei unde a participat și un grup al CALM aflăm de la directorul executiv Viorel Furdui. Peste 500 de primari din România și Republica Moldova se vor întruni în cadrul adunării generale a Asociației Comunelor din România. Vorbim despre relațiile dintre cele două asociații cu Gheorghe Grigoraș, primar al comunei Ciuciuleni, Hâncești. De la expertul juridic Viorel Pîrvan vom afla care sunt concluziile celor două rapoarte de monitorizare a dosarelor penale în privința aleșilor locali realizate de către CALM și IDIS, iar Elena Savițchi, primar de Borogani, Leova ne va explica de ce extrem de importantă consultanța reprezentanților APL de către CALM.
Ascultați emisiunea „La înălțime cu CALM”:

Emisiunea partea I

Emisiunea partea II

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney