Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | „La înălțime cu CALM" descoperim oamenii care schimbă comunitățile locale

vezi mai mult

ÎN FRANȚA AU FOST ABORDATE SUBIECTE DE INTERES MAJOR PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE DIN REPUBLICA MOLDOVA!
20.04.2019     
 
LA MULȚI ANI, CALM!
02.04.2019     
 
CALM – AVOCATUL APL DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN CADRUL INSTITUȚIILOR INTERNAȚIONALE!
25.03.2019     
 
AȘTEPTĂRI, REZULTATE ȘI OBIECTIVE ALE PRIMARILOR CARE AU CANDIDAT LA FUNCȚIA DE DEPUTAT
18.03.2019     
 
PRIMARII ȘI FUNCȚIONARII DIN CADRUL APL - FACTORI PRINCIPALI AI DEZVOLTĂRII LOCALE!
25.02.2019     
 

„La înălțime cu CALM" descoperim oamenii care schimbă comunitățile locale

      
13.08.2018    

Emisiunea radio partea I

Emisiunea radio partea II

În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM, împreună cu Congresul Autorităților Locale din Moldova ne propunem să vă prezentăm și realizările din satele noastre, dar mai ales persoanele care contribuie la aceste schimbări, pentru că noi credem în oameni și îi admirăm pe cei care, deși nu le este ușor, nu renunță la vise, muncesc și aduc speranță în comunitățile noastre. În cadrul ediției de sâmbătă, 11 august am stat de vorbă cu expertul Viorel Pârvan despre Serviciul de Asistență Juridică pentru autoritățile publice locale și aleșii locali, lansat de CALM cu suportul IDIS „Viitorul". Expertul ne-a spus cine pot fi beneficiarii acestui serviciu și de ce este nevoie ca juriștii din cadrul CALM să-i consilieze pe unii aleși locali.  Cu expertul în domeniul economic Viorel Gârbu am vorbit despre recentele modificări în legislația fiscală și dacă ar putea acestea să afecteze bugetele locale.

În a doua parte a emisiunii vă prezentăm câțiva oameni care și-au găsit rostul acasă, acolo unde s-au născut și au copilărit. La 4 august s-au împlinit 575 de ani de la fondarea localității Temeleuți, Călărași. Despre viața din această localitate aflăm de la primarul Zinaida Țurcan. Constantin Maxim este pictorul din Drăsliceni, Criuleni care, deși a văzut multe peisaje străine, cu mări și munți, consideră că cele din localitatea sa de baștină sunt cele mai frumoase și le pune pe pânză. Andrei Fodor, din Cărpineni, Hâncești a investit cunoștințe, bani și dăruire în sere, iar legumele crescute în Cărpineni ajung și pe mesele consumatorilor din Chișinău. Consăteanul său Sergiu Chirinciuc a învățat mai mult de un deceniu cum se fac pastele italiene și s-a întors acasă pentru a pune în practică cunoștințele acumulate. Susținându-i pe ei, dar și pe alți conaționali de-ai noștri care, în pofida tuturor impedimentelor au avut curajul să creeze mici afaceri aici, în Republica Moldova, vom demonstra că suntem uniți și așa poate îi convingem și pe alții să se întoarcă acasă. Vă mulțumim pentru că ați ales să fiți „La înălțime cu CALM"! Dacă cunoașteți în comunitățile DVS. oameni care ar putea fi modele, de care sunteți mândri că vă sunt consăteni ajutați-ne să-i identificăm și să-i facem cunoscuți. Scrieți-ne la info@calm.md sau telefonați-ne la 22-22-35-09 și spuneți-ne cine sunt ei și de ce credeți că ar merita să-i scoatem din anonimat.
Ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 emisiunea „La înălțime cu CALM" la Eco FM, pe frecvețele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md: http://ecofm.md/asculta-live/.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney