Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | Valeriu Musteață: Este foarte important ca în primării să fie specialiști în scrierea și implimentarea proiectelor

vezi mai mult

Primarul de Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM Larisa Voloh: „În cadrul CALM ne preocupă și creșterea capacităților femeilor"
10.07.2018     
 
Fără o infrastructură dezvoltată și fără alocarea de resurse financiare considerabile, reforma APL și cea administrativ-teritorială sunt sortite eșecului
08.07.2018     
 
Primarul Vladimir Rusu: „Străzile din Fălești sunt iluminate la fel de bine ca cele din Paris"
04.07.2018     
 
Primarul de Feștelița Nicolae Tudoreanu: „Procesul de descentralizare întârzie și din acest motiv foarte multă lume este descurajată"
02.07.2018     
 
Directorul executiv al CALM Viorel Furdui: „Desconsiderarea problemelor secretarilor Consiliilor locale ar putea afecta activitatea APL"
01.07.2018     
 

Valeriu Musteață: Este foarte important ca în primării să fie specialiști în scrierea și implimentarea proiectelor

      
24.09.2017     voceabasarabiei.md

Emisiunea audio

Este foarte important ca în primării să fie specialiști în scrierea și implimentarea proiectelor. De această opinie sunt invitații emisiunei „Vocea Administrației Publice Locale”, de la postul de radio „Vocea Basarabiei”, primarul de Sărata-Veche, Fălești - Maria Galiț și primarul de Săiți, Căușeni - Valeriu Musteață.

Primarii susțin că de când au devenit primari au reuțit să implementeze în localităților lor foarte multe proiecte, iar aceste realizări sunt o mândrie pentru ei. „Am reușit să implimentăm în proporție de 40% construcția sistemului de canalizare în Sărata-Veche, valoarea totală a proiectului constituind peste 10 milioane de lei. Mai avem de construit sistemul de pompare și purificare a apei. Un alt proiect început este aprovizionarea cu apă potabilă a satului Sărata-Noua, care până la moment este implementat în proporție de 50%. Un alt proiect care zilele acestea a fost finalizat, este asfaltarea a 3 km în Sărata-Veche. Acesta a fost un vis care părea irealizabil, însă toți locuitorii se bucură de această realizare. Săptămâna vitoare începem un alt proiect, în urma căruia va fi asfaltat un alt drum”, a menționat mândră Maria Galiț.

Valeriu Musteață, un ales cu peste 20 de ani dedicați administrației locale spune că în ultimii ani a reușit să aprovizioneze toți locuitorii satului Saiți cu apă. „Anul trecum am construit un apeduct de 5 km, iar anul acesta unul de 4 km. Astfel, am aprovizionat toată populația cu apă. Am reactualizat străzile în sat, chiar am făcut tăblițe la fiecare gospodărie în parte, iar harta satului am plasat-o în centrul localității. Lucruri mărunte, însă care sunt necesare. Saiți este primul sat din Moldova care a deschis un Punct de Pompieri și Salvatori”, a subliniat Valeriu Musteață.

În cadrul emisiunii invitații au vorbit atât despre succese, cât și despre motivele insucceselor lor. Primarul de Sărata-Veche, Maria Galiț, a subliniat că a reușit să găsească și să angajeze și un specialist în scrierea și implimentarea proiectelor. „Pentru atragerea investițiilor este foarte important ca în primării să muncească specialiști”, a spus aleasa. 

Valeriu Musteață a accentuat că lipsa specialiștilor este cea mai gravă problemă cu care se confruntă. „Este foarte important ca în primării să fie specialiști în scrierea și implimentarea proiectelor. Nu putem să pretindem la specialiști calificați, dacă nu le putem asigura un salariu decent. Nu avem specialiști. La moment primăria Saiți se confruntă cu lipsă de cadre. Secretara este plecată în concediu de maternitate, inginerul cadastral, directorul casei de cultură  și directorul intreprinderii municipale au plecat peste hotare, pentru că nu au cu ce își întreține familia. Practic am rămas eu cu contabilii, și o doamnă care înlocuiește funcția de secretar. Și toate aceste funcții libere se datorează salariului foarte mic”, a mărturisit Valeriu Musteață.

Chiar și în aceste condiții, Valeriu Musteață și Maria Galiț au declarat că vor munci și vor implimenta proiecte, astfel încât satele lor să devină un exemplu pentru toate localitățile din Moldova.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney