Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus

vezi mai mult

Buna guvernare. La Bravicea s-a deschis un post de pompieri voluntari
05.06.2020      www.expresul.md   
 
Vedeți cîți gemeni peste Prut au unele localități din raionul Călărași
29.05.2020      www.expresul.md   
 
Sistemul de canalizare din oraşul Străşeni a fost extins cu susţinerea Slovaciei
29.05.2020      www.moldpres.md   
 
Două comune din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă
29.05.2020      www.moldpres.md   
 
La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 

Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus

      
24.03.2020     deschide.md

Satul Talmaza din raionul Ștefan-Vădă a intrat ieri în carantină pentru 40 de zile, după ce în localitate au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus. Primarul din sat, Eugen Prutean, a declarat pentru DESCHIDE.MD că autoritățile locale „au rămas singure în prima linie”, fiincă autoritățile centrale nu au asigurat intrarea satului în carantină ca și cum nici nu ar fi recunoscut decizia Comisiei raionale pentru situații excepționale.

Eugen Prutean afirmă că el împreună cu consilierii din sat au informat oamenii despre starea de carantină și restricțiile care le implică, iar Poliția nici nu ar fi prezentă la intrările și ieșirile din sat.

„Împreună cu consilierii am rămas singuri în prima linie în lupta cu coronavirusul. Satul are peste 7000 de locuitori și noi cu forțele proprii am anunțat lumea despre carantină și nevoia de autoizolare. Nimeni din autoritățile de sus nu au venit cu ajutor ori explicații despre cum anume să procedăm. Ei ce așteaptă să avem vreun deces ca în Italia și mai apoi să acționeze? Măcar să ne asigure cu elementarul – măști și dezinfectant”, a menționat Prutean.

Acesta a precizat că locuitorii au fost receptivi și în mare parte s-au autoizolat. „Văd că nu prea umblă numeni. Nici oameni, nici mașini”, a specificat primarul.

Amintim că mai multe localități din R. Moldova au intrat în carantină după confirmarea cazurilor de infectare cu COVID-19. Printre acestea se enumeră câteva sate din raionul Hâncești, orașul Sâgerei, un sat din raionul Orhei și localități din Soroca.

Până acum, autoritățile au confirmat 109 de cazuri de COVID-19.