Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus

vezi mai mult

„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu
26.03.2020      diez.md   
 
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni pentru a stabili prioritățile de dezvoltare
24.03.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
Coronavirus în R. Moldova // Autoritățile scot Armata în stradă, în susținerea Poliției
24.03.2020      deschide.md   
 
Primarul de Sângerei, indignat că nu se permite instituirea carantinei în oraș: „Trebuie să acționăm de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici”
24.03.2020      tv8.md   
 
Autoritățile locale, în față cu epidemia. „Există o mare insuficiență de surse financiare (...) dezinfectante, îmbrăcăminte specială, măști”
24.03.2020      moldova.europalibera.org   
 

Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus

      
24.03.2020     deschide.md

Satul Talmaza din raionul Ștefan-Vădă a intrat ieri în carantină pentru 40 de zile, după ce în localitate au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus. Primarul din sat, Eugen Prutean, a declarat pentru DESCHIDE.MD că autoritățile locale „au rămas singure în prima linie”, fiincă autoritățile centrale nu au asigurat intrarea satului în carantină ca și cum nici nu ar fi recunoscut decizia Comisiei raionale pentru situații excepționale.

Eugen Prutean afirmă că el împreună cu consilierii din sat au informat oamenii despre starea de carantină și restricțiile care le implică, iar Poliția nici nu ar fi prezentă la intrările și ieșirile din sat.

„Împreună cu consilierii am rămas singuri în prima linie în lupta cu coronavirusul. Satul are peste 7000 de locuitori și noi cu forțele proprii am anunțat lumea despre carantină și nevoia de autoizolare. Nimeni din autoritățile de sus nu au venit cu ajutor ori explicații despre cum anume să procedăm. Ei ce așteaptă să avem vreun deces ca în Italia și mai apoi să acționeze? Măcar să ne asigure cu elementarul – măști și dezinfectant”, a menționat Prutean.

Acesta a precizat că locuitorii au fost receptivi și în mare parte s-au autoizolat. „Văd că nu prea umblă numeni. Nici oameni, nici mașini”, a specificat primarul.

Amintim că mai multe localități din R. Moldova au intrat în carantină după confirmarea cazurilor de infectare cu COVID-19. Printre acestea se enumeră câteva sate din raionul Hâncești, orașul Sâgerei, un sat din raionul Orhei și localități din Soroca.

Până acum, autoritățile au confirmat 109 de cazuri de COVID-19.