Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | COVID-19 în R.Moldova// Primul caz de infectare în orașul Sângera

vezi mai mult

„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu
26.03.2020      diez.md   
 
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni pentru a stabili prioritățile de dezvoltare
24.03.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
Coronavirus în R. Moldova // Autoritățile scot Armata în stradă, în susținerea Poliției
24.03.2020      deschide.md   
 
Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus
24.03.2020      deschide.md   
 
Primarul de Sângerei, indignat că nu se permite instituirea carantinei în oraș: „Trebuie să acționăm de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici”
24.03.2020      tv8.md   
 

COVID-19 în R.Moldova// Primul caz de infectare în orașul Sângera

      
23.03.2020     deschide.md

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în orașul Sângera, suburbie a capitalei. Potrivit primarului din localitate, este vorba despre un caz de transmitere locală.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Valeriu Popa a scris că, la ora actuală, în oraș există câteva persoane plasate în carantină, dar și persoane aflate în regim de autoizolare. Totuși, dintre acestea, nu există niciun suspect de infectare. 

Astfel, primarul localității, a făcut apel la toți locuitorii or. Sîngera, s. Dobrogea și Revaca să fie responsabili și să urmeze recomandările specialiștilor.

Contactată de reporterii Deschide.MD, consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, nu a putut confirma cazul, precizând că nu deține statistici ale cazurilor pe suburbiile capitalei, acestea fiind atribuite Chișinăului, și nu per fiecare localitate în parte. Totodată, aceasta a precizat că toate cazurile noi confirmate sunt prezentate pe platforma ministerului Sănătății, dar și în cadrul briefing-urilor de presă.

 

 

facebook// Valeriu Popa

Potrivit datelor oficiale, orașul Sângera înregistrează o populație de peste 13 mii de locuitori.