Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Avdarma a fost lansat proiectul „Bugetul civic – 2020”

vezi mai mult

„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu
26.03.2020      diez.md   
 
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni pentru a stabili prioritățile de dezvoltare
24.03.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
Coronavirus în R. Moldova // Autoritățile scot Armata în stradă, în susținerea Poliției
24.03.2020      deschide.md   
 
Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus
24.03.2020      deschide.md   
 
Primarul de Sângerei, indignat că nu se permite instituirea carantinei în oraș: „Trebuie să acționăm de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici”
24.03.2020      tv8.md   
 

La Avdarma a fost lansat proiectul „Bugetul civic – 2020”

      
19.02.2020     www.moldpres.md

Locuitorii satului Avdarma din UTA Gagauz-Yeri vor putea beneficia de ajutorul primăriei pentru soluţionarea unor probleme de importanţă locală. Acesta se înscrie în proiectul „Bugetul civic Avdarma-2020”, lansat de autorităţi, iar cererile pentru finanţare pot fi depuse până la 12 martie, transmite MOLDPRES.

Banii vor fi direcţionaţi pentru lucrări de infrastructură, amenajare, reabilitarea locurilor publice, infrastructura drumurilor, sectorul social, cultură, ecologie, educaţie, tineret şi sport.

Conform site-ului localităţii, toate obiectivele trebuie să fie proprietate publică, or, banii din bugetul civic nu vor putea fi cheltuiţi pentru interese private, precum şi în scopuri comerciale, religioase sau politice.

Cererile de finanţare pot fi depuse de grupuri de iniţiativă, susţinute de cel puţin 20 de localnici. Suma solicitată nu va depăşi 15 mii de lei, iar contribuţia proprie se va estima la 30%.

Decizia cu privire la crearea „Bugetului civic” a fost aprobată de Consiliul local Avdarma în decembrie 2019. Pentru aceasta, în bugetul sătesc au fost prevăzute mijloace pentru susţinerea iniţiativelor comunitare.