Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la Comrat

vezi mai mult

La Avdarma a fost lansat proiectul „Bugetul civic – 2020”
19.02.2020      www.moldpres.md   
 
Localități din R. Moldova, infrastructură cu bani germani
19.02.2020      ipn.md   
 
România pregătește un mecanism de finanțare a localităților înfrățite din România și R.Moldova
19.02.2020      deschide.md   
 
IMPORTANT // BANI în AVANS pentru proiecte de dezvoltare a satelor din R. Moldova: Autoritățile locale pot obține subvenții care vor acoperi până la 80% cheltuieluile proiectelor de infrastructură
17.02.2020      www.ziarulnational.md   
 
Sala de sport de la gimnaziul din Hoginești a fost renovată ca la carte
15.02.2020      www.expresul.md   
 

Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la Comrat

      
26.01.2020     stiri.md

În Parcul Industrial din Comrat va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Proiectul aparţine unui antreprenor italian, care investeşte aproximativ cinci milioane de euro.

Terenul a fost oferit de Primăria municipiului Comrat care a semnat contractul cu investitorul. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii august şi vor dura un an.

"Din punct de vedere practic, oamenii vor vedea reducerea preţului la energie, adică reducerea poluării nu este singurul beneficiu. Noi instalăm panouri care captează lumina soarelui şi nu poluează deloc", a afirmat investitorul italian, Garuzzo Carlo Arturo.

"Beneficiari sunt compania din Belgia, Japonia şi din Comrat. Asta e a cincea companie care vine în Parcul Industrial din Comrat, din Italia deja", a menţionat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

Acelaşi antreprenor italian a mai investit într-un parc fotovoltaic din Băcioi, municipiul Chişinău, dat în exploatare în 2018 şi care are patru mii de panouri solare. Astfel de proiecte reduc gradul de dependență a țării noastre de energia de import.

Investitorul italian mai are proiecte similare în Italia, Serbia şi Turcia.