Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”

vezi mai mult

Tot mai mulți moldoveni se implică în dezvoltarea comunităților de baștină
13.02.2020      www.md.undp.org   
 
Ce s-a schimbat spre bine în mai multe sate în 2019
13.02.2020      sputnik.md   
 
Apel de propuneri de proiecte lansat de Comisia Europeană: Parteneriate pentru orașe durabile
13.02.2020      infoimpact.md   
 
Anunț de selectare a femeilor consiliere pentru participare la Programul de instruire în domeniul administrației publice locale, drepturilor omului și egalității de gen
12.02.2020      www.contact.md   
 
Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare a lansat Apelul de propuneri pentru proiecte mici furnizate partenerilor din Republica Moldova!
12.02.2020      infoimpact.md   
 

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”

      
19.01.2020     ziuadeazi.md

Uniunea Europeană a lansat vineri, 17 ianuarie, la Cahul, prima dintre cele două iniţiative în cadrul noului program „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.

Dintr-un buget total de 23,3 mln de euro, UE investește 22,8 mln pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, transmite moldpres.md

Inițiativa EU4Cahul va implica în perioada 2019-2025 municipiul Cahul și localitățile sale învecinate din raion.

„Municipiul Cahul este capitala de sud a Republicii Moldova si în mod evident are nevoie de susținere pentru dezvoltarea sa multilaterală. Vreau să mulțumesc UE si statelor-membre pentru selectarea localității și regiunii noastre ca zonă pilot pentru această asistență. Știm care sunt prioritățile noastre, avem proiecte pregătite și dorim să asigurăm partenerii noștri de responsabilitatea, transparența și integritatea în implementarea acestui program”, a menționat Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul.

Evenimentul de lansare a programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” a inclus mai multe activităţi cultural-artistice, cu participarea tinerilor şi elevilor din Cahul, artiştilor cahuleni şi originari din această localitate.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii social-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele două regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate.

Programul va susține cele două regiuni prin: eficientizarea guvernării - îmbunătățirea calității serviciilor și infrastructurii necesare; stimularea sectorului privat - sporirea investițiilor, îmbunătățirea economiei locale și crearea locurilor de muncă; încurajarea democrației participative - implicarea cetățenilor în procesele de guvernare democratică și consolidarea capacității acestora de a-și revendica drepturile.

Partenerii proiectului sunt Delegația UE în R. Moldova, UNICEF, ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Finanțelor, Economiei și Infrastructurii, Cancelaria de Stat, autoritățile publice centrale și locale din regiunile-cheie Ungheni și Cahul, grupuri și organizații ale societății civile, sectorul privat și asociații de afaceri, alte structuri, precum și cetățenii.