Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern

vezi mai mult

Buna guvernare. La Bravicea s-a deschis un post de pompieri voluntari
05.06.2020      www.expresul.md   
 
Vedeți cîți gemeni peste Prut au unele localități din raionul Călărași
29.05.2020      www.expresul.md   
 
Sistemul de canalizare din oraşul Străşeni a fost extins cu susţinerea Slovaciei
29.05.2020      www.moldpres.md   
 
Două comune din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă
29.05.2020      www.moldpres.md   
 
La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 

Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern

      
07.01.2020     trm.md

Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern, întrucât, în prezent, acesta este reconstruit după toate standardele europene. Modernizarea se face în cadrul unui proiect implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, finanţat de Ministerul Afacerilor Interne.

Galina Tereşcenco este antrenoare, iar pe parcursul celor 30 de ani de carieră, a învăţat sute de copii să înoate. Femeia spune că Bazinul „Dinamo" are o istorie de peste patru decenii, perioadă în care nu a fost reparat capital.

„Doar o dată acolo a fost schimbată teracota în bazin, şi mai mult de 20 de ani nu s-a făcut nimic aici. Ultimii ani era foarte greu de lucrat, ţevile mereu trebuiau reparate, erau scurgeri de apă, şi trebuia să oprim antrenamentele. Chiar şi vestiarele erau în stare deplorabilă, ele s-au învechit, şi de mai multe ori am fost nevoiţi să oprim antrenamentele”, a declarat antrenoarea, Galina Tereşenco.

De cealaltă parte, directorul susţine că în cadrul complexului vor fi construite o serie de spaţii noi, adiacente bazinului, cu o suprafaţă totală de aproape 700 de metri pătraţi. În premieră pentru ţara noastră, aici vor putea practica înotul şi persoanele cu dizabilităţi. Acest lucru va fi posibil datorită infrastructurii care va fi adaptată pentru toţi beneficiarii.

„Bazinul activa undeva de 55 de ani. 55 de ani nu sa făcut aproape nimic aşa capital, deci numai reparaţie cosmetică. Era risc să avem vre-un accident neplăcut, deci era inevitabil modernizarea”, a declarat directorul complexului sportiv, Igor Secu.

Lucrările de reconstrucţie sunt finalizate în proporţie de 60 la sută, iar costul proiectului se ridică la aproape 1 milion 500 de mii de dolari.

„Noi suntem deja la etapa a doua de reconstrucţie a centrului de nataţie Dinamo, prima etapă a fost iniţiată la sfârşitul anului 2018, acuma deja suntem la etapa când edificăm noile garderobe pentru centrul de nataţie. De asemenea, am început instalarea echipamentelor aferente respectivului centru, şi de asemenea planificăm în scurt timp să finalizăm şi o parte din lucrările exterioare”, a declarat managerul de proiect Viorel Albu.

Bazinul mare de la „Dinamo”, cu lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 14 metri, va avea după reconstrucţie capitală, şase piste pentru înotători şi va corespunde standardelor Federaţiei Internaţionale pentru Nataţie. Astfel, pe viitor, aici vor putea fi organizate competiţii sportive de nivel internaţional.