Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor

vezi mai mult

ANALIZĂ // Tot mai multe FEMEI-PRIMAR în R. Moldova: Aproape fiecare al patrulea ales local
27.01.2020      www.ziarulnational.md   
 
Un primar care seamănă încredere
26.01.2020      www.zdg.md   
 
Proiecte de până la 40.000 de euro pentru renovarea obiectivelor cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului
26.01.2020      www.md.undp.org   
 
Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la Comrat
26.01.2020      stiri.md   
 
Ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord de legislatura a IV-a a avut loc la Bălți. Noul președinte al CRD Nord este Vasile Secrieru
23.01.2020      adrnord.md   
 

În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor

      
05.01.2020     adrnord.md

În Republica Moldova ar putea apărea, în curând, o nouă instituție publică, responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor.

Despre a acest lucru s-a discutat în ședința de joi, 2 ianuarie a.c., a Guvernului, în cadrul căreia s-a discutat problema deșeurilor solide.

Premierul Ion Chicu a solicitat conducerii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să comunice cu partenerii de dezvoltare pentru a clarifica oportunitățile existente de asistență în crearea unei asemenea instituții de stat. Șeful executivului a calificat situația privind colectarea și procesarea deșeurilor solide drept una gravă și a menționat că problema nu mai poate fi ignorată.

„Instituțiile responsabile au constatat că la nivel național există 1047 de depozite de deșeuri solide neautorizate”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Republica Moldova este împărțită în opt regiuni de management al deșeurilor solide. Pentru trei regiuni au fost realizate studii de fezabilitate, care oferă informații despre infrastructura și echipamentele necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide.

Pentru început, va fi aleasă una dintre cele opt regiuni, unde se va implementa un program-pilot, pentru acumularea experienței necesare și pentru a îmbunătăți planul de implementare, astfel încât modelul structurii create să fie sustenabil și să fie identificat cel mai potrivit model de colectare a plăților pentru servicii, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.