Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Municipiul Edineț – pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei

vezi mai mult

ANALIZĂ // Tot mai multe FEMEI-PRIMAR în R. Moldova: Aproape fiecare al patrulea ales local
27.01.2020      www.ziarulnational.md   
 
Un primar care seamănă încredere
26.01.2020      www.zdg.md   
 
Proiecte de până la 40.000 de euro pentru renovarea obiectivelor cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului
26.01.2020      www.md.undp.org   
 
Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la Comrat
26.01.2020      stiri.md   
 
Ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord de legislatura a IV-a a avut loc la Bălți. Noul președinte al CRD Nord este Vasile Secrieru
23.01.2020      adrnord.md   
 

Municipiul Edineț – pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei

      
09.12.2019    

Pe data de 4 decembrie 2019 a avut loc conferința finală a proiectului ”Edineț – Pol de Creștere Economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG).

Evenimentul a avut scopul de a informa principalii beneficiari și grupuri interesate despre rezultatele proiectului, precum și de a identifica noi oportunități și inițiative care vor continua dezvoltarea facilităților de suport în afaceri create în cadrul proiectului.

Municipiul Edineț a primit  de la Uniunea Europeană o finanțare nerambursabilă (grant) de 579 mii euro pentru implementarea proiectului cu o durată de 24 de luni. Acesta a avut drept scop îmbunătățirea capacităților locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în municipiul Edineț și atragerea de investiții cu impact asupra creșterii economice incluzive în regiunea de Nord a Moldovei. Ca rezultat a fost construită o nouă hală industrială de 1400 m² în cadrul Parcului Industrial Edineț, amenajată o zonă verde, dotate spații pentru training, a fost creat un incubator de afaceri si un business Hub – o platformă de cooperare și suport în afaceri ce susține tinerii antreprenori din regiune.

Evenimentul a reunit circa 40 de participanți: reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, primăria mun. Edineț, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ADR Nord, precum si alți reprezentanți ai APL, mediului de afaceri din regiune și societății civile. Aceștia au menționat importanta continuării acestei colaborări fructuoase cu alte inițiative economice, ce vor amplifica rezultatele atinse și vor oferi suport continuu municipiului Edineț în dezvoltarea sa economică. De asemenea, partenerii de dezvoltare a mun. Edineț, au discutat despre  proiectele viitoare și tendințele  economice care urmează să fie dezvoltate în municipiu.

În cadrul conferinței a fost lansată noua Hală Industrială, care oferă spații de producere și condiții de suport in afaceri pentru viitorii investitori și rezidenți ai Parcului Industrial, precum și pentru comunitatea antreprenorială din mun. Edineț.

Proiectul este implementat de Primăria municipiului  Edineț în parteneriat cu Asociația Obștească ”Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova