Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Primarii din Moldova sunt „eroi ai vremurilor noastre”: O invitație pentru aleșii locali

vezi mai mult

Primul sat din Moldova cu pubele pentru sortarea gunoiului. Susține autorul acestui proiect să realizeze un film documentar
15.11.2019      diez.md   
 
La Rădenii Vechi s-a deschis un complex de promovare și comercializae a produselor locale
13.11.2019      www.expresul.md   
 
ÎMPREUNĂ PENTRU COPIII DE LA VĂLENI
13.11.2019      sprijina.md   
 
8 rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect interregional
07.11.2019      adrcentru.md   
 
Drochia: Idei de proiecte de revitalizare urbană, analizate de specialiști
07.11.2019      adrnord.md   
 

Primarii din Moldova sunt „eroi ai vremurilor noastre”: O invitație pentru aleșii locali

      
22.10.2019     sputnik.md

CALM - Organizația ce întrunește aleși locali, îi sprijină și le reprezintă interesele, inclusiv în raport cu autoritățile centrale, îi invită pe toți primarii aleși sau realeși, indiferent de apartenența politică, să scrie cereri de aderare.

Oamenii care aspiră la funcția de primar „pot fi considerați eroi ai vremurilor noastre”, pentru că realitățile nu sunt întotdeauna „prielnice pentru activitatea plină de sacrificiu în cadrul unei primării”, este de părere președintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Tatiana Badan. 

Alegerile locale din 20 octombrie vor avea „un impact covârșitor pentru dezvoltarea” Republicii Moldova, în opinia președintelui CALM. Aceasta, „deoarece autoritățile locale reprezintă talpa țării, este important cine sunt oamenii de la cârma primăriilor și care vor fi pașii pe care îi vor face, împreună cu statul și cetățenii, având în mâini guvernarea locală. Fie și una deocamdată dependentă de anumite circumstanțe”, menționează Tatiana Badan într-un editorial publicat în ziarul CALM.

Toți primarii aleși sau realeși în urma alegerilor din 20 octombrie și cei care-și vor câștiga mandatul în turul doi sunt invitați să adere la CALM, o organizație constituită în 2010, nonguvernamentală și apolitică. 

La ora actuală, peste 80% din unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova sunt membre ale CALM.

Președintele CALM, Tatiana Badan, declară că organizația pe care o conduce îi va trata pe picior de egalitate pe toți nou-veniții, „indiferent de apartenența la o formațiune politică sau alta”.

„Pe primarii care vor fi aleși și realeși îi invităm să fie parte a echipei CALM și să se încadreze energic în activitatea de promovare a intereselor Administrației Publice Locale (APL). Doar fiind împreună, toate autoritățile publice locale din Moldova, vom putea depăși problemele existente și vom putea schimba spre bine situația în domeniul administrației locale”, menționează Tatiana Badan.