Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”

vezi mai mult

Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 
(infografic) Portretul femeilor din mediul rural: Șase din 10 femei lucrează, iar o treime din ele renunță să meargă la medic
16.10.2019      diez.md   
 
Chișinăul, ÎNFRĂȚIT cu 16 orașe: Denumirile și distanțele, turnate în BRONZ, lângă Primărie
16.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
Istoriile de succes ale femeilor din regiunile Moldovei, premiate în cadrul unei ceremonii. Află care sunt proiectele câștigătoare
16.10.2019      viitorul.org   
 
Inițiativele civice de dezvoltare ale satului Budești vor putea fi finanțate din bugetul local. Află ce își doresc locuitorii
16.10.2019      bugetareparticipativa.viitorul.org   
 

La Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”

      

La data de 16 septembrie 2019, în orașul Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”.

Agenții economici din oraș au discutat și aprobat direcțiile principale de dezvoltare economică a localității pe termen mediu și scurt. Au fost scoase în evidență și incluse în foaia de parcurs domeniile prioritare, cum ar fi: crearea capacităților de procesare și livrare a producției agricole, inițierea unor parcuri industriale de atragere a investitorilor privați, dezvoltarea industriei de recreere și comercializare a produselor autohtone.

O contribuție substanțială la desfășurarea forumului au avut-o Iurie Povar, director general al Întreprinderii de Stat Urbanproiect, locuitor al orașului Ialoveni, și Efim Lupanciuc, reprezentant al Unității consolidate pentru implementarea proiectelor în domeniul agriculturii, finanțate de Banca Mondială care au venit cu informații prețioase și propuneri concrete de îmbunătățire a planului de acțiuni propus de echipa economică locală.