Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Autorităţile din Comrat vor realiza un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

vezi mai mult

Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfășurat la Chișcăreni, raionul Sângerei
20.09.2019      adrnord.md   
 
Forumul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord și-a deschis lucrările la Edineț
20.09.2019      adrnord.md   
 
Alegeri locale: CEC a stabilit câți primari și consilieri vor fi aleși pe 20 octombrie
20.09.2019      agora.md   
 
Proiect Nou La Colonița!
20.09.2019      colonita.md   
 
La Rîșcani are loc un târg expozițional de toamnă
20.09.2019      provincial.md   
 

Autorităţile din Comrat vor realiza un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

      
10.09.2019     www.moldpres.md

Autorităţile municipiului Comrat vor implementa un proiect ce va înlesni deplasarea persoanelor cu dizabilităţi. Programul a fost discutat recent de către primarul oraşului, Serghei Anastasov, cu reprezentanţii Centrului pentru drepturile oamenilor cu posibilităţi limitate, transmite MOLDPRES.

Părţile au vorbit despre un proiect-pilot, realizat de Ambasada Finlandei, care are scopul să asigure acces liber pentru persoanele cu probleme ale aparatului locomotor.

Proiectul prevede consiliere pentru autorităţile publice locale la monitorizarea accesului persoanelor cu dizabilităţi  în clădirile publice şi de interes comun şi, respectiv, crearea condiţiilor necesare pentru această categorie de populaţie, indică comrat.md.

Potrivit lui Serghei Anastasov, municipalitatea din Comrat este gata să creeze condiţii optime pentru cetăţenii cu nevoi speciale, „dezvoltând astfel nivelul de confort al infrastructurii urbane”.

Proiectul amintit, susţinut de Finlanda, este implementat în şase oraşe din Republica Moldova, inclusiv Comrat şi Ceadâr-Lunga.