Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Cocostârcul s-a întors în satul Rădoaia. Fântâna în formă de ulcior și cumpăna de peste 6 metri au fost restaurate din donații

vezi mai mult

Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfășurat la Chișcăreni, raionul Sângerei
20.09.2019      adrnord.md   
 
Forumul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord și-a deschis lucrările la Edineț
20.09.2019      adrnord.md   
 
Alegeri locale: CEC a stabilit câți primari și consilieri vor fi aleși pe 20 octombrie
20.09.2019      agora.md   
 
Proiect Nou La Colonița!
20.09.2019      colonita.md   
 
La Rîșcani are loc un târg expozițional de toamnă
20.09.2019      provincial.md   
 

Cocostârcul s-a întors în satul Rădoaia. Fântâna în formă de ulcior și cumpăna de peste 6 metri au fost restaurate din donații

      
04.09.2019     diez.md
Câte sate din Moldova se pot lăuda cu o fântână din cele mai originale? În Rădoaia, raionul Sângerei, este o astfel de fântână: e în formă de ulcior, iar pe post de cumpănă stă un ditamai cocostârc de peste șase metri înălțime. După un apel de colectare de fonduri, fântâna și cumpăna au fost restaurate în întregime.

După ani în care cocostârcul (cumpăna fântânii) a stat ruginit, în toamnă anului trecut a fost vopsit din cap până în picioare de un grup de voluntari din sat. Entuziasmul sătenilor a crescut și aceștia au hotărât să îi repare și fântâna în formă de ulcior, acoperită cu mozaic.

Acum două luni, sătenii au lansat un apel în care au cerut doritorilor să îi ajute să reconstituie mozaicul, să repare platforma fântânii, să cosească, să prășească, să înnoiască atât fântâna, cât și zona verde din jur. În cele din urmă, le-a reușit. Începând cu 1 iulie, sătenii au colectat peste 1 700 de dolari, bani investiți în renovări.

1