Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Dondușeni au demarat lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct

vezi mai mult

Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfășurat la Chișcăreni, raionul Sângerei
20.09.2019      adrnord.md   
 
Forumul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord și-a deschis lucrările la Edineț
20.09.2019      adrnord.md   
 
Alegeri locale: CEC a stabilit câți primari și consilieri vor fi aleși pe 20 octombrie
20.09.2019      agora.md   
 
Proiect Nou La Colonița!
20.09.2019      colonita.md   
 
La Rîșcani are loc un târg expozițional de toamnă
20.09.2019      provincial.md   
 

La Dondușeni au demarat lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct

      
22.08.2019     adrnord.md

Luni, 19 august a.c., în orașul Dondușeni au demarat lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct în cadrul unui proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni. Viitorul sistem va permite alimentarea cu apă potabilă a orașului din cele cinci sonde, asigurând cu apă potabilă peste șapte mii de locuitori ai orașului Dondușeni.

Executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect a fost monitorizată ieri de către specialiștii ADR Nord. Astfel, Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor, și Vladimir Tifoi, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, au inspectat șantierul de construcție-montaj a apeductului. Totodată, reprezentanții ADR Nord au inspectat și șantierul stației de pompare de la Dondușeni, construcția căreia a demarat în luna iulie a.c., în cadrul aceluiași proiect. Reprezentanții ADR Nord au constatat că lucrările se desfășoară conform graficului.

Recent, în urma desfășurării achizițiilor publice, a fost selectat antreprenorul care va executa lucrări de construcție-montaj similare și în satul Climăuți din același raion, unde locuiesc peste o mie de oameni. Subproiectul de la Climăuți, parte a aceluiași proiect, urmează să fie lansat în scurt timp.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea, din FNDR, a 5 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

Proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” a fost lansat la începutul anului 2019.