Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.

vezi mai mult

Primarii din Moldova sunt „eroi ai vremurilor noastre”: O invitație pentru aleșii locali
22.10.2019      sputnik.md   
 
Mai multe organizaţii vor fi finanţate într-un proiect de dezvoltare a societăţii civile locale
22.10.2019      www.moldpres.md   
 
Cel mai vârstnic primar din Moldova este din nordul țării și a obținut al optulea mandat
22.10.2019      nordnews.md   
 
Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 

Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.

      
19.07.2019     www.ziarulnational.md

Administrația publică locală Chișinău a făcut, pe parcursul ultimilor doi ani, investiții în sumă de 60 de milioane de lei în localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, prin lucrări de infrastructură, amenajare, iluminare stradală, asfaltarea drumurilor etc., drept compensație pentru transportarea și stocarea deșeurilor menajere din capitală.

După protestele localnicilor, care reclamau mizeria și aerul greu de respirat din cauza gunoaielor aduse din capitală în preajma satului, a fost semnat un Contract de societate civilă între Primăria Chișinău și localitatea Țânțăreni.

În acest contract, pe lângă lucrări de infrastructură în localitate, erau prevăzute inclusiv edificarea stației de tratare a levigatului, care urmează a fi instalată, și consolidarea barajului poligonului de gunoi.

Primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a efectuat miercuri o vizită de lucru în localitatea Țânțăreni, alături de consilieri municipali, deputați și reprezentanți ai Î.M. „Autosalubritate”.

În discuțiile cu localnicii, reprezentanții Primăriei s-au referit la acțiunile realizate în cadrul Contractului de societate civilă, încheiat între Primăria Chișinău și localitatea Țânțăreni.

Potrivit lui Eugen Axentiev, șef al Î.M. „Autosalubritate”, administrația publică locală Chișinău a achiziționat în luna mai curent echipamentul de tratare a levigatului pentru poligonul de deșeuri, în valoare de 11,3 milioane de lei. Următorii pași pentru punerea în funcțiune a utilajului sunt construcția căilor de acces către poligon, precum și montarea rețelelor de alimentare cu energie electrică.

Instalația va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Ca rezultat vor fi reduși indicii de poluare a mediului, se vor obține deșeuri solide și apă tehnică.