Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | (doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat

vezi mai mult

Nicolae Dandiș: Este voința cahulenilor // VIDEO
23.10.2019      ziuadeazi.md   
 
Primarii din Moldova sunt „eroi ai vremurilor noastre”: O invitație pentru aleșii locali
22.10.2019      sputnik.md   
 
Mai multe organizaţii vor fi finanţate într-un proiect de dezvoltare a societăţii civile locale
22.10.2019      www.moldpres.md   
 
Cel mai vârstnic primar din Moldova este din nordul țării și a obținut al optulea mandat
22.10.2019      nordnews.md   
 
Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 

(doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat

      
04.07.2019     unimedia.info

Deputatul din Partea Blocului ACUM, Petru Frunze, a propus un proiect de lege prin care urmează descentralizarea impozitelor pe venit și repartizarea acestora către bugetele locale.

Potrivit prevederilor actuale, bugetele locale din localitățile rurale includ doar impozitele, în proporție de 75%, ale persoanelor care lucrează în raza localității.

Astfel, se propune modificarea acestui procent de la 75%, la 100%. În acest context, dacă o persoană lucrează în raza localității unde își are domiciliul, impozitul plătit la stat să fie trimis în bugetul local în proporție de 100%.

De asemenea, se propune ca impozitul pe venit persoanelor juridice să fie redirecționat în proporție de 50% către bugetele locale.

Se mai propune ca impozitul de venit ale persoanelor fizice, în proporție de 100%, să fie redirecționat către bugetul localităților, unde persoana își are viza de reședință.

Proiectul de lege a fost aprobat în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să se formeze un grup de lucru pentru a fi analizat și discutat la Ministerul Finanțelor.

Iată proiectul de lege și nota informativă.

Proiect de lege Petru Frunze by on Scribd