Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | (doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat

vezi mai mult

Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.
19.07.2019      www.ziarulnational.md   
 
Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
16.07.2019     
 
Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
12.07.2019      adrcentru.md   
 
Membrii comitetului de supraveghere constituit în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” s-au întrunit în prima ședință
12.07.2019      adrcentru.md   
 
USAID va oferi în continuare asistență tehnică țării noastre
12.07.2019      adrsud.md   
 

(doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat

      
04.07.2019     unimedia.info

Deputatul din Partea Blocului ACUM, Petru Frunze, a propus un proiect de lege prin care urmează descentralizarea impozitelor pe venit și repartizarea acestora către bugetele locale.

Potrivit prevederilor actuale, bugetele locale din localitățile rurale includ doar impozitele, în proporție de 75%, ale persoanelor care lucrează în raza localității.

Astfel, se propune modificarea acestui procent de la 75%, la 100%. În acest context, dacă o persoană lucrează în raza localității unde își are domiciliul, impozitul plătit la stat să fie trimis în bugetul local în proporție de 100%.

De asemenea, se propune ca impozitul pe venit persoanelor juridice să fie redirecționat în proporție de 50% către bugetele locale.

Se mai propune ca impozitul de venit ale persoanelor fizice, în proporție de 100%, să fie redirecționat către bugetul localităților, unde persoana își are viza de reședință.

Proiectul de lege a fost aprobat în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să se formeze un grup de lucru pentru a fi analizat și discutat la Ministerul Finanțelor.

Iată proiectul de lege și nota informativă.

Proiect de lege Petru Frunze by on Scribd