Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești

vezi mai mult

Tot mai mulți moldoveni se implică în dezvoltarea comunităților de baștină
13.02.2020      www.md.undp.org   
 
Ce s-a schimbat spre bine în mai multe sate în 2019
13.02.2020      sputnik.md   
 
Apel de propuneri de proiecte lansat de Comisia Europeană: Parteneriate pentru orașe durabile
13.02.2020      infoimpact.md   
 
Anunț de selectare a femeilor consiliere pentru participare la Programul de instruire în domeniul administrației publice locale, drepturilor omului și egalității de gen
12.02.2020      www.contact.md   
 
Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare a lansat Apelul de propuneri pentru proiecte mici furnizate partenerilor din Republica Moldova!
12.02.2020      infoimpact.md   
 

Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești

      
19.06.2019     m.sputnik.md

În această vară, în comuna Budești, municipiul Chișinău, autoritățile locale vor organiza un șir de evenimente sociale deosebite, a relatat, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primarul localității, Nina Costiuc.

Potrivit Ninei Costiuc, pe 19 sau 20 iunie 2019, medicii voluntari din Australia și Carolina de Nord, SUA, vor oferi timp de două săptămâni consultații gratuite, medicamente și ochelari de vedere, conform prescripțiilor medicale persoanelor în etate din comuna Budești.

Totodată, voluntarii străini vor distribui copiilor din clasele primare truse igienice în vederea promovării modului sănătos de viață. Proiectul se va desfășura în incinta Centrului de Sănătate și Căminului Cultural din comuna Budești, în intervalul orelor 9:00-18:00.

Mai mult decât atât, pe parcursul lunii iulie va fi organizată Școala de Vară "IT și Limbă Coreeană" pentru studenții și elevii de la 14 ani. Activitatea se va desfășura în cadrul programului de voluntari ICT  "Friends World", în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

"Participanții vor beneficia de instruire gratuită în domeniul tehnologiilor informaționale și, de asemenea, vor avea cursuri de studiu al limbii și culturii coreene", a menționat primarul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

 

Autor: Cristina Baș