Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Să-i ajutăm cu un vot să câștige Premiul UE pentru energie durabilă pentru țările Parteneriatului Estic

vezi mai mult

La Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”
17.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
La Palanca, poarta de Sud-Est a Moldovei, în premieră a fost organizată Adunarea Generală a Antreprenorilor
17.09.2019     
 
La Ciuciulea a avut loc Adunarea Generală a Antreprenorilor Locali
16.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
50 de localități au sărbătorit Zilele Diasporei. Băștinașii reveniți temporar acasă au dat start proiectelor de dezvoltare a comunităților
16.09.2019      agora.md   
 
Guvernul a decis: La alegerile din 20 octombrie vor fi deschise 85 de secții de vot pentru diaspora din Europa
13.09.2019      agora.md   
 

Să-i ajutăm cu un vot să câștige Premiul UE pentru energie durabilă pentru țările Parteneriatului Estic

      
05.06.2019     unghiul.com

Primăria satului Bușila a fost selectată pentru a participa la un concurs, lansat de Consiliul Europei, cu proiectul „Efectuarea lucrărilor de îmbunătățire a eficienței energetice a pereților și plafoanelor exterioare, precum și construirea unei instalații de încălzire pe bază de biocombustibil solid în grădinița „Prichindel” din Bușila, Ungheni (Moldova, Program bilateral)”. Valeriu Todirică, primarul satului, a declarat pentru unghiul.com că în această cursă au fost invitați să se înscrie toate administrațiile publice locale din Parteneriatul Estic (6 țări), care au depus proiecte de eficiență energetică și au valorificat în ultimii 2 ani măcar un proiect european. Din Republica Moldova a fost ales să participe satul Bușila.

În marea finală participă: Armenia, Georgia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova.

Pentru a vota accesați site-ul: https://voting.eapenergyawards.eu/.

Votul public este doar jumătate din totalul voturilor pentru câștigătorul final. Cealaltă jumătate va fi stabilită de un juriu format din membrii instituțiilor UE.