Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Tineri din Ceadâr-Lunga desfăşoară un proiect ecologic

vezi mai mult

La Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”
17.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
La Palanca, poarta de Sud-Est a Moldovei, în premieră a fost organizată Adunarea Generală a Antreprenorilor
17.09.2019     
 
La Ciuciulea a avut loc Adunarea Generală a Antreprenorilor Locali
16.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
 
50 de localități au sărbătorit Zilele Diasporei. Băștinașii reveniți temporar acasă au dat start proiectelor de dezvoltare a comunităților
16.09.2019      agora.md   
 
Guvernul a decis: La alegerile din 20 octombrie vor fi deschise 85 de secții de vot pentru diaspora din Europa
13.09.2019      agora.md   
 

Tineri din Ceadâr-Lunga desfăşoară un proiect ecologic

      
05.06.2019     www.moldpres.md

Un grup de tineri din municipiul Ceadâr-Lunga au lansat un proiect ecologic, în cadrul căruia în centrul localităţii au fost instalate containere pentru deşeuri, iar în şcoli au fost desfăşurate instruiri de informare asupra necesităţii păstrării mediului înconjurător, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Green Eye” este finanţat datorită programului ”Provocările democraţiei”, realizat de două asociaţii obşteşti.

Potrivit conducătorului proiectului, Olga Nedialcova, până în prezent, împreună cu primăria Ceadâr-Lunga au fost instalate 30 de urne pentru gunoi şi au fost desfăşurate ore ecologice în instituţii de învăţământ. „Le-am povestit copiilor despre impactul produselor din plastic şi ce trebuie de făcut pentru a păstra natura curată şi mediul ce ne înconjoară nepoluat. Copiii au fost activi şi au venit cu mai multe propuneri constructive în acest sens”, a explicat Olga Nedialcova.

Totodată, tinerii activişti din Ceadâr-Lunga au anunţat în şcolile locale şi un concurs pentru cel mai bun film cu tematică ecologică. Iniţiativa a fost susţinută de autorităţile locale. „Este un lucru foarte bun şi care merită urmat. Este o bucurie că avem în municipiu tineri activi, cu atitudine, care nu sunt indiferenţi faţă de situaţia din localitatea natală şi nu se feresc de muncă”, a specificat primarul de Ceadâr-Lunga, Anatoli Topal.

Organizaţia tinerilor din Ceadâr-Lunga „Pharos” are deja o experienţă de implicare în proiecte sociale. Astfel, activiştii au participat la plantarea copacilor în parcul local, la lucrările de salubrizare a complexului de creştere a cailor At-Prolin, alte acţiuni ecologice municipale, conform ceadir-lunga.md.