Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană

vezi mai mult

Premierul Maia Sandu le promite INDEPENDENȚĂ primarilor din R. Moldova
21.06.2019      www.ziarulnational.md   
 
CALM face propuneri Guvernului pentru o mai bună funcționare
21.06.2019      stiri.md   
 
Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești
19.06.2019      m.sputnik.md   
 
150 de mii de dolari pentru finanțarea proiectelor ce promovează consumul responsabil de energie în R.Moldova
19.06.2019      radiochisinau.md   
 
Parlamentul a decis: 20 octombrie - data alegerilor locale generale
18.06.2019      unimedia.info   
 

Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană

      
20.05.2019     adrnord.md

Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană. Oraşele selectate au ieșit învingătoare în urma unui concurs organizat de ADR Nord și urmează să beneficieze de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL”.

Concursul s-a desfășurat în perioada  26.04.2019 - 14.05.2019 și a avut drept potențiali beneficiari toate primăriile orașelor din Regiunea de Dezvoltare Nord care nu au elaborate Programe de Revitalizare Urbană. Despre această oportunitate ADR Nord a informat șapte orașe: Dondușeni, Drochia, Râșcani, Glodeni, Fălești, Sângerei și Florești. În urma evaluării formularelor recepționate de ADR Nord, orașele Drochia și Sângerei au fost desemnate beneficiare de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană.

Dosarele primite au fost evaluate în baza unei grilei de evaluare conform căreia la baza selectării orașelor au stat următoarele criterii:

  • motivație și dorință de demarare a procesului de revitalizare urbană;
  • experiența în elaborarea și implementarea proiectelor;
  • capacitate administrativă și financiară pentru elaborarea și implementarea programelor;
  • existența, la nivel local, a documentelor de planificare strategică și de urbanism pe termen mediu, relevante procesului de revitalizare urbană;
  • existența Planului urbanistic general.

Scopul concursului a fost susținerea, inclusiv prin facilitarea procesului de elaborare a Programelor de Revitalizare Urbană, implementării instrumentelor de revitalizare urbană în localitățile selectate în baza unor criterii obiective și transparente. 

Proiectul „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă" este susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.