Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna

vezi mai mult

Violeta Vitu: Dacă vrem schimbări extraordinare, trebuie forță, dar potențialul uman este tot plecat
20.05.2019      moldova.europalibera.org   
 
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană
20.05.2019      adrnord.md   
 
În satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă
17.05.2019      adrnord.md   
 
Localitatea Feşteliţa din raionul Ștefan Vodă a primit statutul de sat inteligent energetic
13.05.2019      www.moldpres.md   
 
Republica Moldova este singura țară care este supusă monitorizării de peste două decenii de către Adunarea Parlamentară a CoE. Ce spun experții
10.05.2019      radiochisinau.md   
 

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna

      
07.05.2019     www.basarabia.md

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Cojușna a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale, dar și cu suportul pompierilor voluntari din Austria.

Acesta va oferi siguranța pentru mai mult de 7.000 mii de localnici din localitatea Cojușna. La ceremonia oficială de deschidere a postului au participat reprezentanții IGSU, dar și autoritațile publice locale. Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa 16 pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către pompieri voluntari din Austria, iar specialiștii IGSU vor acorda și pe viitor asistența metodică și practică pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Mai mult, IGSU în colaborare cu pompierii voluntari din Austria au oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unității echipamentul necesar, dar și o autospecială de tip „Mercedes”.

Conform informației IGSU, acesta este al treisprezecelea post de salvatori pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale.