Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna

vezi mai mult

Trei localităţi din sudul ţării au fost asigurate cu apă de calitate
23.08.2019      www.moldpres.md   
 
Primarul comunei Tuzara, mândru de realizări. Va mai candida sau nu pentru un nou mandat?
22.08.2019      www.expresul.md   
 
La Dondușeni au demarat lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct
22.08.2019      adrnord.md   
 
Stația de așteptare din Bravicea a prins culoare. Cui îi aparține pictura
22.08.2019      www.expresul.md   
 
Amenajarea aleii pietonale din strada Albișoara
21.08.2019      chisinau.md   
 

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna

      
07.05.2019     www.basarabia.md

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Cojușna a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale, dar și cu suportul pompierilor voluntari din Austria.

Acesta va oferi siguranța pentru mai mult de 7.000 mii de localnici din localitatea Cojușna. La ceremonia oficială de deschidere a postului au participat reprezentanții IGSU, dar și autoritațile publice locale. Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa 16 pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către pompieri voluntari din Austria, iar specialiștii IGSU vor acorda și pe viitor asistența metodică și practică pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Mai mult, IGSU în colaborare cu pompierii voluntari din Austria au oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unității echipamentul necesar, dar și o autospecială de tip „Mercedes”.

Conform informației IGSU, acesta este al treisprezecelea post de salvatori pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale.