Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | A avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni

vezi mai mult

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
19.01.2020      ziuadeazi.md   
 
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
17.01.2020      tvrmoldova.md   
 
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
16.01.2020      unimedia.info   
 
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
09.01.2020      www.ipn.md   
 
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
07.01.2020      trm.md   
 

A avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni

      
13.04.2019     adrsud.md

Miercuri 10 aprilie a.c., a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului investițional "Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni" (etapa I), implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. 

Comisia de recepție s-a întrunit în ședință și a verificat, în prezența antreprenorului, a proiectantului și responsabilului tehnic, executarea lucrărilor în conformitate cu prevederile legislației.

De asemenea, membrii comisiei de recepție au examinat, pas cu pas, îndeplinirea cerințelor contractului de antrepriză, ale documentației de execuție și a reglementărilor specifice, cu respectarea exigențelor esențiale în construcții, și au verificat termenele și calitatea definitivării lucrărilor prevăzute în contractul încheiat între investitor și executant, precum și în documentația anexată la contract.

După cercetarea vizuală a obiectului  și constatarea la fața locului a înlăturării de către antreprenor a tuturor obiecțiilor consemnate anterior, membrii comisiei au acceptat recepția finală și au semnat procesul-verbal de recepție a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni.

Urmează să aibă loc transmiterea documentației ce ține de construcția finalizată către aplicantul și beneficiarul  proiectului, Consiliul Raional Căușeni, care, ulterior, va transmite rețeauna de canalizare nou-construită în gestiunea Întreprinderii Municipale „Apă-Canal" Căușeni.

Reiterăm că măsura investițională "Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni" a presupus, la prima etapă, construcția sistemului de canalizare cu o lungime de 8,9 km în sectorul nominalizat din orașul Căușeni, pentru aceasta fiind cheltuiți 8,39 mln. lei, inclusiv 1,5 mln. lei din bugetul raionului Căușeni.

În anul curent, urmează a fi lansate lucrările de modernizare a stației de epurare din orașul Căușeni, al cărui cost estimativ este de 54,0 mln. lei. În acest scop, pentru anul 2019 a fost alocată suma de 7,000,000 de lei din sursele FNDR și 5.000.000 de lei din bugetul raionului Căușeni.

Realizarea cu succes a proiectului dat va asigura accesul la servicii de  canalizare a  2000 de cetățeni care locuiesc în sectorului Valul lui Traian din orașul Căușeni  și, a 17000 de locuitori ai centrului raional, care urmează să beneficieze de un mediu ambiant mai curat datorită epurării apelor uzate.