Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Oraşul Drochia va fi asigurat cu apă de calitate, conform unui proiect al UE

vezi mai mult

Violeta Vitu: Dacă vrem schimbări extraordinare, trebuie forță, dar potențialul uman este tot plecat
20.05.2019      moldova.europalibera.org   
 
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană
20.05.2019      adrnord.md   
 
În satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă
17.05.2019      adrnord.md   
 
Localitatea Feşteliţa din raionul Ștefan Vodă a primit statutul de sat inteligent energetic
13.05.2019      www.moldpres.md   
 
Republica Moldova este singura țară care este supusă monitorizării de peste două decenii de către Adunarea Parlamentară a CoE. Ce spun experții
10.05.2019      radiochisinau.md   
 

Oraşul Drochia va fi asigurat cu apă de calitate, conform unui proiect al UE

      
04.03.2019     www.moldpres.md

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia" se realizează conform planului stabilit. La această concluzie au ajuns membrii Comitetului director local (CDL), întruniţi ieri în şedinţă la Primăria Drochia, care au estimat volumul de lucru efectuat în raport cu riscurile şi provocările ce apar, transmite MOLDPRES.

Membrii CDL au pus în discuție aspecte privind contribuţia pentru conectările individuale la rețelele extinse de alimentare cu apă; posibilităţi de compensare a cheltuielilor de conectare pentru categoriile defavorizate de beneficiari; reexaminarea şi recalcularea sumelor pentru conectările individuale la reţele; întocmirea şi autorizarea listelor familiilor nevoiaşe pentru compensarea plăţilor de conectare din sursele Uniunii Europene.

De asemenea, a fost apreciat ca un succes faptul că apa din cinci sonde din oraşul Drochia a fost testată, iar rezultatele analizelor vor determina deciziile ulterioare cu privire la stabilirea sursei de apă ce va alimenta localitatea. Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Vitalii Povonschii, a precizat pentru MOLDPRES că prioritare trebuie să fie investițiile în calitatea apei, apoi în rețelele de apeduct propriu-zise. „Având în vedere sănătatea populației, este vital ca oamenii să aibă acces la apă potabilă de calitate”, a menționat directorul ADR Nord.

Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia” este implementat în cadrul Programului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Ca urmare, în orașul Drochia vor fi reabilitate 4,6 km de aducție de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă. Rețelele de alimentare cu apă din Drochia vor fi extinse cu 8,9 km. Totodată, la Drochia vor fi construite şi reabilitate o stație de tratare a apei potabile, două stații de pompare, șapte castele de apă și șase rezervoare de apă potabilă. De asemenea, vor fi instalate șapte stații hidrofor în blocurile locative multietajate.

Circa 17.300 de localnici vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă.