Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | PRIMARII DIN MOLDOVA AU FĂCUT SCHIMB DE EXPERIENŢĂ ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII ŞI PLANIFICĂRII ECONOMICE LOCALE

vezi mai mult

Circa o treime din bunurile imobile din R. Moldova nu sunt înregistrate. Proiectul inițiat de Agenția Servicii Publice
21.02.2019      agora.md   
 
Se pregătește documentația tehnică pentru implementarea unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raionul Dondușeni
20.02.2019     
 
Sesiune de informare privind elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
20.02.2019      adrnord.md   
 
Primari din Republica Moldova se reunesc cu primari din România
13.02.2019      infoprut.ro   
 
Un nou proiect de asigurare cu apă va fi realizat în raionul Donduşeni
12.02.2019      www.moldpres.md   
 

PRIMARII DIN MOLDOVA AU FĂCUT SCHIMB DE EXPERIENŢĂ ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII ŞI PLANIFICĂRII ECONOMICE LOCALE

      
06.02.2019     www.infotag.md

Circa 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova care au semnat Iniţiativa UE „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG), reprezentanţii Delegaţiei UE în RM şi alte organizaţii partenere au făcut schimb de experienţă în domeniul dezvoltării şi planificării economice locale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, managerul de proiecte în cadrul Delegaţiei UE în RM, Iva Stamenova, a spus în cadrul unei întâlniri la Chişinău că dezvoltarea economică locală de succes implică, întâi de toate, un liderism local. 

„Noțiunea de liderism începe să prindă un alt înțeles. Există lideri politici care își concentrează atenția pe dezvoltarea orașelor, iar mandatul lor de patru ani este insuficient pentru a aborda dezvoltarea economică locală. Anume din aceste considerente, accentul trebuie pus pe liderii locali, iar aceștia sunteți Dvs., cei care trebuie să aveți viziuni strategice pentru dezvoltarea localităților voastre. Inițiativa M4EG își propune drept scop să susțină eforturile voastre pentru dezvoltarea socială, economică și turistică a comunităților”, a accentuat Iva Stamenova.

Președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova, primărița satului Selemet din raionul Cimișlia, Tatiana Badan, a apreciat înalt importanța Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică”, precizând că la ea trebuie să adere cât mai multe comunități din țară. 

Participanții au discutat despre necesitățile și oportunitățile vizând capacitățile locale îmbunătățite în domeniul planificării, inclusiv formulării viziunii strategice și a planului de acțiuni concrete pentru dezvoltare economică, precum și asigurarea fezabilității și durabilității intervențiilor. 

Șase comunități: orașul Briceni, orașul Călărași, municipiul Ceadîr-Lunga, comuna Gaidar, comuna Sărata Veche și comuna Sireți, care recent au aderat la Inițiativă, au obținut certificate ce confirmă statului lor de membru junior. (Mai multe detalii aflaţi pe site-ul agenţiei INFOTAG – www.infotag.md – la rubrica „Comunicate de presă”).