Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Încă în 4 localități va fi creat Juriul Cetățenesc Local

vezi mai mult

Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
16.07.2019     
 
Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
12.07.2019      adrcentru.md   
 
Membrii comitetului de supraveghere constituit în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” s-au întrunit în prima ședință
12.07.2019      adrcentru.md   
 
USAID va oferi în continuare asistență tehnică țării noastre
12.07.2019      adrsud.md   
 
Lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct din comuna Lebedenco, raionul Cahul, au fost finalizate. Peste două mii de locuitori din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia vor avea acces la apă potabilă
12.07.2019      adrsud.md   
 

Încă în 4 localități va fi creat Juriul Cetățenesc Local

      
25.01.2019     ziuadeazi.md

Centrul „CONTACT–CAHUL” anunţă lansarea proiectului „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)”

După un an de activitate cu 4 comunități din raioanele de sud ale Republicii Moldova s-a confirmat că cea mai eficientă formulă de rezolvare a problemelor locale este conlucrarea eficientă între cetățenii afectați de problemă și factorii de decizie responsabili. În acest an organizația își propune să valorifice experiența acumulată și să sporească gradul de participare civică al cetăţenilor din alte 4 localităţi de la sudul ţării, unde se vor constitui „Jurii Cetăţeneşti Locale”.

JCL reprezintă un grup de cetăţeni activi și implicați, uniți în jurul unei cauze comune. Problemele care le afectează viața sunt soluționate prin inițiative comunitare şi acțiuni de advocacy conform principiului 3 la 1: contribuția APL, contribuția JCL și componenta de mini grant a proiectului. Fiecare localitate selectată va trece printr-un proces clasic de Organizare Comunitară axat pe următoarele etape: ascultare, cercetare şi acțiune, lucrul în comunități fiind coordonat de către un organizator comunitar local.

Ce este Organizarea Comunitară și cum se realizează eficient? Cine sunt Organizatorii Comunitari și cum acestea pot motiva și coagula cetățenii din localitățile rurale? Ce este o campanie de advocacy și cum pot fi soluționate problemele locale prin participare și implicare comună? , acestea sunt doar câteva întrebări la care vor fi găsite răspunsuri în cadrul atelierului de formare a organizatorilor comunitari.

Centrul Contact-Cahul lansează apelul de înregistrare a persoanelor interesate pentru participarea la un training de învățare a metodei de organizare comunitară. Instruirea va avea loc la Cahul și va fi realizată de experți naționali și internaționali. Cei mai activi participanți vor fi selectați pentru ca împreună cu comunitățile din care vin să devină beneficiari direcți ai proiectului.

Pentru a se înregistra în proiect, dar și a afla mai multe detalii despre acesta, persoanele interesate pot contacta numărul de telefon 029984842 sau adresa de email: contact_cahul@yahoo.com.

Termenul limită de înregistrare este 1 februarie, ora 18:00. Persoană de contact: Cristina Lupan

Proiectul „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)” este implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul financiar al Fundației SOROS Moldova/ Departamentul Buna Guvernare.