Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Terenurile și construcțiile confiscate nu vor mai ajunge la autoritățile locale

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

Terenurile și construcțiile confiscate nu vor mai ajunge la autoritățile locale

      
03.01.2019     deschide.md

Terenurile proprietate privată și cele cu destinație agricolă, aflate în proprietate privată și trecute în proprietatea statului, în baza dreptului succesoral, ca fiind fără stăpân sau confiscate, precum și construcțiile care intră în proprietatea statului, se vor transmite cu titlu gratuit Agenției Proprietății Publice. La moment, acestea se transmit autorităților publice locale.

Modificarea se regăsește într-un proiect de Hotărâre, care a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri. Documentul se referă la modificarea Regulamentului cu privire la modul de evidenţă, evaluare şi vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune şi a comorilor.

Totodată, hotărârea prevede că, la transmiterea bunurilor confiscate de organele vamale către Serviciului Fiscal de Stat, acestea vor fi însoțite și de raportul de evaluare, întocmit de organul vamal.

În același timp, se completează lista organelor abilitate cu evaluarea, încercările de laborator și eliberarea deciziilor de expertiză cu o instituție nouă — Laboratorul Vamal al Serviciului Vamal.

O altă modificarea constă în excluderea din Regulament a prevederilor ce se referă la comercializarea bunurilor prin intermediul Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei, dat fiind faptul că aceasta a fost lichidată. Astfel, comercializarea acestor bunuri se va realiza prin intermediul licitațiilor.
Sursa: deschide.md