Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Peste 100 mln lei sunt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

Peste 100 mln lei sunt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală

      
03.01.2019     ipn.md http:

Anul acesta, din bugetul municipal sunt alocați peste o sută de milioane de lei pentru amenajarea curților de bloc din capitală. Cea mai mare parte din bani – 72 de milioane de lei – sunt pentru reparația a 200 de mii metri pătrați de drumuri și trotuare, transmite IPN.

„Primul contact cu orașul, când ieșim din casă, este curtea blocului. Parcă nu mai ai chef de nimic când pășești dintr-o băltoacă în alta sau când vii acasă prin întuneric. Anul acesta, pentru prima dată avem un buget de peste o sută de milioane de lei alocați amenajării curților de blocuri”, menționează primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu într-o postare pe Facebook.

Din suma alocată, zece milioane de lei sunt pentru amenajarea a 20 de mii de metri pătrați de parcări, iar 28,5 milioane de lei – pentru restabilirea iluminatului. Totodată, pentru fiecare sector vor fi alocați câte cinci milioane de lei pentru amenajarea de scuaruri, alei, parcuri și alte proiecte solicitate de cetățeni.

Locuitorii orașului pot înainta propuneri pe paginile preturilor, a Primăriei sau a primarului.