Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Grădinița de copii „Catincuța” din satul Pașcani, comuna Manta – model de bune practici

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

Grădinița de copii „Catincuța” din satul Pașcani, comuna Manta – model de bune practici

      
02.11.2018     cahul.md

La 30 octombrie 2018, la Grădinița „Catincuța” din satul Pașcani, raionul Cahul, a fost sărbătorită deschiderea unui teren de joacă pentru copii, eveniment plin de emoții, bucurie, fericire și zâmbete de copii, ospitalitate și program artistic.

Realizarea terenului de joacă care face deliciul a circa 130 de copii ce frecventează grădinița, a fost posibilă datorită perseverenței colectivului instituției care, îndrumat de dna director, Ecaterina Furnică, a reușit cu suportul Solidarity Fund PL în cadrul GAL „Lunca Prutului de Jos”, să  implementeze acest proiect frumos. Costul acestuia s-a estimat la 60 500 lei.

Întrucât grădinița nu dispunea de un loc de joacă pentru copii, prin proiectul dat, administrația grădiniței, împreună cu colectivul și părinții, au reușit să transforme curtea instituției într-un spațiu dinamic de relaxare și de joacă, prin dotarea cu inventar de joacă pentru copii, arbuști, băncuțe și măsuțe unde se pot desfășura activități de învățare în aer liber.

Prezent la eveniment, președintele raionului Cahul, Ion Groza, a mulțumit colectivului instituției pentru înalta dedicație ce o demonstrează față de copii, față de viitorul țării, exprimând convingerea că prin crearea condițiilor mai bune pentru copii, ei sunt motivați să învețe de mici să exploreze, să coopereze, să valorifice, devenind astfel cetățeni demni ai viitorului nostru.

Și primarul comunei Manta, Violeta Hîncu, a apreciat eforturile administrației grădiniței și educatorilor, care în unitate au reușit să realizeze acest proiect și care  oferă dragoste copiilor zi de zi.

Părinţii şi educatorii sunt mulţumiţi de amenajarea terenului de joacă şi consideră că acesta va contribui la dezvoltarea individuală şi intelectuală a copiilor.