Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Locuitorii a şase sate din raionul Orhei vor beneficia de servicii medicale calitative

vezi mai mult

(INTERVIU) Sergiu ARMAȘU: „Eu întotdeauna voi păstra cel mai presus interesul oamenilor, inclusiv politic”
13.11.2018      provincial.md   
 
S-AU MOBILIZAT PENTRU SAT. Locuitorii din Cotiujenii Mari au cumpărat o autospecială pentru deszăpezirea drumurilor
08.11.2018      www.publika.md   
 
Stadionul Central din Ungheni se extinde și se modifică
08.11.2018      www.expresul.md   
 
Locuitorii satului Carmanova au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Renovarea a fost susținută de UE
08.11.2018      diez.md   
 
Grădinița de copii „Catincuța” din satul Pașcani, comuna Manta – model de bune practici
02.11.2018      cahul.md   
 

Locuitorii a şase sate din raionul Orhei vor beneficia de servicii medicale calitative

      
25.06.2018     unghiul.com

Dacă pentru majoritatea localităților din raionul Ungheni apa începe să devină un lux, atunci pentru cei din Năpădeni s-ar părea că lucrurile se îndreaptă pe un făgaș al normalității. Ei vor avea apă la robinete până la sfârșitul anului 2018. Cel puțin așa a declarat primarul localității Năpădeni, doamna Maria Artiomov într-o discuție avută cu reportul unghiul.md.

În continuare ea a deschis parantezele și a spus că instalarea apeductului durează deja de ceva ani. În 2015 s-a depus proiectul la Fondul Ecologic Național și în următorul an au semnat contractul de grant în sumă de 4 milioane de lei. Atunci s-au construit 16 kilometri de apeduct, la care au contribuit și locuitorii cu 378 de mii de lei și Consiliul Raional Ungheni cu 300 de mii de lei. În 2018, din cei 5 milioane de lei care vor fi primiți de la același finanțator, urmează să se efectueze lucrări de săpare a sondei, să se construiască stația de pompare și turnurile, de asemenea se va finisa construcția celor 2 kilometri de rețea de distribuție a apei din 18 kilometri planificați, iar în 2019 să se construiască și rețeaua de canalizare. ”Vreau să finalizez acest proiect până la sfârșitul mandatului, fiindcă e o inițiativă ce mi-am propus să o realizez”, a specificat Maria Artiomov.

În sat sunt între 82-85 de fântâni, dintre care în 80% nu este apă potabilă, iar altele sunt chiar seci, în special cele din partea de sus a localității.

Ludmila Guzun, președintele raionului Ungheni, a menționat că, pentru a contribui și Consiliul Raional la această ultimă etapă de realizare a proiectului din satul Năpădeni, urmează să fie pregătită o decizie, care va fi aprobată la următoarea ședință a consilierilor raionali.