Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Pavel Filip a discutat cu membrii Grupului de Acțiune Locală din Ștefan Vodă

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

Pavel Filip a discutat cu membrii Grupului de Acțiune Locală din Ștefan Vodă

      
21.04.2018     www.moldpres.md

Modalitățile de implicare mai activă a societății civile în dezvoltarea locală au fost discutate ieri de către premierul Pavel Filip și Ambasadorul UE în țara noastră, Peter Michalko, cu membrii Grupului de Acțiune Locală Lunca Nistrului, constituit în raionul Ștefan Vodă, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, în cadrul întrevederii, prim-ministrul a spus că ține să afle din prima sursă îngrijorările pe care le au oamenii din regiune și problemele cu care se confruntă, dar și să audă propuneri de îmbunătățire a actului de guvernare.

Pavel Filip a menționat că Executivul are o comunicare permanentă cu societatea civilă pe platforma Consiliului Național pentru Participare, cu oamenii de afaceri - în cadrul Consiliului Economic, iar interacțiunea cu autoritățile locale este asigurată pe platforma Congresului Autorităților Locale din Moldova și în cadrul unui grup de lucru de profil. „Anul acesta au fost organizate deja două întruniri cu toți primarii. Acum avem o discuție permanentă între reprezentanții Guvernului și ai autorităților locale – un grup de lucru în care pentru orice problemă se identifică, în comun, soluții”, a spus premierul.

Ambasadorul UE în țara noastră a spus că existența acestui grup local reprezintă o bună practică la nivel european pentru asigurarea unei viziuni clare în dezvoltarea locală, agreată și de autorități, și agenți economici, și de societatea civilă. Totodată, Peter Michalko a precizat că este necesară îmbunătățirea cadrului legal de activitate a acestor grupuri și stabilirea unor direcții strategice la nivel național pentru dezvoltarea și susținerea lor.

Membrii Grupului de Acțiune Locală, din care fac parte opt localități, au făcut o prezentare a situației din regiune, menționând că autoritățile publice locale au o bună experiență de scriere a proiectelor de atragere a resurselor pentru dezvoltare. „Grupul este un parteneriat de succes între APL, societatea civilă și agenții economici. Vrem să elaborăm și să implementăm mai multe proiecte integrate de dezvoltare locală, care să completeze programele europene și guvernamentale pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor de la sate”, a spus primarul satului Palanca, Larisa Voloh.

Pe viitor, prioritățile în activitatea grupului vor viza creșterea economiei locale, îmbunătățirea infrastructurii sociale, precum și dezvoltarea turismului în regiune.

Grupul de Acțiune Locală din raionul Ștefan Vodă a fost constituit la 18 aprilie curent, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei.