Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | UE va oferi circa 850.000 de euro pentru proiecte legate de aprovizionare cu apă și canalizare în trei localități din țară

vezi mai mult

Pavel Filip a discutat cu membrii Grupului de Acțiune Locală din Ștefan Vodă
21.04.2018      www.moldpres.md   
 
Apel de participare în cadrul Proiectului „Activități USAID LEADER în Moldova”
18.04.2018      www.centruinfo.org   
 
Autoritățile locale vor putea gestiona terenurile celor care nu le prelucrează. Cum vor putea fi consolidate loturile agricole
17.04.2018      www.bizlaw.md   
 
UE își consolidează sprijinul pentru regiunile Cahul și Ungheni
17.04.2018      deschide.md   
 
Lansarea parteneriatului între Ambasada Franței, Redon Agglomération și trei primării din Republica Moldova
17.04.2018      md.ambafrance.org   
 

UE va oferi circa 850.000 de euro pentru proiecte legate de aprovizionare cu apă și canalizare în trei localități din țară

      
11.12.2017     bani.md

Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul Uniunii Europene, au semnat un Acord de Finanțare în vederea asigurării accesului sporit al cetățenilor la servicii îmbunătățite de apă și canalizare și de eficiență energetică.

Proiectele selectate urmează să fie implementate de ADR Centru cu suportul GIZ în cadrul proiectului 'Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova’ (MSPL) și finanțate de Uniunea Europeană.

Valoarea totală a Acordului constituie circa 848.000 Euro oferite de către Uniunea Europeană în baza Acordului de Grant semnat între Delegația Uniunii Europene cu sediul în Chișinău, Republica Moldova și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu sediul în Eschborn, Republica Federală Germania.

Obiectivul general este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice.

Fondurile alocate vor fi utilizate pentru contractarea companiilor ce vor elabora documentația tehnică pentru următoarele proiecte investiționale:

În domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare

  • Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Ungheni
  • Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași
  • Îmbunătățirea serviciilor de canalizare în localitatea Ustia, Dubăsari

În domeniul Eficiența Energetică în clădirile publice

  • Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Alexei Mateevici" din orașul Șoldănești
  • Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Holercani" din satul Holercani
  • Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Ion Vatamanu" din orașul Strășeni
  • Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din orașul Ungheni

Documentația tehnică elaborată pentru proiectele sus-menționate va servi drept bază pentru achizițiile de lucrări de construcție, pentru care este preconizată finanțare adițională din partea UE.  

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul Suediei,  Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).