Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Ștefan Vodă au început lucrările de construcție a unui drum ce asigură conexiunea dintre 7 sate

vezi mai mult

Opt sate din raionul Hâncești au trecut la energia verde
18.01.2018      voceabasarabiei.md   
 
Ședință în domeniul dezvoltării economice locale, la Ialoveni
18.01.2018      provincial.md   
 
Motiv de mândrie pentru un sat din Soroca. Toate străzile au fost „botezate”
17.01.2018      deschide.md   
 
DOC // Lista localităților care și-au găsit frați peste Prut în 2017
10.01.2018      deschide.md   
 
Primarul orașului Glodeni, despre 2018: „Planurile sunt mari, un pic este dezamăgirea…”
07.01.2018      provincial.md   
 

La Ștefan Vodă au început lucrările de construcție a unui drum ce asigură conexiunea dintre 7 sate

      
30.05.2017     stirilocale.md

La Ștefan Vodă au demarat lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița – Marianca de Jos – Ștefan Vodă, ce va asigura conexiunea cu drumul național R30 Chișinău – Căușeni -frontiera cu Ucraina, precum și va facilita accesul către centrul raional pentru cetățenii din șapte localități ale raionului Ștefan Vodă.

Lucrările se vor desfășura în cadrul unui proiect de dezvoltare regională a cărui cost total constituie circa 23 mln lei și va fi finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

„Scopul este să asigurăm accesul la piața agricolă din Feștelița pentru locuitorii din localitățile învecinate: Marianca de Jos, Copceac, Alava, Volintiri, Semionovca și Brezoaia. De asemenea, pentru agenții economici să asigurăm accesul la noi piețe de desfacere din Chișinău, Căușeni, Cimișlia, Odessa. Vom spori securitatea rutieră a cetățenilor prin instalarea indicatorilor și marcajelor rutiere, precum și vom crea premise pentru dezvoltarea cooperării inter-comunitare în prestarea serviciilor publice” a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, prezent la eveniment.

În total vor beneficia de acest drum circa 12500 de locuitori din regiune, atenționând antreprenorul să respecte graficul de execuție pentru a satisface așteptările cetățenilor.

Directorul ADR Sud, Maria Culeșov a  menționat așteptările beneficiarilor.

„Pe timp ploios drumul este impracticabil. Construcția acestei porțiuni va reduce timpul de deplasare dintre localități, inclusiv costurile vor fi micșorate de trei ori, iar operativitatea serviciile de urgență: pompieri, ambulanță, poliție, va spori. Conform cererii de finanțare proiectul urmează a fi finalizat în douăzeci și patru de luni. ” a precizat, directorul, Maria Culeșov.

Proiectul „Construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă și asigurarea conexiunii acetuia cu drumul național R 30 Chișinău-Căușeni-frontiera cu Ucraina” a fost selectat în cadrul ultimului concurs al propunerilor de proiecte,  organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în anul 2016, iar pentru anul curent din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională vor fi alocați circa 10 mln lei pentru efectuarea lucrărilor de construcție, în cadrul proiectului.