Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet, lansată de tânărul dat afară de Guvernul Grindeanu

vezi mai mult

Stația de Epurare va fi reabilitată. Contractul în valoare de 24,2 milioane de euro a fost atribuit unei firme germane
16.08.2017      agora.md   
 
În cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, UE a investit 80 mii euro în grădiniţa din Nisporeni
16.08.2017      tvrmoldova.md   
 
Alegeri noi în comuna Lăpușna, raionul Hâncești
15.08.2017      deschide.md   
 
Primăria vrea noi reguli pentru comerțul din Chișinău. Gata cu unele magazine în blocuri locative
15.08.2017      deschide.md   
 
FOTO. A fost lansată harta interactivă a Chișinăului, cu 131 atracții turistice. Cât costă și unde o puteți găsi
15.08.2017     
 

Cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet, lansată de tânărul dat afară de Guvernul Grindeanu

      
17.05.2017     adevarul.ro

Cristian Botan, tânărul din Focşani angajat în anul 2012 de Guvernul Ponta pentru a dezvolta un site de recrutare pentru posturile din sistemul bugetar, dar care a fost dat recent afară de noul guvern Grindeanu, a decis să îşi continue munca în domeniul transparentizării activităţii administraţiei publice din România.

Acesta a lansat o platformă online cu tot ceea ce înseamnă administraţia publică, la nivel central şi local.

”Astăzi lansez oficial platforma instituţiilor publice, cea mai amplă bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet. Fiecare cetăţean are acum oportunitatea să contribuie la îmbunătăţirea eficienţei, profesionalismului şi integrităţii instituţiilor noastre publice în cel mai simplu mod posibil: descriind interacţiunea sa directă cu aceste instituţii. Dacă aţi participat la un concurs de angajare la stat organizat în condiţii suspicioase, dacă pentru obţinerea unei autorizaţii din partea primăriei aţi fost nevoit să parcurgeţi o procedură excesiv birocratică, dacă aţi solicitat o informaţie publică iar instituţia în cauză a refuzat să vă răspundă ori v-a răspuns tardiv – toate aceste situaţii pot fi acum raportate online. Instituţiile vor putea folosi feedback-ul constructiv transmis de către cetăţeni pentru a corecta, a simplifica şi a îmbunătăţi calitatea în ansamblu a serviciilor pe care le furnizează în beneficiul acestora.

În termeni ceva mai tehnici, platforma este o iniţiativă digitală de open government având la bază conceptul de crowdsourcing. Este, dacă vreţi, un fel de Yelp american adaptat pentru administraţia românească. Mai mult, este prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice. Dincolo de ministere, consilii judeţene şi primării, spitale, inspectorate de poliţie, institute de cercetare etc., platforma include şi 346 misiuni diplomatice ale României răspândite pe întreg globul (ambasade, consulate, delegaţii, misiuni, reprezentanţe), oferind astfel cea mai reală imagine asupra administraţiei noastre. Aşadar, vă adresez invitaţia ca prin experienţa voastră să ajutaţi administraţia să devină exact aşa cum ne-o dorim cu toţii: eficientă, profesionistă şi lipsită de corupţie”, a transmis Cristian Botan într-o postare pe site-ul de socializare.

Cristian Botan, în vârstă de 30 de ani,  a devenit cunoscut după ce în anul 2012 a lansat un site de recrutare în administraţie, PublicJob.ro.

A fost apoi recrutat de Guvernul Ponta, fiind consilier la Cancelaria Prim-Ministrului României. El păstrat de Guvernul Cioloş şi „evacuat“ de Guvernul Grindeanu.

În octombrie 2014, Cristian a fost inclus în New Europe 100, o listă a celor mai importanţi inovatori din Europa Centrală şi de Est, realizată de Res Publica, Google, Visegrad Fund, Financial Times şi zeci de alte instituţii din regiune.