Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video

Materiale Video

Consultările publice ale prim-ministrului desemnat Ion Sturza cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova
Consultările publice ale prim-ministrului desemnat Ion Sturza cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova
30.12.2015      realitatealive.md   
     
Show de lumini, distracție și muzică bună. S-a deschis conacul Manuc Bei (VIDEO)
Show de lumini, distracție și muzică bună. Astfel s-a încheiat prima zi de la deschiderea conacului "Manuc Bei" din raionul Hâncești. Vizitatorii au rămas impresionați de spectacolul de culori și spun că arhitectura reprezintă o adevărată valoare pentru toți.
14.12.2015      www.publika.md   
Opt localităţi din ţară, susţinute în elaborarea politicilor publice de interes local
Opt localităţi din Republica Moldova au fost susţinute în elaborarea politicilor publice de interes local, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al României. Politicile elaborate au drept scop eficientizarea utilizării resurselor comunităţii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19.11.2015      www.trm.md   
     
Emisiunea ”Alternative” din 26 octombrie 2015
Una din reformele pe care țara noastră s-a obligat s-o transpună în realitate, în urma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, eveniment ce a avut loc pe data de 27 iunie 2014 la Bruxelles
30.10.2015      www.canalregional.md   
Emisiunea ”Tema zilei” din 14 10 2015
În cadrul emisiunii s-a discutat despre Forumul Public pentru lansarea dialogului cu privire la semnarea Pactului Social „Pentru Moldova”. Invitați: Alexandru Botnari - primarul orașului Hîncești și Constantin Cojocaru - primarul orașului Edineț.
16.10.2015      www.canal2.md   
     
Emisiunea "POLITICA" din 14 octombrie 2015
Tema emisiunii: Dialogul Social. Invitații emisiunii POLITICA - membrul Platformei ”Demnitate şi Adevăr”, Andrei NĂSTASE, Directorul Executiv CALM, Viorel FURDUI, expertul pe politici externe şi de securitate, Valeriu OSTALEP, comentatorul politic, Olga NICOLENCO și preşedinte al Comisiei pentru Drepturile Omului, Stela JANTUAN.
16.10.2015      tv7.md   
     
VIDEO. Chișinăul împlinește astăzi 579 de ani. Cum a fost văzut de la înălțime
Pe data de 14 octombrie 1436, Chișinăul a fost pentru prima dată atestat istoric. În preajma Hramului Capitalei, a apărut o producție video „Chișinău - inima Moldovei”, realizată de Skydrive, în care apar locuri din Chișinău, filmate de la înălțime. Printre ele se numără monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Turnul de Apă, Gara, Porțile Orașului, Catedrala și altele.
14.10.2015      agora.md   
Un centru modern de sănătate inaugurat la Calfa
În comuna Calfa au fost finalizate lucrările de construcţie a oficiului medicilor de familie. Ceremonia de finalizate a construcţiei a avut loc cu prilejul hramului localităţii.
02.10.2015      adevarul.pro   
     
Condiţii mai bune pentru copiii de la Grădiniţa din Slobozia-Vărăncău, reparată pe banii României
Au aşteptat zeci de ani o grădiniţă. Este vorba despre locuitorii din satul Slobozia-Vărăncău din raionul Soroca, care acum au parte de condiţii excelente pentru copiii lor. Proiectul a fost realizat din banii alocaţi de Guvernul României şi Consiliul raional Soroca. Clădirea era într-o stare deplorabilă - pereţi plini cu mucegai, podele sparte, ferestre deteriorate, relatează Mesager.
02.10.2015      trm.md   
Piața agro-meșteșugărească din Satul Ciorești la standardele europene
Satul Ciorești are o piață agro-meșteșugărească cum rar întîlnești prin localitățile noastre rurale. ”Este construită în stil rustic, totul e din lemn, iar gardul e din nuiele. Este dotată cu chiuvete, este asigurată cu apă… Într-un cuvînt, are tot ce e necesar”, spune primarul Valeriu Guțu, după care subliniază: ”Ne-am străduit să facem din această piață agro-meșteșugărească una cu un stil aparte, să combinăm tradiția, frumosul și utilul”.
21.08.2015      www.expresul.com   
     
Cine cântă la Sângereii Noi: cocoşul sau găina?
Campania „AICI este Europa Liberă” a ajuns în Sângereii Noi, raionul Sângerei. Comuna este condusă de Valentina Ceauşceac, care a fost realeasă în această vară pentru al cincilea mandat. Dar cum s-ar descurca o femeie în fruntea ţării, cum e viaţa doamnelor de la ţară şi cum le văd bărbaţii, i-am întrebat pe săteni. „Femeia lider, comunitatea ca o familie unită” este şi tema dezbaterii din seara de 20 august, din zona de agrement din centrul localităţii.
21.08.2015      www.europalibera.org   
De la „Șoldogreazi” la un oraș curat
Acum zece ani, Şoldăneştiul avea trista faimă a celui mai murdar oraş din R. Moldova, fiind poreclit „Şoldogreazi” (n.r. din rusă, „greazi” – murdărie). De curând, aici şi în alte 26 de localităţi din raioanele Şoldăneşti şi Rezina a fost lansat un serviciu modern de colectare separată a deşeurilor.
21.08.2015      www.europalibera.org   
     
Publika Report 14 iulie 2015
Tema emisiunii: LICITAŢII IMPOSIBILE PENTRU PROIECTE DE INVESTIŢII. La emisiune au participat: Domnul Alexandru Osadci - Expert CALM; Domnul Alexandru Fala - Economist Expert Grup.
15.07.2015      www.publika.md   
Schimbarea țării depinde de participarea femeilor în viața politică
Pe scena politica sunt femei a căror voce începe să devină din ce în ce mai auzită. De multe ori, politica poate fi un teren minat, în care nu mulți se încumetă să intre. Mai ales femeile care fac un pas înainte și doi înapoi, fiind impusă de multe ori să cedeze unor interese înguste. Preşedinta Finlandei, Tarja Halonen, a reuşit să ridice bunăstarea finlandezilor la un nivel foarte înalt pe plan mondial prin politici orientate spre educaţie, cultură şi promovarea femeilor. Ce-i poate reuși mai bine unei femei și ce îi reușește mai rău în viața politică vom afla de la noile primare alese în această funcție.
08.07.2015      www.canalregional.md   
     
Emisiunea ”Politica la feminin” din 19 iunie 2015
Campania electorală a trecut, iar recomandările experţilor OSCE arată că este necesară extinderea rolului femeii în viața politică. Șefa delegaţiei Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Amy Koopmanschap a explicat că singură este primarul unui oraş din apropierea capitalei Olandei. În Campania electorală din 2015, printre candidaţii la funcția de primar femeile au fost în număr de 22%, iar la funcțiile de consilieri – până la 35%. Însă acest procent nu poate fi considerat suficient. Pentru ca femeile din Moldova să poată pe deplin să influenţeze procesele politice, este nevoie de mai multă implicare și curaj. În cadrul emisiunii ve-ți afla cum le-a reușit unor femei să obțină mai multe mandate de primar consecutiv.
23.06.2015      www.canalregional.md   
Primar de o viață. Valentin Guțan, edilul care de trei decenii își dedică viața cetățenilor
Și-a dedicat o jumătate din viață localității, iar fiecare zi o începe cu gândul la cei care îi trec pragul pentru a-și rezolva problemele. Vorbim despre primarul orășelului Cricova, care este unul din cei mai longevivi edili din Moldova. Valentin Guțan deține această funcție de 28 de ani, iar în data de 14 iunie a câștigat un nou mandat.
22.06.2015      unimedia.info   
     
Moldova în Direct. Emisiune din 16 iunie 2015
Tema emsiunii: Situația actuală în domeniul APL și alegerile locale din 14 iunie 2015. La emisiune au participat: Gheorhge Vacarciuc - primarul comunei Javgur, raionul Cimișlia; Svetlana Tăbăcari - primar al satului Scoreni, Strășeni; Alexei Busuioc - primar al satului Capaclia, raionul Cantemir.
19.06.2015      trm.md   
Emisiunea "POLITICA" din 15.06.2015
Invitații emisiunei POLITICA - Viorel FURDUI, director executiv CALM, psihologul Yan FELDMAN, politicianul Iurie ROȘCA și Igor BOȚAN, director executiv ADEPT. Tema emisiunii: Alegerile locale generale din 14 iunie 2015
17.06.2015      tv7.md   
     
1 2 3 »»