Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Materiale Video

Materiale Video

Primarii solicită noii guvernări urgentarea descentralizării
Primarii din Republica Moldova cer noii guvernări să implementeze de urgenţă reforma descentralizării. Aleşii locali susţin că în ţara noastră deciziile sunt luate de un grup restrâns de persoane, după un sistem moştenit încă din perioada sovietică, iar banii sunt distribuiţi în localități pe criterii politice.În aceste condiţii satele din Republica Moldova rămân sărace, iar reformele rămân doar scrise pe hârtie. Reuniţi în Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, mai mulți primari au organizat astăzi o conferinţă de presă pentru a adresa un apel guvernanţilor.Cer adoptarea în regim de urgenţă a proiectelor de legi restante care vizează descentralizarea puterii. Totodată, aleșii locali solicită accesul la şedinţele Guvernului a unui reprezentant de al lor, cu drept de vot consultativ.
24.12.2014      jurnaltv.md   
"Viitorul Guvern trebuie să descentralizeze puterea și să finalizeze reformele"
Viitorul Guvern trebuie să depună eforturi pentru a descentraliza puterea și afinaliza reformele inițiate până acum. Asupra acestui lucru insistă Congresul Autorităților Locale din Moldova, care cere mai multe împuterniciri în procesul de luare a deciziilor.
24.12.2014      www.publika.md   
     
Orașul Ungheni – un bun exemplu în implementarea practicilor inovative de management al deșeurilor
În perioada 08 – 11 decembrie 2014 Primăria orașului Ungheni și Centrul Regional de Dezvoltare Ungheni, care sunt partenerii proiectului ”Introducerea practicilor inovative de management al deșeurilor în orașele selectate din Georgia, Moldova și Armenia” au organizat un atelier de lucru la Ungheni care a vizat un schimb de experiență privind gestionarea deșeurilor și protecția mediului între orașul Ungheni – Republica Moldova, orașul Kutaisi – Georgia, orașul Ararat – Armenia și municipiul Galați-România.
16.12.2014      ungheni.md   
Premii pentru cele mai bune practici de guvernare locală
Achiziţii publice on-line şi energie de la baterii solare. Sunt câteva dintre inovaţiile implementate în satele moldoveneşti. Cele mai bune proiecte de modernizare a localităţilor rurale au fost premiate în cadrul unei ceremonii.De mai bine de un an, sătenii din Larga, raionul Briceni au păşit într-o nouă eră informaţională. Toate şedinţele consilierilor pot fi urmărite on-line, iar achiziţiile publice nu mai au loc departe de ochii localnicilor. Asta după ce, primarul a câştigat un proiect finanţat de PNUD şi a deschis un site pentru localitate.
16.12.2014      www.tv7.md   
     
Parcul Industrial Edineţ – De La Vis La Realitate
Lucrările de construcție a parcului industrial din Edineț sunt în toi. Potrivit administrației locale, odată ce parcul va deveni fruncțional, circa 50 de rezidenţi vor beneficia de condiţiile create pentru dezvoltarea afacerilor și totodată vor fi create 2000 de locuri de muncă, dintre care 10 la sută vor reveni moldovenilor întorși acasă. Valoarea totală a lucrărilor de construcție a parcului industrial se ridică la aproape 12 mil. de lei, bani alocați din Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.
20.11.2014      primariaedinet.md   
Cehia: Fonduri Europene la Cutie
Cehia este asociată de mulți cu berea, iar faptul că are o mică, dar semeață industrie vinicolă este cunoscut mai puțin. Vinul este însă parte indispensabilă a identității culturale a provinciei estice, Moravia și microregiunii Moravia de Sud. Apropierea Cehiei de Uniunea Europeană a trezit temeri că industria vinicolă va fi distrusă de importuri de vinuri mai ieftine din țările membre situate mai la sud.
20.11.2014      www.europalibera.mobi   
     
Au fost digitizate 4 milioane de acte. Lista celor 21 de servicii de stare civilă disponibile în regim online (VIDEO)
Pe 17 noiembrie a fost lansată cea de-a doua etapă de digitalizare a fondului de arhivă al Serviciului Stare Civilă și prezentarea serviciilor noi e-Stare Civilă, informează UNIMEDIA. „Odată cu ce de-a doua etapă a proiectului, spectrul de servicii pe care cetățenii le pot solicita în regim online va fi extins cu încă 12 acte de stare civilă, de la 8 la 21”, a adăugat directorul Centrului de Guvernare Electronică, Stela Mocan.
18.11.2014      unimedia.info   
Proiectul de iluminare a bulevardului Dacia din capitală prinde contur
Pe segmentul dintre Porţile Oraşului şi Aeroport a început amplasarea pilonilor de 11 metri pe care vor fi montate felinarele. Reţeaua de iluminat va fi constituită din 240 de piloni din oţel zincat cu două braţe, astfel încât să asigure iluminarea ambelor sensuri de circulaţie. Reţeaua urmează să fie pusă în funcţiune până în luna decembrie. Becurile instalate vor fi de tip LED. "În mod firesc LED-ul aduce economie şi o economie bună.
29.09.2014      www.publika.md   
     
Emisiunea ”Țara lui Dogaru” din 24 septembrie 2014 (VIDEO)
În cadrul emisiunii s-a discutat despre necesitățile comunităților locale (apă, canalizare, drumuri), finanțarea proiectelor de infrastructură și atragerea investiițiilor. La emisiune au participat: Alexandru Botnari - Primarul orașului Hîncești; Alexandru Osadci - Coordonator Programe în cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova; Valentin Guțan - primarul orașului Cricova; Tudor Meșină - Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.
25.09.2014      www.publika.md   
Filtrează informația 2 (VIDEO)
17.09.2014     
     
O viață normală (VIDEO)
O viață normală
15.09.2014     
În pace. Un viitor normal (VIDEO)
În pace. Un viitor normal.
15.09.2014     
     
Dezvoltăm agricultura (VIDEO)
Dezvoltăm agricultura
15.09.2014     
O agricultură normală. Moldova, Europa (VIDEO)
O agricultură normală. Moldova, Europa.
15.09.2014     
     
Drumuri noi (VIDEO)
Drumuri noi
15.09.2014     
Exporturi, Moldova-UE 2 (VIDEO)
Exporturi, Moldova-UE 
15.09.2014     
     
Călătorii fara vize (VIDEO)
Călătorii fara vize
15.09.2014     
Exporturi, Moldova-UE (VIDEO)
Exporturi, Moldova-UE
15.09.2014     
     
Filtrează informația (VIDEO)
Filtrează informația
15.09.2014     
Fă-ți EUROPA ACASA! Șomajul, o noțiune străină pentru ei. Cum a ajuns Braviceniul unul dintre cele mai bogate sate din țară
Haideti sa ne gandim impreuna - cum se construieste un sat european? Stand la carciuma si meditand? Cu siguranta - nu. Locuitorii din satul Braviceni au descoperit formula mult inaintea altor moldoveni. Ei stiu ca daca muncesti, ai. Aici fiecare a treia gospodarie are o mica afacere, iar ceilalti sunt angajati la consatenii lor. Asa ca somajul e pentru ei o notiune straina. Din pacate, asta nu e lege pentru intreaga tara. Multi moldoveni, inca in putere, stiu mai bine drumul spre carciuma decat spre munca.
09.09.2014      protv.md   
     
1 2 3 4 »»