Prima pagină   |  DIRECȚII DE ACTIVITATE   |  Eficiență energetică și schimbări climatice

Eficiență energetică și schimbări climatice

Informație privind Convenția primarilor
Conventia PrimarilorCLICK AICI PENTRU A VIZUALIZA SAU DESCĂRCA INFORMAȚIA PRIVIND CONVENȚIA PRIMARILOR
13.02.2015     
     
Buletinul electronic al Proiectului Energie și Biomasă în Moldova nr.10
Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 4 ani, implementat în 2011-2014 de PNUD. Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane Euro, acordați de Uniunea Europeană (14 mln Euro) și PNUD Moldova (560,000 Euro).
08.07.2013     
Buletinul electronic al Proiectului Energie și Biomasă în Moldova nr.9
Buletinul prezintă ștri, istorii de success, calendarul evenimentelor Proiectului Energie și Biomasă
10.05.2013     
     
CALM – promotorul eficienței energetice în rândul APL
La data de 25 Ianuarie 2013, la Chișinău, în incinta Institutului Muncii și-a desfășurat lucrările Atelierul de Lucru cu tematica Consolidării Capacităților Autorităților Publice Locale în domeniul Eficienței Energetice și Schimbărilor Climatice. La eveniment au participat circa 30 de persoane – reprezentanți APL, specialiști în domeniul eficiență energetică, specialiști în atragerea investițiilor în domeniul eficienței energetice și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.
28.01.2013     
Fondul pentru Eficienţă Energetică lansează Apelul de colectare a propunerilor de proiecte de eficienţă energetică pentru a fi finanţate
Fondul pentru Eficiență Energetică a dat startul celei de-a doua runde de solicitări de proiecte în domeniul eficienței energetice pentru finanțare din Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE). O decizie în acest sens a fost aprobată recent de Consiliul de Administrare al Fondului pentru Eficiență energetică.În cadrul Apelului anunțat, Fondul pentru Eficienţă Energetică a alocat 80 milioane lei pentru finanțarea proiectelor eligibile în domeniul eficienţei energetice şi valorificare a Surselor de energie regenerabilă (SER).
27.12.2012     
     
Eficiența energetică în vizorul CALM
La 30 octombrie 2012 în municipiul Bălți a avut loc Forumul Național "Convenția primarilor în Republica Moldova – o abordare universală de a combate problemele de energie și atenuare a schimbărilor climatice", organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), în parteneriat cu Municipiul Bălți, Convenția primarilor (COMO) și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).
07.11.2012     
Cooperarea intermunicipală - o nouă etapă în eficientizarea serviciilor publice locale
19.04.12 Expertul CALM, Ion Beschieru, a participat la seminarul de informare pe tematica cooperării intermunicipale, care a avut loc în raionul Râșcani. Evenimentul a fost organizat de către GIZ în parteneriat cu CALM.  Subliniem că domeniul dat este unul de interes deosebit pentru CALM, motiv pentru care în viitor vor fi demarate o serie de activități/proiecte în acest sens.
20.04.2012     
     
Măsuri de eficiență energetică în municipalitățile din Europa de Sud-est și rolul asociațiilor naționale și a NALAS-ului
Acest studiu a fost elaborat de Grupul de Lucru pe Eficiență Energetică în cooperare cu associațiile membre NALAS și GTZ Open Regional Fund Energy (Fondul Regional Deschis pentru Energie).În cadrul acestui studiu au fost realizată o evaluare la nivelul întregii reţele a nevoilor şi potenţialului pentru activităţi comune ale asociaţiilor membre de promovare a eficienței energetice și a energiei regenerabile la nivel local.
10.06.2011