Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate

Comunicate

Primari din Republica Moldova premiați cu cea mai înaltă distincție din partea Asociației Comunelor din Romania!
Doi primari din Republica Moldova au fost premiați în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.
18.02.2020     
Primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco „N-am știut că în Republica Moldova mai sunt oameni atât de prietenoși și săritori la nevoie"
Începutul lunii februarie a fost unul de bun augur pentru primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco. A petrecut patru zile în compania unor colegi primari din Republica Moldova și România. A cunoscut cum funcționează APL din Gura Humorului,  cum a construit
13.02.2020     
     
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean: „Autoritățile centrale din România par a fi în subordinea primarilor și nu invers"
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean, alături de alți aleși locali din Republica Moldova au revenit recent din România unde au participat la lucrările Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR). Potrivit lui Alexandru Bujorean, asemenea evenimente ce reunesc primarii
12.02.2020     
CALM solicită autorităților centrale revizuirea legislației în domeniul integrității!
Legislația în domeniul integrității în raport cu APL nu este corelată cu principiile constituționale și legale de organizare a APL, este aplicată abuziv, încalcă drepturile omului și îi determină pe angajați din domeniul APL să divorțeze sau părăsească sistemul!Congresul Autorităților
11.02.2020     
     
Președintele executiv al Asociației Orașelor din România Ionel Chiriță: „Vom solicita Guvernului României să creeze un mecanism eficient de susținere a comunităților locale din Republica Moldova"
La invitația Asociației Orașelor din România (AOR), 18 primari de orașe din Republica Moldova, membri ai CALM, au participat în perioada 5-8 februarie 2020 la lucrările Consiliului Director al AOR. Evenimentul a avut loc în orașul Gura Humorului, România. În cadrul
11.02.2020     
Primarii de orașe din Republica Moldova în vizită la colegii lor de peste Prut! CALM și Asociația Orașelor din România solicită Guvernului de la București să investească direct în comunitățile din Republica Moldova!
În perioada 5-8 februarie 2020, 18 primari de orașe din Republica Moldova au întreprins o vizită în orașul Gura Humorului, România, unde s-a desfășurat Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR).
10.02.2020     
     
Ilie Calistru, primar de Ciuciulea, Glodeni: „Oamenii trebuie să trăiască decent în localitățile lor, pentru că acasă e cel mai bine"
 Ilie Calistru este primar la al doilea mandat în satul Ciuciulea, raionul Glodeni. Este recunoscător oamenilor din comunitatea sa pentru că participă la realizarea tuturor proiectelor din localitate. Astfel rezultatele sunt mai mari decât planifică autoritățile publice locale.Cum a fost
10.02.2020     
CALM promovează interesele APL atât la nivel de republică cât și peste hotarele ei!
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" aflăm care au fost propunerile Congresului Autorităților Locale din Moldova în cadrul ședințelor organizate de Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa CEMR, ce inițiative au lansat CALM și Patronatele, dar și care sunt
10.02.2020     
     
Ivan Plută, primar al satului Cobani, raionul Glodeni: „Am inițiat un proiect pentru a asigura cu alimentele necesare mai multe familii social-vulnerabile"
Denumirea localității provine de la îmbinarea de cuvinte „cu bani". Pe vremuri cei care doreau să treacă râul Prut spre Iași, Botoșani sau Suceava, ocolind vama, coborau la pescari, plăteau niscaiva bani și se porneau pe malul opus.
10.02.2020     
Valeriu Bandalac, primar de Limbenii Vechi, Glodeni: „Participarea CALM-ului la dezbaterea proiectelor de lege este în avantajul primăriilor"
Valeriu Bandalac este primarul satului Limbenii Vechi, Glodeni. Spune că deși amplasarea geografică a localității permite consătenilor să-și găsească un loc de muncă la Bălți sau Fălești, oricum foarte multe familii sunt incomplete. Consideră că un primar trebuie să fie
10.02.2020     
     
Un nou program de cooperare România-Republica Moldova va fi finanțat de către Uniunea Europeană!
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației din România anunță despre lansarea unui nou program bilateral, România-Republica Moldova 2021-2027.
06.02.2020      Foto: www.realitatea.md   
Primarul orașului Glodeni Stela Onuțu: „Sper ca societatea să conștientizeze sacrificiul pe care îl fac femeile primari"
Stela Onuțu este prima femeie primar a orașului Glodeni. La începutul activității sale credea că într-un an va reuși să soluționeze toate problemele din localitate, în scurt timp însă a înțeles că mandatul unui ales local trebuie să dureze nu
06.02.2020     
     
Vasile Sîrbu, primarul comunei Căzănești, Telenești: „Primii doi ani au fost de însușire a ceea ce trebuie să facă un primar"
Se presupune că denumirea comunei provine de la cazan. Localitatea care are astăzi circa 3 mii de oameni a fost întemeiată în 1554. În comună sunt două Case de Cultură și trei biblioteci. Vasile Sîrbu este primar la al doilea mandat
06.02.2020     
Primarul comunei Sărătenii Vechi, Telenești Veronica Cupcea: „Cu regret, avem și tineri care așteaptă să primească ajutor social și nu vor să se angajeze în câmpul muncii"
Veronica Cupcea a fost aleasă de către locuitorii din comuna Sărătenii Vechi, Telenești să-i reprezinte în calitate de ales local. Comuna este formată din satele Sărătenii vechi și Zahareuca și are 2800 de locuitori.
05.02.2020     
     
Primarul de Budăi, Telenești Victor Drăgan: „Cândva satul era plin de viață"
Victor Drăgan este primar la al doilea mandat în satul Budăi, Telenești. Dacă în 2004 populația satului constituia 2042 de oameni, astăzi sunt înregistrați 920 de locuitori. Primarul spune că agricultura ar putea contribui la dezvoltarea economică a statului dacă acestei ramuri i s-ar acorda o atenție mai sporită.
05.02.2020     
Primarul comunei Ratuș, Telenești Tudor Țurcanu: „În fiecare primărie este nevoie de juriști, specialiști în construcții și în scrierea de proiecte"
Tudor Țurcanu este primarul comunei Ratuș, Telenești. Comuna este formată din cinci sate: Ratuș, Mândra, Sărătenii Noi, Zăicani și Zăicanii Noi. Tudor Țurcanu ne spune cum e să gestionezi atâtea sate, de ce specialiști ar fi nevoie într-o primărie și dacă funcția de primar este una respectată de către cetățeni.
05.02.2020     
     
CALM și compania italiană „Halley" vor coopera în vederea sporirii capacităților autorităților locale!
Luni, 3 februarie, experții CALM au avut o întrevedere cu reprezentanții companiei italiene Halley.
04.02.2020     
CALM și Patronatele își unesc eforturile în beneficiul comunităților locale!
Vineri, 31 ianuarie, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui și expertul în domeniul economic al CALM Viorel Gîrbu s-au întrunit în cadrul unei ședințe cu reprezentanți ai Confederației Naționale a Patronatului.  Este cunoscut faptul că bugetele
04.02.2020     
     
Primarul de Brânzenii Noi, Telenești Veaceslav Tcaciuc: „Cu sârguință, îngăduință și dăruire am început să avem unele realizări"
Veaceslav Tcaciuc este primar la al cincilea mandat în comuna Brânzenii Noi, Telenești. Spune că realitățile din satele noastre de acum zece ani nu sunt comparabile cu cele de astăzi. Consideră că populația ar trebui să participe la realizarea tuturor proiectelor din comunitate pentru ca acestea să aibă o durabilitate mai mare.
03.02.2020     
Primarul comunei Pistruieni, Telenești Maria Mihalcenco: „CALM-ul este ca un scut pentru aleșii locali"
Maria Mihalcenco este primar la al patrulea mandat în comuna Pistruieni, Telenești. În 2007, atunci când a devenit pentru prima dată ales local, ușa primăriei era sprijinită de o piatră și legată cu o bucată de sârmă, iar celelalte instituții
03.02.2020     
     
1 2 3 4 5 6 »»