Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate

Comunicate

Buletin informativ pentru perioada 8-15 iunie 2018
Buletinul informativ conține următoarele titluri:1. DELEGAȚIA CONGRESULUI AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI REGIONALE DIN CADRUL COE S-A ÎNTÂLNIT CU CALM!2. DOMENIUL DEMOCRAȚIEI ȘI AUTONOMIEI LOCALE A LIPSIT DIN VIZORUL TUTUROR GUVERNĂRILOR, DIN ACEST MOTIV NICI ÎN ALTE DOMENII NU S-AU PREA ÎNREGISTRAT
18.06.2018     
Directorul executiv al CALM Viorel Furdui: „Schimbări fundamentale care ar îmbunătăți cu adevărat starea lucrurilor în APL au fost foarte puține"
În contextul vizitei de monitorizare a raportorilor Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CoE) în Republica Moldova, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui a vorbit despre importanța și rezultatele acestei vizite la postul
18.06.2018     
     
La înălțime cu CALM! La postul de radio Eco Fm a fost lansată o emisiune dedicată administrației publice locale și comunităților rurale!
„La înălțime cu CALM" este noua emisiune în grila postului de radio Eco FM care poate fi audiată în fiecare zi de sâmbătă, între orele 10.00 și 12.00. Este un program destinat autorităților publice locale, dar și cetățenilor cu atitudine.
18.06.2018     
Delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale din Cadrul CoE s-a întâlnit cu CALM!
În cadrul vizitei de monitorizare pe care a efectut-o în Republica Moldova, miercuri, 13 iunie, curent, delegația Congresului Autorităților Locale și Regionale din cadrul Consiliului Europei (CoE) a avut o întrevedere cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).
17.06.2018     
     
Primarii de orașe din România își consolidează relațiile cu colegii lor din Republica Moldova!
La invitația Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), în perioada 14-17 iunie, o delegație a Asociației Orașelor din România a întreprins o vizită de studiu în Republica Moldova. Primarii de orașe din România au avut mai multe întrevederi cu primari de orașe din Republica Moldova, ambele părți manifestându-și toată deschiderea pentru întărirea relațiilor de colaborare.
17.06.2018     
Exemple de creștere economică au fost prezentate în Georgia
În perioada 12-14 iunie expertul CALM Octavii Ivanov, primarul orașului Taraclia Serghei Filipov și reprezentantul ADR Centru Ala Bragoișev au participat la trainingul „Poziționarea strategică și marketingul teritoriului" din cadrul proiectului Uniunii Europene „Primari pentru Creștere Economică". Evenimentul a avut loc în Georgia, Tbilisi, participanți fiind reprezentanți din Belarus, Azerbaidjan și Republica Moldova.
17.06.2018     
     
Domeniul democrației și autonomiei locale a lipsit din vizorul tuturor guvernărilor, din acest motiv nici în alte domenii nu s-au prea înregistrat progrese
Zilele acestea s-a desfășurat o vizită de monitorizare a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei în Republica Moldova. Despre sarcina și scopul acestei misiuni s-a discutat în cadrul emisiunii Regionalii de la TV 8 cu președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și primarul de Selemet, Cimișlia Tatiana Badan și cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui.
17.06.2018     
Ia start concursul de pre-selectare a comunităților pentru Programul Comunitatea Mea
Programul Comunitatea Mea, al cărui partener strategic este CALM, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova anunță concursul de pre-selectare a comunităților din Moldova.
15.06.2018     
     
CALM participă la Conferința Consiliului European al Municipalităților și Regiunilor Europene din Bilbao, Spania!
O delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) participă, în perioada 11-13 iunie, curent, la ședința Consiliului Politic al Consiliului European al Municipalităților și Regiunilor Europene (CEMR) și la Conferința anuală a CEMR cu genericul „Egalitatea, Diversitatea și Incluziunea."
13.06.2018     
Probleme de mediu discutate de CALM și Mișcarea Ecologistă din Moldova
Viorel Furdui, director executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova au avut o întrevedere luni, 11 iunie, curent, la sediul CALM.
12.06.2018     
     
O delegație a Congresului Autorităților Locale și Regionale din cadrul Consiliului Europei întreprinde o nouă vizită de monitorizare în Republica Moldova!
În perioada 13-15 iunie, curent, o delegație a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CoE) va efectua o vizită de monitorizare în Republica Moldova. Scopul vizitei este evaluarea stării democrației locale în Republica Moldova.
12.06.2018     
Buletin informativ pentru perioada 1-7 iunie 2018
Buletinul informativ conține următoarele titluri:1. CARTA EUROPEANA A AUTONOMIEI LOCALE ÎN REPUBLICA MOLDOVA: 20 DE ANI ÎN CĂUTAREA DEMOCRAȚIEI LOCALE ȘI DESCENTRALIZĂRII REALE!2. MINISTERUL DE INTERNE ESTE DESCHIS SPRE COOPERAREA CU CALM!3. PRIMA ÎNTREVEDERE PE CARE A AVUT-O ANDREI NĂSTASE
11.06.2018     
     
CALM își consolidează serviciile pentru membrii săi!
Ședința Consiliului Coordonator al Rețelei Femeilor din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc miercuri, 06.06.2018. În cadrul evenimentului s-au întrunit 25 de femei-primari, dar și experți ai CALM și au fost puse în discuție subiecte de ordin organizatoric, ce țin de activitatea APL.
08.06.2018     
Obstacole și soluții în dezvoltarea cooperării inter-municipale discutate la CALM
Miercuri, 06.06.2018, experți din cadrul CALM, PNUD, CMI și IDIS Viitorul s-au întrunit în cadrul unei mese rotunde la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova. Probleme de ordin juridic și instituțional ce provoacă impedimente în promovarea cooperării inter-municipale au constituit subiectul discuțiilor.
08.06.2018     
     
Prima întrevedere pe care a avut-o Andrei Năstase în calitate de Primar General a fost cu CALM!
La inițiativa noului Primar General al municipiului Chișinău, la sediul CALM a avut loc marți, 5 iunie, întâlnirea dintre Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Andrei Năstase, însoțit de Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.Potrivit Primarului General al Chișinăului, descentralizarea
06.06.2018     
Ministerul de Interne este deschis spre cooperarea cu CALM!
La 4 iunie, curent, preşedintele CALM Tatiana Badan şi directorul executiv al CALM Viorel Furdui au întreprins o vizită de lucru la sediul MAI, unde au avut o întrevedere cu ministrul Alexandru Jizdan. Principalele subiecte ale discuţiei au fost importanta
06.06.2018     
     
Buletin informativ pentru perioada 23-31 mai 2018
Buletinul informativ conține următoarele titluri:1. CALM A AVUT O ÎNTREVEDERE CU REPREZENTANȚII PROIECTULUI TWINNING AL UE2. PRIMARUL DE CĂRPINENI, HÂNCEȘTI ION CĂRPINEANU: „NU EXISTĂ UN MECANISM MAI BUN DE A REPREZENTA APL DECÂT CALM "3. CONCEPTUL DE RESPONSABILITATE SOCIALĂ POATE
02.06.2018     
CARTA EUROPEANA A AUTONOMIEI LOCALE în Republica Moldova: 20 de ani în căutarea democrației locale și descentralizării reale!
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) are o activitate intensă în ceea ce privește apărarea drepturilor autorităților locale, atât la nivel național, cât și internațional. Cele mai importante momente dn agenda CALM din ultimile luni se regăsesc în noul număr al buletinului informativ al APL.
29.05.2018     
     
23 de consultanți locali au încheiat Programul de Dezvoltare a Capacităților privind elaborarea Planurilor de Dezvoltare Economică Locală.
În perioada 16-17 mai 2018, 23 de consultanți din cadrul autorităților publice locale semnatare ale Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică (PCE), Comitetului Executiv al UTA Găgăuția și agențiilor de dezvoltare regională Nord, Centru și Sud, au finalizat Programul de Dezvoltare a Capacităților lansat în noiembrie 2017.
28.05.2018     
CALM a avut o întrevedere cu reprezentanții Proiectului Twinning al UE
Joi, 24 mai, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) CALM a avut loc o întrevedere a reprezentanților Proiectului Twinning al Uniunii Europene „Suport pentru promovarea patrimoniului Cultural în Republica Moldova prin păstrarea și proiectarea acestuia" cu experți ai CALM.
25.05.2018     
     
1 2 3 4 5 6 »»