Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate

Comunicate

A avut loc conferința de lansare a proiectului susținut de Guvernul Norvegiei privind consolidarea bazei de cartografiere și datelor cadastrale! CALM este partenerul proiectului!
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la conferința de lansare a proiectului susținut de Guvernul Norvegiei privind consolidarea bazei de cartografiere, datelor cadastrale și susținerea autorităților locale și centrale în utilizarea și aplicarea datelor și sistemelor geospațiale.
28.02.2020     
Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani, România: „Consider că nu se face atât cât ar trebui pentru a-i ajuta pe colegii noștri primari din cadrul CALM"
Comuna Săbăoani este cea mai mare și una dintre cele mai vechi așezări rurale din județul Neamț, România. Potrivit ultimului recensământ din 2011, Comuna Săbăoani avea o populație stabilă de 11127 locuitori.
28.02.2020     
     
CALM solicită acordarea APL statutului de agent constatator în cazul ocupării abuzive a terenurilor publice și simplificarea procedurii de defrișare a arborilor care nu fac parte din Fondul Forestier
La 19 februarie, în incinta Ministerului Justiției a avut loc ședința grupului de lucru ce are ca obiectiv examinarea și îmbunătățirea proiectului regulamentului privind modul de demolare a construcțiilor neautorizate și de defrișare a arborilor și arbuștilor. Această sarcină a
27.02.2020     
George Damian, primarul comunei Ciugud, județul Alba: „Când mergem în Republica Moldova și vedem ce se întâmplă înțelegem că ar trebui să ne reașezăm gândurile și viziunile"
Despre realizările primarului comunei Ciugud din județul Alba s-a scris foarte mult atât în România, cât și în alte țări europene. Această localitate poate concura cu oricare alta din Europa și e foarte posibil ca la multe capitole să dețină
27.02.2020     
     
CALM propune soluții în cazul terenurilor și construcțiilor abandonate!
La 25 februarie, la Parlament au avut loc discuții publice privind identificarea soluțiilor la problemele cauzate de clădirile și terenurile abandonate din domeniile public și privat.
26.02.2020      Sursa foto: ast.gov.md   
Viorel Furdui: „Înfrățirile si parteneriatele între localitățile din RM cu cele din România - o cale sigură de aliniere la standarde UE și de dezvoltare locală.”
Fără acces direct la fondurile europene importante și experiența de succes a colectivităților locale din țările UE nu putem vorbi despre dezvoltarea și modernizarea reală a Republicii Moldova!
26.02.2020     
     
Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași despre ce își doresc alegătorii săi: „Oamenii ar vrea un bazin de înot, copiii să facă balet, să învețe să cânte la pian etc"
Nicolae Pandea este primarul comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași, președinte al Filialei Județene Călărași a Asociației Comunelor din România (A.Co.R). În cadrul Adunării Generale a A.Co.R a devenit laureat al premiului „Echipă longevivă –primar, viceprimar", activând împreună cu viceprimarul din 1996.
26.02.2020     
Primarul comunei Cumpăna, județul Constanța Mariana Gâju: „Aceasta este lupta noastră de acum”
„Am convins Consiliul local să aprobe înfrățirile cu șapte localități din RM. Astfel legea ne dă posibilitatea să accesăm fonduri europene cu care să putem implementa investiții în localitățile Dvs, în parteneriat, este un ajutor concret pe care vi-l putem oferi.
26.02.2020     
     
Autonomia locală – între restanțele autorităților centrale și realizările obținute de primari!
În contextul în care la 1 februarie am sărbătorit Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală, noul număr al ziarului „Vocea Administrației Locale" are ca subiect principal anume acest subiect.
25.02.2020     
     
CALM față în față cu conducerea României: este nevoie de o nouă abordare și mai mult suport direct pentru APL din RM!
O echipă de primari din Republica Moldova a revenit recent de la București, acolo unde a avut loc Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.
24.02.2020     
Autoritățile locale din RM vor fi beneficiare ale unui proiect important implementat în România!
CALM a participat la conferința de deschidere a Proiectului implementat de către APL din România cu susținerea Norvegiei "Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni-o administrație publică transparentă și responsabilă".
21.02.2020     
     
Președintele României Klaus Iohannis către președintele CALM Tatiana Badan: „Nu uităm niciodată de voi"
Un grup de primari din Republica Moldova a participat la cea de-a XXIII-a sesiune a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul cu genericul „Satul românesc, parte integrantă a ruralului european" s-a desfășurat în perioada 16-19 februarie, la
21.02.2020     
CALM și Asociația Orașelor din România fac front comun pentru ca și comunitățile locale din RM să beneficieze de mai multe fonduri!
Mai mulți primari de orașe din Republica Moldova au avut ocazia să interacționeze cu colegii din România, să stabilească noi legături de cooperare, dar și să vadă cum funcționează administrația locală din Gura Humorului, acolo unde a avut loc întrunirea
20.02.2020     
     
Primari din Republica Moldova premiați cu cea mai înaltă distincție din partea Asociației Comunelor din Romania!
Doi primari din Republica Moldova au fost premiați în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.
18.02.2020     
Primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco „N-am știut că în Republica Moldova mai sunt oameni atât de prietenoși și săritori la nevoie"
Începutul lunii februarie a fost unul de bun augur pentru primarul orașului Bucovăț Mariana Dîmcenco. A petrecut patru zile în compania unor colegi primari din Republica Moldova și România. A cunoscut cum funcționează APL din Gura Humorului,  cum a construit
13.02.2020     
     
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean: „Autoritățile centrale din România par a fi în subordinea primarilor și nu invers"
Primarul orașului Leova Alexandru Bujorean, alături de alți aleși locali din Republica Moldova au revenit recent din România unde au participat la lucrările Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR). Potrivit lui Alexandru Bujorean, asemenea evenimente ce reunesc primarii
12.02.2020     
CALM solicită autorităților centrale revizuirea legislației în domeniul integrității!
Legislația în domeniul integrității în raport cu APL nu este corelată cu principiile constituționale și legale de organizare a APL, este aplicată abuziv, încalcă drepturile omului și îi determină pe angajați din domeniul APL să divorțeze sau părăsească sistemul!Congresul Autorităților
11.02.2020     
     
Președintele executiv al Asociației Orașelor din România Ionel Chiriță: „Vom solicita Guvernului României să creeze un mecanism eficient de susținere a comunităților locale din Republica Moldova"
La invitația Asociației Orașelor din România (AOR), 18 primari de orașe din Republica Moldova, membri ai CALM, au participat în perioada 5-8 februarie 2020 la lucrările Consiliului Director al AOR. Evenimentul a avut loc în orașul Gura Humorului, România. În cadrul
11.02.2020     
Primarii de orașe din Republica Moldova în vizită la colegii lor de peste Prut! CALM și Asociația Orașelor din România solicită Guvernului de la București să investească direct în comunitățile din Republica Moldova!
În perioada 5-8 februarie 2020, 18 primari de orașe din Republica Moldova au întreprins o vizită în orașul Gura Humorului, România, unde s-a desfășurat Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR).
10.02.2020     
     
1 2 3 4 5 6 »»