Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate

Comunicate

Larisa Tomșa, primarul de Cneazevca, Leova: „Când am devenit membri ai CALM mi-am dat seama cât de bine este când cineva pune umărul pentru a te ajuta"
Larisa Tomșa este primar la al doilea mandat în comuna Cneazevca, raionul Leova. Consideră că a reușit să scoată localitatea din anonimat, dar și să îmbunătățească condițiile de trai pentru consăteni. Care sunt reușitele, dar și aspirațiile primarului Larisa Tomșa aflăm din interviul pentru calm.md.
17.07.2019     
Tamara Josan, primar de Roșcani, Strășeni: „Și cu bani puțini poți obține rezultate!”
Tamara Josan este primar la primul mandat în satul Roșcani, raionul Strășeni. Consideră că și cu puține resurse poți realiza lucruri frumoase pentru comunitate, iar dacă cetățenii se implică rezultatele sunt mult mai vizibile și apreciate.
17.07.2019     
     
PROBLEME ACTUALE ALE APL ÎN VIZORUL CALM! EXPERIENȚE POZITIVE ALE APL ÎN INTERESUL COMUNITĂȚILOR!
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" ce a fost transmisă sâmbătă, 13 iulie, de la ora 10.00, la postul de radio Eco FM și duminică, 14 iulie, de la ora 14.10, la postul de radio Jurnal FM am încercat
16.07.2019     
Ioana Răcilă, primar de Beștemac, Leova: „Schimbările se produc dacă ai dorință și capacități!"
Ioana Răcilă, este primar în comuna Beștemac, Leova la al treilea mandat. A reușit să convingă consătenii că este importantă contribuția lor la implementarea proiectelor. Consideră că bunele practici le putem prelua mai curând de acasă, decât de peste hotare.
16.07.2019     
     
Rodica Rusu, primarul localității Telița, Anenii Noi: „Guvernul trebuie să aibă o viziune de dezvoltare locală"
Care sunt soluțiile pentru ca toate satele noastre să arate ca Giurgiuleștiul -localitatea care a reușit să se dezvolte datorită veniturilor proprii și a viziunilor managerului acestei comunități? La această întrebare ne-a răspuns Rodica Rusu, primarul de Telița, Anenii Noi
16.07.2019     
Vera Buga, primar de Cornești, Ungheni: „Unii încă nu au conștientizat că ceea ce se face este pentru cetățeni, nu pentru primărie"
Vera Buga, primarul orașului Cornești, Ungheni afirmă că în cei patru ani de mandat a reușit să aducă în localitate mai multe proiecte în valoare de 10 de milioane de lei. Care sunt satisfacțiile, dar și regretele unui ales local aflăm din interviul pentru calm.md.
15.07.2019     
     
Femeile primar din cadrul CALM redescoperă satele Republicii Moldova!
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat pentru femeile primar o vizită de studiu în Giurgiulești, Cahul. În cadrul evenimentului cu genericul „Consolidarea potențialului de conducere al femeilor din administrația publică locală.
15.07.2019     
Ministrul Finanțelor: Planificăm să transferăm mai mult de un miliard de lei pentru a acoperi necesitățile de cheltuieli ale APL
Ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița a declarat în cadrul unei conferințe de presă că legea salarizării a fost adoptată după ce autoritățile publice locale au făcut planificarea bugetelor. „În consecință, dacă ne uităm la executarea bugetului pentru prima jumătate de an,
13.07.2019     
     
CALM și reprezentanți ai ministerelor Finanțelor din România și Republica Moldova identifică soluții de organizare a auditului în APL!
Reprezentanți ai ministerului Finanțelor Publice din România și ai ministerului Finanțelor din Republica Moldova au avut consultări cu experți ai Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) privind identificarea celor mai optime formule de organizare a auditului intern în administrația publică
12.07.2019     
Buletin informativ pentru perioada 1-7 iulie 2019
Buletinul informativ conține următoarele titluri:1. CALM APĂRĂ INTERESELE AUTORITĂȚILOR LOCALE ÎN CADRUL CONSILIULUI EUROPEI! 2. RESTABILIREA DREPTULUI APL DE A ÎNCHEIA UNELE ACTE NOTARIALE ESTE LEGITIMĂ ȘI ÎN INTERESUL CETĂȚENILOR! 3. CALM BATE ALARMA: AUTORITĂȚILE CENTRALE TREBUIE SĂ IDENTIFICE SOLUȚII PENTRU A
11.07.2019     
     
CALM apără interesele autorităților locale în cadrul Consiliului Europei!
La 3 iulie curent, în Oslo, Norvegia, s-a desfășurat ședința Comitetului de Monitorizare a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE). Respectarea prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale de către statele membre, starea lucrurilor în domeniul autonomiei locale din Republica Moldova, cooperarea CALRCE cu Comisia de la Veneția, necesitatea de a optimiza legislația privind revocarea din funcție a aleșilor locali au fost subiectele abordate în cadrul reuniunii.
10.07.2019     
Adresarea CALM către Guvern: crearea condițiilor și capacităților pentru creditarea APL, alături de alte măsuri de descentralizare financiară, pot contribui la dezvoltarea locală!
CALM a expediat o Adresare Guvernului în care se atrage atenția asupra faptului că situația economică și financiară a Republicii Moldova este destul de complicată, iar dezvoltarea potențialului existent la nivel local/regional ar fi una dintre soluțiile ce ar contribui
04.07.2019     
     
Primarul din Republica Moldova Violeta Crudu a participat în calitate de reprezentant al Consiliului Europei la monitorizarea alegerilor locale repetate din Turcia!
Primarul de Cruzești, municipiul Chișinău Violeta Crudu a participat alături de alți reprezentanți ai Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliul Europei la procesul de monitorizare a alegerilor locale repetate ce au avut loc la 23 iunie în Istanbul, Turcia.
04.07.2019     
Buletin informativ pentru perioada 23-30 iunie 2019
Buletinul informativ conține următoarele titluri:1. ANTREPRENORIATUL SOCIAL STUDIAT ÎN ROMÂNIA DE CĂTRE CALM!2. ACTIVITATEA CALM ÎN SPRIJINUL COMUNITĂȚILOR LOCALE!3. DINU GUȚUȚUI, PRIMAR DE ZBEROAIA, NISPORENI: „DE REFORMĂ ESTE NEVOIE, DAR NU ACUM!"4. EVOLUȚIA VENITURILOR BUGETELOR LOCALE DENOTĂ EȘECUL ÎN DOMENIUL DESCENTRALIZĂRII
03.07.2019     
     
Adresarea CALM către APC în vederea excluderii riscului de a înregistra restanțe la plata salariilor în APL!
CALM a expediat o adresare prim-ministrului Maia Sandu și ministrului Finanțelor Natalia Gavrilița în care descrie situația actuală precară în domeniul salarizării și solicită identificarea unor măsuri urgente în vederea excluderii riscului de a înregistra restanțe la salarizarea angajaților din domeniul APL.
03.07.2019     
     
Antreprenoriatul social studiat în România de către CALM!
În scopul aprofundării cunoștințelor privind activitatea de antreprenoriat social, posibile măsuri de sprijin şi încurajare a întreprinderilor sociale și întreprinderilor sociale de inserție, Ministerul Economiei și Infrastructurii, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a organizat în perioada 24-27 iunie 2019 o vizită de studiu în România pentru membrii Grupului de lucru pentru analiza activității entităților juridice cu statut de întreprindere socială sau întreprindere socială de inserție.
02.07.2019     
     
Autoritățile administrației publice locale din UTA Găgăuzia propun Guvernului măsuri ce ar impulsiona procesul de descentralizare!
Autoritățile administrației publice locale din UTA Găgăuzia își exprimă speranța că odată cu schimbările care au loc în Republica Moldova va începe o nouă etapă în implementarea politicii de descentralizare. În acest context, autoritățile administrației publice locale din UTA Găgăuzia vin
02.07.2019     
DESCENTRALIZAREA VA PRODUCE ADEVĂRATA SCHIMBARE!
La 21 iunie, peste 700 de aleși locali din Republica Moldova au avut o întrevedere cu premierul Maia Sandu și alți reprezentanți ai autorităților centrale.
30.06.2019     
     
1 2 3 4 5 6 »»