Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Ziarul "Vocea Autorităților Locale"

Ziarul "Vocea Autorităților Locale"

Republica Moldova își alege edilii, CALM îi așteaptă în familia sa!
În contextul alegerilor locale generale din 20 octombrie, CALM prezintă în noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale" circumstanțele în care are loc acest scrutin, care sunt așteptările de la noua guvernare centrală, dar și obiectivele APL pentru ca comunitățile locale să se dezvolte.
17.10.2019     
Jos mâinile de pe primari!
În primele zile ale lunii septembrie în toate administrațiile publice locale din Republica Moldova a ajuns noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale". În editorialul intitulat „Să lăsăm primarii în pace și să ne privim în oglindă", autoarea Ana Moraru descrie condițiile în care sunt nevoiți să activeze aleșii locali pentru a produce schimbări în comunitățile noastre.
03.09.2019     
     
CALM – o istorie de succes a unei instituții care a reușit să unească, nu să dezbine!
În noul număr al ziarului „Vocea Autorităților Locale” vă prezentăm cele mai importante evenimente ce au marcat activitatea autorităților locale în ultima perioadă de timp.
24.04.2019     
Comunitățile locale din Republica Moldova au fost și sunt parte a spațiului cultural și de valori europene!
La mulți ani, autonomie locală! La mulți ani, primari! Un an nou plin de speranțe și mult CALM! Este titlul editorialului din noul număr al ziarului „Vocea Autorităților Locale" în cadrul căruia sunt descrise unele dintre realizările CALM, dar și necesitatea de a fi mai insistenți pentru a fi promovate ideile ce ar contribui la creșterea gradului de descentralizare și autonomie locală.
09.01.2019     
     
Reforma APL și cea teritorial-administrativă sunt subiectele-cheie în noul număr al ziarului Vocea Autorităților Locale
Subiectul principal din noul număr al buletinului informativ al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) este reforma APL și cea teritorial-administrativă. Tema a fost relansată în cadrul unui dialog între premierul Pavel Filip și un grup de experți ai Agenției
24.09.2018     
Dacă descentralizare nu e..... nici dezvoltare, justiție și UE...nu mai e!
Necesitatea continuării procesului de descentralizare este subiectul- cheie în noul număr al buletinului informativ al CALM „Vocea Autorităților Locale". În editorialul ediției, președintele CALM Tatiana Badan explică de ce nu vom putea schimba lucrurile în bine atât timp cât nu există descentralizare adevărată, dar și despre necesitatea implementării altor reforme, doar că acestea trebuie inițial consultate cu cetățenii.
07.07.2018     
     
Serviciul CALM „Migrație și Dezvoltare Locală" în ascensiune!
La 4 iulie 2018, la sediul CALM, a avut loc ședința lunară a actorilor implicați în cadrul proiectul PNUD „Migrație și Dezvoltare Locală" susținut de Guvernul Elveției. În cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova funcționează serviciul Migrație și Dezvoltare Locală.
07.07.2018     
CARTA EUROPEANA A AUTONOMIEI LOCALE în Republica Moldova: 20 de ani în căutarea democrației locale și descentralizării reale!
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) are o activitate intensă în ceea ce privește apărarea drepturilor autorităților locale, atât la nivel național, cât și internațional. Cele mai importante momente dn agenda CALM din ultimile luni se regăsesc în noul număr al buletinului informativ al APL.
29.05.2018     
     
Un an nou cu speranțe vechi: autoritățile locale la limita răbdării și disperării
Implementarea Foii de parcurs și a strategiei de descentralizare este în pragul falimentului, iar salariile derizorii pustiesc primăriile. În pofida efortului enorm al funcționarilor din APL și a multiplelor realizări, comunitățile locale riscă să ajungă pe marginea prăpastiei! Este chintesența
09.01.2018     
QUO VADIS, JUSTIȚIA ȘI DEMOCRAȚIA LOCALĂ DIN MOLDOVA ? Ultimile evoluții, regrese și situația actuală din APL în noul număr al ziarului CALM: Vocea Autorităților Locale
În noul număr al ziarului Vocea Autorităţilor Locale este reflectată pe larg activitatea CALM, problemele cu care se confruntă APL, dar şi soluţiile pe care le propune CALM privind îmbunătăţirea condiţiilor de activitate ale APL.
23.11.2017     
     
ZIARUL CALM: ”SISTEMUL DE SALARIZARE A ALEȘILOR LOCALI NECESITĂ O RESETARE, ASTFEL ÎNCÂT PERSOANELE CU DEMNITATE PUBLICĂ SĂ BENEFICIEZE ȘI DE O RETRIBUȚIE DEMNĂ PENTRU MUNCA LOR ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII!”
Din cauza salariului dezolant și mult sub așteptări, tinerii specialiștii nu se prea rețin în administrația publică, iar profesioniștii cu experiență și mai multe mandate în spate abia se descurcă de la o lună la alta. Este chintesența materialelor prezentate într-un nou număr al ziarului ”Vocea APL”. Edilii locali au accentuat o vădită neglijare a acestui domeniu, fapt ce a dus la un deficit cronic de cadre în APL.
07.09.2017     
CALM: ”PRIN PROMOVAREA UNOR MODELE RADICALE ALE REFORMEI TERITORIAL-ADMINISTRATIVE, GUVERNAREA AR PUTEA DISTRUGE COLOANA VERTEBRALĂ A ȚĂRII – SATELE! S-A UITAT O AXIOMĂ FUNDAMENTALĂ DE CARE TREBUIE SĂ SE GHIDEZE ORICE GUVERNARE RESPONSABILĂ ȘI AUTENTICĂ – OAMENII NU SUNT CIFRE, IAR SATELE NU SUNT SUME!”
Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, organizație care reprezintă majoritatea unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și primari din majoritatea partidelor politice, se declară împotriva intenției autorităților de a reduce radical numărul de primării în cadrul anunțatei reforme administrative.
05.07.2017     
     
PUNCT ȘI… DE LA CAPĂT. DE ZIUA AUTONOMIEI LOCALE, ÎN CĂUTAREA… AUTONOMIEI LOCALE! // Ziarul Vocea Administrației Locale nr. 2 (37), 2017
Un nou număr al ziarului: ”Vocea APL” a văzut lumina tiparului. Editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), organizație reprezentativă a majorității covârșitoare a APL din Republica Moldova, acesta reflectă și de această dată preocupările reprezentanților administrației locale și punctează cele mai stringente probleme cu care se confruntă.
07.03.2017     
SĂ PRIVIM CU CALM ȘI SPERANȚĂ ÎN ANUL 2017! // Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.1 (36), 2017
Un nou număr al ziarului dedicat APL și editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a văzut lumina tiparului. În paginile acestuia, regăsiți cele mai importante subiecte din ultima perioadă.
05.02.2017     
     
AUTONOMIA LOCALĂ, ARCA LUI NOE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA! // UN NOU NUMĂR AL ZIARULUI CALM ”VOCEA APL”
A fost de sub tipar un nou număr al ziarului ”Vocea APL”, ediție care reflectă și de această dată preocupările reprezentanților APL din toată țara. Pe prima pagină, tradițional, poate fi regăsit editorialul ediției, care cuprinde o analiză consistentă a
29.12.2016     
ZIARUL CALM: PLAFONAREA TAXELOR LOCALE, O NOUĂ TENTATIVĂ DE A PUNE ÎN CUȘCĂ APL! AUTORITĂȚILE CENTRALE DISTRUG ÎNCĂ O ȘANSĂ DE DEZVOLTARE A LOCALITĂȚILOR!
Un nou număr al ziarului dedicat APL și editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a ieșit de sub tipar. În paginile acestuia, și de data aceasta sunt reflectate cele mai stringente probleme cu care se confruntă APL din
02.11.2016     
     
”VOCEA APL”: O BOMBA CU CEAS” TICĂIE ÎN LOCALITĂȚILE DIN REPUBLICA MOLDOVA! CALM AVERTIZEAZĂ CĂ LIPSA DE MĂSURI ȘI REFORME URGENTE RISCĂ SĂ ARUNCE ÎN AER TOT SISTEMUL APL!
Un nou număr al ziarului: ”Vocea APL” a ieșit de sub tipar. Ca de obicei, în paginile sale sunt înglobate cele mai importante evenimente care vizează activitatea APL, dar și demersurile, inițiativele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru promovarea
24.06.2016     
PRIMĂRIILE RISCĂ SĂ AJUNGĂ LA SAPĂ DE LEMN: PARLAMENTUL BLOCHEAZĂ REFORMELE, ÎN TIMP CE DRUMURILE LOCALE RĂMÂN ÎMPOTMOLITE, IAR APL - CU BUGETELE LA PĂMÂNT!
Noul număr al ziarului ”Vocea APL” a ieșit de sub tipar! În cele 24 de pagini ale buletinului informativ al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) veți regăsi subiecte de maximă actualitate pentru parcursul reformei de descentralizare, ziarul fiind o reflectare a preocupărilor actual ale reprezentanților APL.
17.05.2016     
     
CALM, LA 5 ANI: CONSECVENȚĂ, ATITUDINE, LOBBY, MATURITATE
Congresul Autorităților Locale din Moldova a împlinit 5 ani de activitate, ocazie cu care membrii CALM au făcut un bilanț al inițiativelor realizate, dar și a celor în derulare.
16.03.2016     
PROIECTE CARE ADUC SCHIMBAREA!
Congresul Autorităților Locale (CALM) a pregătit o ediție specială a ziarului "Vocea APL", în paginile căreia au fost inserate mai multe instantanee din cadrul proiectelor inițiate cu suportul partenerilor internaționali de dezvoltare și menite să aducă schimbarea în localitățile RM.
27.01.2016     
     
1 2 3 »»