Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Ziarul "Vocea Autorităților Locale"

Ziarul "Vocea Autorităților Locale"

Un an nou cu speranțe vechi: autoritățile locale la limita răbdării și disperării
Implementarea Foii de parcurs și a strategiei de descentralizare este în pragul falimentului, iar salariile derizorii pustiesc primăriile. În pofida efortului enorm al funcționarilor din APL și a multiplelor realizări, comunitățile locale riscă să ajungă pe marginea prăpastiei! Este chintesența
09.01.2018     
QUO VADIS, JUSTIȚIA ȘI DEMOCRAȚIA LOCALĂ DIN MOLDOVA ? Ultimile evoluții, regrese și situația actuală din APL în noul număr al ziarului CALM: Vocea Autorităților Locale
În noul număr al ziarului Vocea Autorităţilor Locale este reflectată pe larg activitatea CALM, problemele cu care se confruntă APL, dar şi soluţiile pe care le propune CALM privind îmbunătăţirea condiţiilor de activitate ale APL.
23.11.2017     
     
ZIARUL CALM: ”SISTEMUL DE SALARIZARE A ALEȘILOR LOCALI NECESITĂ O RESETARE, ASTFEL ÎNCÂT PERSOANELE CU DEMNITATE PUBLICĂ SĂ BENEFICIEZE ȘI DE O RETRIBUȚIE DEMNĂ PENTRU MUNCA LOR ÎN SERVICIUL COMUNITĂȚII!”
Din cauza salariului dezolant și mult sub așteptări, tinerii specialiștii nu se prea rețin în administrația publică, iar profesioniștii cu experiență și mai multe mandate în spate abia se descurcă de la o lună la alta. Este chintesența materialelor prezentate într-un nou număr al ziarului ”Vocea APL”. Edilii locali au accentuat o vădită neglijare a acestui domeniu, fapt ce a dus la un deficit cronic de cadre în APL.
07.09.2017     
CALM: ”PRIN PROMOVAREA UNOR MODELE RADICALE ALE REFORMEI TERITORIAL-ADMINISTRATIVE, GUVERNAREA AR PUTEA DISTRUGE COLOANA VERTEBRALĂ A ȚĂRII – SATELE! S-A UITAT O AXIOMĂ FUNDAMENTALĂ DE CARE TREBUIE SĂ SE GHIDEZE ORICE GUVERNARE RESPONSABILĂ ȘI AUTENTICĂ – OAMENII NU SUNT CIFRE, IAR SATELE NU SUNT SUME!”
Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, organizație care reprezintă majoritatea unităților administrativ-teritoriale din Republica Moldova și primari din majoritatea partidelor politice, se declară împotriva intenției autorităților de a reduce radical numărul de primării în cadrul anunțatei reforme administrative.
05.07.2017     
     
PUNCT ȘI… DE LA CAPĂT. DE ZIUA AUTONOMIEI LOCALE, ÎN CĂUTAREA… AUTONOMIEI LOCALE! // Ziarul Vocea Administrației Locale nr. 2 (37), 2017
Un nou număr al ziarului: ”Vocea APL” a văzut lumina tiparului. Editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), organizație reprezentativă a majorității covârșitoare a APL din Republica Moldova, acesta reflectă și de această dată preocupările reprezentanților administrației locale și punctează cele mai stringente probleme cu care se confruntă.
07.03.2017     
SĂ PRIVIM CU CALM ȘI SPERANȚĂ ÎN ANUL 2017! // Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.1 (36), 2017
Un nou număr al ziarului dedicat APL și editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a văzut lumina tiparului. În paginile acestuia, regăsiți cele mai importante subiecte din ultima perioadă.
05.02.2017     
     
AUTONOMIA LOCALĂ, ARCA LUI NOE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA! // UN NOU NUMĂR AL ZIARULUI CALM ”VOCEA APL”
A fost de sub tipar un nou număr al ziarului ”Vocea APL”, ediție care reflectă și de această dată preocupările reprezentanților APL din toată țara. Pe prima pagină, tradițional, poate fi regăsit editorialul ediției, care cuprinde o analiză consistentă a
29.12.2016     
ZIARUL CALM: PLAFONAREA TAXELOR LOCALE, O NOUĂ TENTATIVĂ DE A PUNE ÎN CUȘCĂ APL! AUTORITĂȚILE CENTRALE DISTRUG ÎNCĂ O ȘANSĂ DE DEZVOLTARE A LOCALITĂȚILOR!
Un nou număr al ziarului dedicat APL și editat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a ieșit de sub tipar. În paginile acestuia, și de data aceasta sunt reflectate cele mai stringente probleme cu care se confruntă APL din
02.11.2016     
     
”VOCEA APL”: O BOMBA CU CEAS” TICĂIE ÎN LOCALITĂȚILE DIN REPUBLICA MOLDOVA! CALM AVERTIZEAZĂ CĂ LIPSA DE MĂSURI ȘI REFORME URGENTE RISCĂ SĂ ARUNCE ÎN AER TOT SISTEMUL APL!
Un nou număr al ziarului: ”Vocea APL” a ieșit de sub tipar. Ca de obicei, în paginile sale sunt înglobate cele mai importante evenimente care vizează activitatea APL, dar și demersurile, inițiativele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru promovarea
24.06.2016     
PRIMĂRIILE RISCĂ SĂ AJUNGĂ LA SAPĂ DE LEMN: PARLAMENTUL BLOCHEAZĂ REFORMELE, ÎN TIMP CE DRUMURILE LOCALE RĂMÂN ÎMPOTMOLITE, IAR APL - CU BUGETELE LA PĂMÂNT!
Noul număr al ziarului ”Vocea APL” a ieșit de sub tipar! În cele 24 de pagini ale buletinului informativ al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) veți regăsi subiecte de maximă actualitate pentru parcursul reformei de descentralizare, ziarul fiind o reflectare a preocupărilor actual ale reprezentanților APL.
17.05.2016     
     
CALM, LA 5 ANI: CONSECVENȚĂ, ATITUDINE, LOBBY, MATURITATE
Congresul Autorităților Locale din Moldova a împlinit 5 ani de activitate, ocazie cu care membrii CALM au făcut un bilanț al inițiativelor realizate, dar și a celor în derulare.
16.03.2016     
PROIECTE CARE ADUC SCHIMBAREA!
Congresul Autorităților Locale (CALM) a pregătit o ediție specială a ziarului "Vocea APL", în paginile căreia au fost inserate mai multe instantanee din cadrul proiectelor inițiate cu suportul partenerilor internaționali de dezvoltare și menite să aducă schimbarea în localitățile RM.
27.01.2016     
     
LA MULȚI ANI, GUVERNARE LOCALĂ!!!
În noul număr al ziarului "Vocea APL" tragem o linie de demarcare. Asta, deoarece, sfârșitul de an este o ocazie pentru a face bilanțuri, pentru a ne întâlni într-o componență mai extinsă și pentru a trasa planuri, strategii pentru anul
06.01.2016     
DESCENTRALIZAREA, PE EȘAFOD: A FI SAU A NU FI?
Acest număr al ziarului scoate în prim-plan principalele probleme cu care se confruntă autoritățile publice locale din RM, dar și identifică soluțiile care ar duce la fortificarea guvernării locale.
01.12.2015     
     
”VOCEA APL”, UN NOU NUMĂR DESPRE PROBLEMELE ARZĂTOARE DIN APL
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) vă prezintă un nou număr al ziarului ”Vocea APL”, publicație care și de această dată înglobează reportaje de la cele mai relevante evenimente organizate sub egida CALM, dar și demersuri, declarații, atitudini formulate de membrii CALM de la diverse tribune.
18.11.2015     
"VOCEA APL", O RETROSPECTIVĂ A DEMERSURILOR CALM
Un nou număr al ziarului "VOCEA APL" scoate și de această dată în evidență problemele cu care se confruntă edilii locali, dar și opinia acestora privind unele dintre cele mai importante evenimente din țară.
05.11.2015     
     
Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.6 (23), 2015
CALM Nr 6_2015 FinalZiarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.6 (23), 2015
04.10.2015     
Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.5 (22), 2015
CALM Nr 5_2015 FinalCLICK AICI pentru a vizualiza sau descărca Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.5 (22), 2015 
24.07.2015     
     
Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.4 (21), 2015
Înainte de alegerile locale generale, în plină campanie electorală, CALM anunță despre un nou număr al ziarului "Vocea Autorităților Locale", care vine să ureze mult succes tuturor celor care, în pofida problemelor, își doresc un mandat, în încercarea sinceră de a face viața cetățenilor mai ușoară și mai frumoasă.
08.06.2015     
Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.3 (20), 2015
CALM Nr 3_2015 FinalCLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA SAU VIZUALIZA Ziarul ”Vocea Autorităților Locale” nr.3 (20), 2015  
14.05.2015     
     
1 2 »»