Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

CLASE SPECIALIZATE DE FOTBAL. URMĂTORUL PAS AL FMF ÎMPREUNĂ CU MECC ȘI CALM
Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) au decis formarea unui grup de lucru comun, care urmează să identifice fonduri pentru implementarea Proiectului ”Clase sportive specializate de fotbal” la nivel de centre raionale.
09.12.2019      fmf.md   
O nouă sesiune de instruire în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” destinată autorităților publice locale de nivelul I și reprezentanților diasporei
Biroul relații cu diaspora, în comun cu partenerul de dezvoltare PNUD Moldova/MiDL, organizează sesiuni de instruire pentru reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I.
09.12.2019      brd.gov.md   
     
Municipiul Edineț – pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei
Pe data de 4 decembrie 2019 a avut loc conferința finală a proiectului ”Edineț – Pol de Creștere Economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG).
09.12.2019     
Cruzeștiul s-a înfrățit cu Giurgiu. Primarul Violeta Crudu: Îi mulțumesc poporului român
Comuna Cruzești din suburbiile Chișinăului s-a înfrățit cu municipiul Giurgiu. Primarii, Violeta Crudu de pe malul stâng, și Nicolae Barbu de pe malul drept al Prutului, au semnat la data de 6 decembrie două acorduri de colaborare la Giurgiu. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Giurgiu.
07.12.2019      radiochisinau.md   
     
Circul din Chișinău și Cetatea Tighina vor fi restaurate din banii Uniunii Europene
Circul din Chișinău și Cetatea Tighina vor fi restaurate conform standardelor internaționale din banii Uniunii Europene. Lucrările vor fi efectuate în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.
06.12.2019      jurnal.md   
„Dor de Codru” – Un nou traseu turistic rural readuce la viață economia locală
O poartă impunătoare din lemn sculptat manual este prima atracție turistică, dar și cartea de vizită a satului Ciorești. De aici începe drumul către celelalte destinații: Dolna și Micleușeni, scrie UNDP Moldova.
05.12.2019      ecopresa.md   
     
DOC // Deputații au votat în unanimitate modificarea Legii privind finanțele publice locale
Parlamentul a aprobat modificarea Legii privind finanțele publice locale, votând în prima lectură, în unanimitate, două proiecte de modificare a acesteia.Primul proiect propune modificarea mărimii defalcărilor de la impozitul pe venit al persoanelor fizice pentru bugetele satelor (comunelor) – până
05.12.2019      deschide.md   
Localitatea Sipoteni din Călărași devine „Capitala Tineretului 2020”. Un milion de lei vor fi investiți în activități pentru tineri
Localitatea Sipoteni din raionul Călărași a fost desemnată „Capitala Tineretului 2020”. Despre câștigătorii titlului au anunțat reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la Gala Premiilor Naționale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret. Printre oportunitățile ce le oferă proiectul, se include și o finanțare în valoare de 1 milion de lei ce va susține activitățile pentru tineret.
29.11.2019      agora.md   
     
Schimb de experiență între localități în cadrul proiectului PNUD/MiDL II
La data de 27 noiembrie 2019, un grup de producători locali din Slobozia Mare a efectuat o vizita de studiu la piața din municipiul Cahul și la piața agroalimentară din satul Selemet, raionul Cimișlia.
28.11.2019     
O grădiniță din sectorul Ciocana al Chișinăului va fi REDESCHISĂ: 320 de locuri și o investiție de 14,4 milioane de lei
Grădinița-creșă nr. 198 de pe str. Igor Vieru, 5/2, din sectorul Ciocana al capitalei va fi redeschisă pe 2 decembrie curent, după o reparație capitală efectuată la această instituție.
27.11.2019      www.ziarulnational.md   
     
Locuitorii din Pereni şi-au amenajat stadionul satului
Un stadion de toată frumuseţea au amenajat locuitorii satului Pereni prin intermediul unui proiect implementat de PNUD Moldova cu susţinerea financiară a Guvernul Elveţiei şi contribuţiei comunităţii locale. Duminica trecută, membrii Asociaţiei „Speranţa-Pereni” au participat la oficierea slujbei de sfinţire a stadionului renovat pentru a se da start ulterioarelor activităţi cultural-sportive.
26.11.2019      www.curierul.md   
E-cursul de instruire la distanță „Diaspora, Migrație și Dezvoltare” este disponibil în premieră în Republica Moldova
E-cursul de instruire la distanță „Diaspora, Migrație și Dezvoltare” este disponibil în premieră în Republica Moldova. Cursul online este destinat funcționarilor publici din cadrul autorităților administrației publice centrale și locale interesate de atragerea diasporei în dezvoltare și reintegrarea migranților reveniți.
22.11.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
O sărbătoare de suflet la Manta – Hramul localității!
Mai multe activități dedicate Hramului localității au fost organizate la data de 21 Noiembrie în satul Manta, raionul Cahul.
22.11.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă se pregătește de campania destinată Zilei Migrantului.
În perioada 21-22 noiembrie 2019, 36 de reprezentanți din structurile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă participă din timp de două zile în cadrul atelierului ”Prezentarea de succes”, activitate care face parte din cadrul Școlii Migrației Forței de Muncă.
22.11.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
Cimișlia va fi și mai verde! Peste 150 de arbori au fost plantați pe străzile orașului
La începutul acestei săptămâni, la Cimișlia, au fost plantați alți 150 de arbori, pe mai multe alei din oraș, informează PROVINCIAL.
19.11.2019      provincial.md   
Un primar din Portugalia a efectuat o vizită la Primăria orașului Cricova
Primarul orașului Setubal din Portugalia, Maria das Dores Meira, recent, a întreprins o vizită la Primăria orașului Cricova, din municipiului Chișinău, informează PROVINCIAL.
19.11.2019      provincial.md   
     
Zalipie – satul polonez care arată ca un tablou: Toate casele sunt acoperite cu picturi florale splendide!
În sud-estul Poloniei, există un sătuc numit Zalipie, care arată ca un colț de basm în lumea reală. Priveliștea de poveste se datorează picturilor și florilor colorate care acoperă toate căsuțele din această localitate.
19.11.2019      eushtiu.com   
GRANTURI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 600 MII EURO PENTRU ORGANIZAȚIILE SOCIETĂȚII CIVILE DIN REGIUNEA DE DEZVOLTARE SUD
Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul” (CRAION CONTACT-Cahul) a lansat azi, 18 noiembrie, Programul de granturi locale pentru regiunea de dezvoltare Sud în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
19.11.2019      contact-cahul.md   
     
La Cărpineni s-a desfășurat un seminar zonal privind dezvoltarea apiculturii în cadrul a două proiecte - PNUD/MiDL și USAID Agricultura performantă în Moldova
La data de 18 noiembrie 2019, la Cărpineni, raionul Hîncești, s-a desfășurat un seminar zonal pe subiectul apiculturii în cadrul a două proiecte - PNUD/MiDL și USAID Agricultura performantă în Moldova.Subiectele din agendă au inclus aspecte legate de asocierea apicultorilor,
19.11.2019     
EU4Moldova.md – a fost lansată Platforma proiectelor finanțate de UE în Republica Moldova
Delegația UE la Chișinău a lansat EU4Moldova.md, o platformă online dedicată proiectelor finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova, unde toți cei interesați pot afla mai multe despre proiectele europene și asistența oferită Republicii Moldova. 
19.11.2019      eucoopnews.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»