Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

România a transferat o nouă tranșă de 3 milioane euro pentru modernizarea grădinițelor din R. Moldova
România a transferat o nouă tranșă în valoare de 3 milioane de euro pentru renovarea și modernizarea grădinițelor din țara noastră. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.
27.12.2018      www.moldpres.md   
Legis.md – noua platformă online pe care vor fi publicate toate actele legislative și modificările la acestea
Începând cu ianuarie 2019, modificările legislației vor fi publicate doar pe platforma online www.legis.md, succesoarea registrului www.lex.justice.md, apărut în 2007, în care erau publicate toate actele normative și modificările la acestea.
27.12.2018      www.bizlaw.md   
     
Cum scrieți o cerere de chemare în judecată?
Atunci când vi s-a încălcat un drept și ați epuizat toate căile de soluționare pe cale amiabilă a unui conflict, singura soluție, care mai rămâne, este adresarea în instanța judecătorească. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să depuneți o cerere de chemare în judecată, dacă este vorba de un caz civil. Unde depuneți cererea și ce informații trebuie să conțină aceasta, aflați din articol.
27.12.2018      www.justitietransparenta.md   
Trei localități din Moldova vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală
Trei localități din Moldova vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală ca rezultat al unui proiect finanțat și implementat de FAO ce vizează dezvoltarea capacităților de pregătire și implementare a politicii de dezvoltare rurală la nivel național și dezvoltarea capacităților de sprijinire a dezvoltării comunitare integrate la nivel local.
27.12.2018      www.moldova.org   
     
Două grupuri de acţiune locală au fost create la Cahul şi Cantemir
Mai multe comunităţi din raioanele Cahul şi Cantemir au creat în această săptămână două grupuri de acţiune locală (GAL), numite "Colinele Tigheciului" și "Valea Halmagei". Acestea prevăd stabilirea mai multor parteneriate, menite să îmbunătăţească nivelul de trai şi infrastructura din localităţile implicate, transmite MOLDPRES.
24.12.2018      www.moldpres.md   
În patru sate din raionul Florești au fost finalizate lucrările sistemelor de apeduct
Aproximativ 5100 de locuitori ai satelor Zăluceni, Vertiujeni, Târgul-Vertiujeni și Japca din raionul Florești vor avea acces la apă potabilă.
22.12.2018      provincial.md   
     
Istoriile de succes ale comunităților locale din Moldova, incluse într-o antologie a bunelor practici
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în cooperare cu Consiliul Europei, prezintă Antologia bunelor practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova, ediția 2018. Antologia este produsă în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale 2016 – 2017 și are scopul de a descrie istoriile de succes ale autorităților locale din Moldova.
22.12.2018      viitorul.org   
Orașul Ialoveni are un nou plan urbanistic general
La data de 19 decembrie 2018, a fost aprobat noul plan urbanistic al orașului Ialoveni de către Consiliul Orășenesc Ialoveni. Pentru actualizarea planului urbanistic au fost alocați 400 de mii de lei.
22.12.2018      www.moldova.org   
     
Trei raioane şi mai multe ONG-uri vor coopera pentru a lansa construcţia autostrăzii Chişinău–Ungheni
Conducerea raioanelor Ungheni, Călăraşi, Străşeni şi şapte organizaţii neguvernamentale în domeniul mediului au semnat la data de 20 decembrie 2018 un memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea infrastructurii drumurilor din R. Moldova.
22.12.2018      www.moldpres.md   
Comisia regională în domeniul Alimentare cu apă și canalizare s-a întrunit în ultima ședință din acest an
Membrii Comisiei regionale sectoriale în domeniul Alimentare cu apă și canalizare (CRS/AAC) din Regiunea de Dezvoltare Sud, creată cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), s-au întrunit vineri, 14 decembrie, la Leova, în cadrul celei de-a patra ședințe.
18.12.2018      adrsud.md   
     
Polonia modernizează orașele din R. Moldova: Proiecte de aproape 12 milioane de lei, implementate în 2018
Polonia a alocat aproape 12 milioane de lei pentru modernizarea mai multor orașe din R. Moldova. De asistență financiară au beneficiat în acest an 12 localități urbane.
18.12.2018      www.ziarulnational.md   
Condiții de viață mai bune în Găgăuzia și Taraclia, datorită suportului UE
Peste 150 mii de oameni din autonomia găgăuză și raionul Taraclia beneficiază de condiții de viață mai bune, în urma implementării programului „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.
18.12.2018      hotnews.md   
     
Câteva instituții de învățământ din Ungheni și Călărași vor fi eficientizate energetic
Încă două proiecte pentru eficientizarea energetică şi valorificarea surselor de energiei regenerabile vor fi implementate în Ungheni și Călărași. Astfel, Consiliul Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE) a aprobat spre finanțare proiectele care vizează eficientizarea consumului de energie în cadrul gimnaziului ”Dimitrie Cantemir” din orașul Cornești (Ungheni) și în cadrul gimnaziului Dereneu (Călărași).
18.12.2018      www.expresul.md   
Apă potabilă la robinet pentru locuitorii satului Băhrinești
447 de gospodării din satul Băhrinești, raionul Florești, au apă potabilă la robinet. Noul sistem de apeduct, cu lungimea de 23,7 km, a îmbunătățit nivelul de trai al sătenilor. Investiția în construcția și montarea apeductului se cifrează la 8,19 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), informează Provincial.
18.12.2018      provincial.md   
     
Ghid video privind calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar, lansat de Ministerul Finanțelor
Angajatorii și contabilii autorităților și instituțiilor bugetare, dar și angajații acestor entități pot lua cunoștință de noile condiții de salarizare, stabilite de Legea nr. 270/2018 privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar, vizualizând Ghidul video privind calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar începând cu 1 decembrie 2018.
18.12.2018      mf.gov.md   
Legea salarizării în sectorul bugetar: obțineți răspunsuri la întrebări
Specialiștii din autoritățile și instituțiile bugetare care au neclarități și întrebări privind punerea în aplicare a Legii nr.270 cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, pot suna la numărul de telefon 0 8000 15 25 (tasta 6) al Centrului
13.12.2018      monitorul.fisc.md   
     
Cei doi arbori solari, ce vor genera energie electrică și WiFi gratuit, vor fi instalați pe Strada Pietonală și pe bd. Mircea cel Bătrân
Chişinăuienii au ales locațiile unde vor fi instalaţi doi arbori solari. Astfel, unul dintrei ei va fi instalat pe strada Pietonală Eugen Doga, iar al doilea pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală. Locațiile au fost propuse și validate de chişinăuieni, fiind ulterior aprobate de Primăria municipiului Chişinău.
12.12.2018      unimedia.info   
Instituții de învățământ din Drochia și Florești – beneficiare de asistență din partea Japoniei
Două instituții de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Asistența nerambursabilă va fi acordată Gimnaziului din satul Pelinia, r. Drochia și Gimnaziului din satul Domulgeni, r. Florești.
12.12.2018      provincial.md   
     
Un post de pompieri modern a fost deschis în localitatea Ucrainca, Căuşeni
Un post de pompieri modern a fost deschis în localitatea Ucrainca, Căuşeni. De acum, durata intervenţie nu va mai fi de o oră, ci de maximum 15 minute, relatează Moldova 1
12.12.2018      trm.md   
Localitățile din R Moldova înfrățite peste Prut vor fi privilegiate. Iohannis a semnat legea
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul pentru promulgarea legii privind finanțele publice locale, care prevede și aprobarea finanțării de către autoritățile locale din România a unor proiecte propuse de autoritățile locale din Republica Moldova, în baza înfrățirilor.
12.12.2018      infoprut.ro   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »»