Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Lansarea apelurilor de proiecte din cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020
Pe data de 20 decembrie 2017 au fost lansate apelurile de propuneri de proiecte pentru Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020, cu termen de depunere de 4 luni şi 15 zile calendaristice, atât pentru proiecte „hard”, cât şi pentru proiecte „soft”
23.12.2017      cancelaria.gov.md   
Orașul Hîncești va primi în dar 25 de autobuze
Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare a anunțat despre o donație de 25 de autobuze noi pentru municipiul Hîncești.
16.12.2017      deschide.md   
     
(INTERVIU) Ivan Belciug, primarul orașului Dondușeni: „Pentru orice Primar, campania electorală durează 4 ani de zile, dar nu – 2 luni, pentru a promite verzi și uscate”
Primarul orașului Dondușeni, Ivan Belciug, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum a ajuns să conducă Primăria orașului, ce a realizat dintre cele promise în campania electorală, care sunt direcțiile principale ale strategiei de dezvoltare a orașului, dar și despre candidatura sa la următoarele alegeri – atât locale, cât și parlamentare.
16.12.2017      provincial.md   
UE va oferi circa 850.000 de euro pentru proiecte legate de aprovizionare cu apă și canalizare în trei localități din țară
Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul Uniunii Europene, au semnat un Acord de Finanțare în vederea asigurării accesului sporit al cetățenilor la servicii îmbunătățite de apă și canalizare și de eficiență energetică.
11.12.2017      bani.md   
     
(INTERVIU) Victor Său, primarul orașului Soroca: Sper că locuitorii au apreciat că am făcut multe lucruri frumoase, însă câte nu ai face, trebuie schimbări
Primarul orașului Soroca, Victor Său, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum influențează culorile politice activitatea la Primărie, care sunt diferențele majore între funcțiile de președinte de raion și cea de primar, dacă va candida la următoarele alegeri parlamentare, dar și la cele locale pentru un nou mandat în fruntea municipiului Soroca.
09.12.2017      provincial.md   
Grădinița din s.Vasilcău, raionul Soroca – renovată cu sprijinul poporului american
Sărbătoare frumoasă cu oaspeți importanți și realizări pe măsură. Așa s-a sărbătorit astăzi, 30 noiembrie, darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău, scrie ziarulnostru.info.La eveniment a fost prezent și Jim Pettit, Ambasadorul SUA în Moldova, Vladimir Nicuța, vicepreședintele
01.12.2017      ziarulnostru.info   
     
(INTERVIU) SERGIU ARMAȘU, PRIMARUL ORAȘULUI IALOVENI: AM CANDIDAT INDEPENDENT ȘI CONSIDER CĂ NU TREBUIE CONFUNDATĂ POLITICA CU ADMINISTRAREA ORAȘULUI
Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, despre ce l-a determinat să se implice în administrație publică locală, de ce a decis să candideze independent și nu din partea unui partid, care sunt cele mai grele momente din activitatea sa, dar și dacă va candida pentru funcția de parlamentar în cadrul unei circumscripții.
01.12.2017      provincial.md   
,,Casa Prieteniei” inaugurată în satul Doroțcaia
La data de 24 noiembrie curent, în satul Doroțcaia a fost inaugurată Casa comunitară pentru copii în situații de risc ,,Casa Prieteniei”. La invitația Asociației obștești Concordia Moldova, la ceremonia de inaugurare a participat și Conducerea raionului Dubăsari.
30.11.2017     
     
La Risipeni, r. Fălești, a fost finalizată construcția stației de tratare a apei
În comuna Risipeni, raionul Fălești, a fost finalizată construcția unei stații de tratare a apei ce va utiliza tehnologii prietenoase mediului. Stația va asigura cu apă din râul Prut aproximativ 2200 de locuitori ai satelor Risipeni și Bocșa, localități ce intră în componența comunei Risipeni, potrivit adrnord.md.
24.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia: „Am mers destul de greu în funcția de primar, chiar mă gândeam că orășenii nu mă vor mai vota”
Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum a reușit să convingă electoratul din localitate pentru că să-l aleagă pentru al 3-lea mandat, despre implicarea sa într-un dosar de corupție, despre modul în care se răsfrânge factorul politic asupra activității la Primărie, dar și alte aspecte importante.
24.11.2017      provincial.md   
     
(INTERVIU) Alexandru Botnari, primarul orașului Hâncești: Vreau ca lucrurile nu doar în municipiul Hâncești, dar și în țară să se îmbunătățească
Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a vorbit despre cât de importantă este apartenența politică pentru un primar, care sunt problemele ce trezesc îngrijorări în rândul locuitorilor localității, dar și alte aspecte important
24.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni:Oricât de frumoase nu ar fi orașele mari, întotdeauna omul se întoarce la rădăcini
Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cât de mult contează vârsta în politică, cum a reușit să convingă electoratul, care sunt cele mai grave probleme ale orașului, dar și dacă va candida într-o circumscripție în baza sistemului mixt.
22.11.2017      provincial.md   
     
(INTERVIU) Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni: Cea mai mare problemă, în calea unui primar, este lipsa resurselor umane
Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre lipsa locurilor de muncă, implicarea tinerilor în activitățile orașului, proiectele de amploare demarate pentru dezvoltarea localității, dar și despre ce obstacole stau în fața unui primar.
14.11.2017      provincial.md   
O nouă înfrățire: Dereneu din Călărași și comuna Timișești, județul Neamț
Primarii localităților Dereneu și Timișești au semnat Acordul de parteneriat și fraternitate.
14.11.2017      provincial.md   
     
Sângeru din România s-a înfrățit cu Sângereii Noi din Moldova
Continuă seria înfrățirilor între localitățile din România și cele din Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre comuna Sângeru (județul Prahova și Sîngereii Noi (raionul Sîngerei). Acordul de înfrățire a fost semnat în Republica Moldova, de primarul de Sîngereii Noi, Valentina Ceausceac, și de primarul comunei Sângeru, Radu Gheorghe.
14.11.2017      deschide.md   
Un nou post de pompieri a fost inaugurat la Mereni
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a deschis un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Mereni raionul Anenii Noi, transmite CURENTUL.
07.11.2017      curentul.md   
     
Copiii din Zăzulenii Vechi și Coșeni vor avea grădinițe în localitate
Picii din Zăzulenii Vechi și Coșeni (comuna Negurenii Vechi) vor putea în curând să frecventeze grădinița pe loc. În ambele localități au demarat lucrările de renovare pentru 2 grupe de copii
07.11.2017      unghiul.info   
Un lac din satul Căpriana a fost curățat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței
Un lac din satul Căpriana, raionul Strășeni, a fost curățat, tratat și aerat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței în Republica Moldova. Lucrările au fost efectuate pe parcursul a șase luni și au costat 18 mii de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
07.11.2017      http:  
     
Mai multă căldură și mai puține cheltuieli pentru încălzirea unei grădinițe din Fălești. Instituția a fost conectată la energia din biomasă (FOTO)
Noul sezon de încălzire începe cu dreptul pentru administrația instituției preșcolare, care a reușit cu implicarea comunității și suportul Proiectului Energie şi Biomasă să schimbe vechiul sistem de încălzire pe cărbune și să instaleze o nouă centrală termică, care funcționează pe bază de biomasă – energie locală și ecologică
07.11.2017      www.realitatea.md   
Comuna Sărata Nouă își deschide ușile pentru publicul larg. Ce trebuie să știi despre această localitate
Comunitatea din comuna Sărata Nouă, raionul Leova, organizează Ziua Uşilor Deschise miercuri, 8 noiembrie, începând cu ora 14.00. Astfel, reprezentanții autorității locale din comuna Sărata Nouă vor împărtăşi experienţa lor de succes altor primari și publicului larg, potrivit unui comunicat de presă, informează Provincial.
07.11.2017      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »»