Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

INFOGRAFIC. Proiectul Energie și biomasă în cifre: 182 de milioane de lei investiți, 144 de instituții publice modernizate
Uniunea Europeană a lansat în anul 2011 proiectul „Energie și biomasă” cu scopul de a dota instituțiile publice din țară cu sisteme moderne de încălzire pe biomasă - cea mai viabilă și accesibilă sursă de energie regenerabilă din Republica Moldova. În infograficul de mai jos urmăriți rezultatele în cifre obținute în urma implementării proiectului.
30.12.2016      agora.md   
Parcul Central din Ungheni va fi reamenajat. Detalii despre campania de colectare a fondurilor!
Primăria or. Ungheni în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni” a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni”.
30.12.2016      provincial.md   
     
Moldova va beneficia de asistenţă, în valoare de cinci milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor
Executivul a aprobat Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare pentru Programul transnaţional Dunărea 2014-2020 dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană şi Ministerul Economiei Naţionale al Ungariei, semnat la Chişinău, la 15 decembrie 2016.
22.12.2016      agora.md   
52 de proiecte de dezvoltare regională vor fi finanțate cu 1,3 miliarde de lei
Membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale s-au întrunit joi într-o ședință pentru a stabili și aproba lista proiectelor care urmează a fi fnanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în următorii patru ani. Drept rezultat au fost selectate 52 de proiecte care vor primi 1,3 miliarde lei.
20.12.2016      diez.md   
     
EXEMPLU // Femeia din R. Moldova care a transformat o GUNOIȘTE într-o PĂDURE
Situat în „Râpa lui Vişan”, o importantă atracție turistică naturală din R. Moldova, satul Taraclia se confrunta cu o gunoiște neautorizată, care era chiar la intrarea în sat. Asta până când Pelaghia Traci, consilieră locală și beneficiară a unui program susținut de UN Women Moldova, a reușit să convingă locuitorii satului să acționeze.
16.12.2016      www.ziarulnational.md   
Guvernul Cehiei va susţine reabilitarea terenurilor poluate în două sate din raionul Floreşti
Un Memorandum de înţelegere cu privire la reabilitarea terenurilor poluate din satele Lunga şi Mărculeşti, raionul Floreşti, a fost semnat astăzi de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, şi ambasadorul Cehiei în R. Moldova, Zdenek Krejci, informează MOLDPRES.
14.12.2016      www.moldpres.md   
     
Echipele de voluntari salvatori din orașul Ungheni – o buna practică pentru primarii din raionul Ungheni
Pe parcursul anului 2016 în orașul Ungheni a fost implementat proiectul pilot „Crearea Serviciului/Echipelor de voluntari salvatori pentru situații de urgență”, finanțat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare prin intermediul Proiectului „Reducerea Riscurilor Climatice și Dezastrelor, Faza II”.
08.12.2016      ungheni.md   
Spații de joacă pentru copii – amenajate în mai multe sectoare ale orașului Cahul (foto)
Primăria orașului Cahul a amenajat, recent, în mai multe sectoare a orașului spații de joacă pentru copii.Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei, pentru perioada următoare sunt planificate lucrări de amenajare și în alte sectoare ale orașului.  Dina Roșca
08.12.2016      provincial.md   
     
Președintele raionului Edineț a primit oaspeți importanți din România
În baza Acordului de cooperare încheiat între Consiliul raional Edineț și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani, România”,  în vizită oficială  la Președintele raionului Edineț, Iurii Garas, la 1 decembrie curent,  s-au aflat reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “
08.12.2016      provincial.md   
Două sate de la Ștefan Vodă vor avea posturi de pompieri
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI va inaugura astăzi două posturi de pompieri în satele Crocmaz și Căplani din raionul Ștefan Vodă.
03.12.2016      deschide.md   
     
Licitațiile publice trec online. Cum achizițiile publice ar putea fi transparente
Procedurile de achiziții publice ar putea trece în totalitate pe online. Asta după ce Ministerul Finanțelor, dezvoltatori IT, mai multe ONG-uri și membri ai comunității de afaceri au semnat un memorandum în acest sens.
03.12.2016      unimedia.info   
Centru multifuncţional de servicii sociale, deschis în raionul Soroca
Noi servicii sociale gratuite pentru persoanele nevoiaşe de la sate. De această dată este vorba despre un Centru multifuncţional de servicii sociale, deschis în satul Cosăuţi din raionul Soroca. La serviciile centrului vor putea apela bătrânii, femeile şi copiii, aflaţi în dificultate, relatează Mesager.
30.11.2016      trm.md   
     
Obiective turistice, reabilitate în cadrul Proiectului Traseul turistic în 9 localități
Un șir de obiective turistice din Republica Moldova sunt în proces de reabilitare și modernizare. Lucrările sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Traseul turistic în 9 localități – crearea oportunităților de investire în turism” și vor contribui la îmbunătățirea aspectului edificiilor, înfrumusețarea teritoriului și reducerea cheltuielilor de întreținere. Prin urmare, vor duce la atragerea unui număr sporit de vizitatori.
28.11.2016      www.ipn.md   
Președintele raionului Dubăsari, la discuții cu primarul de Coșnița. Vezi ce au dezbătut!
La data de 24 noiembrie, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a avut o întrevedere de lucru cu primarul comunei Coşniţa Alexei Gafeli.
28.11.2016      provincial.md   
     
Mai multe localități din raionul Hîncești s-au înfrățit cu localități din județul Iași
Evenimentul a avut loc la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor. Între orele 10:00 și 12:00 a avut loc primirea delegațiilor, cuvintele de deschidere ale lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și seful Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, un cuvânt din...
28.11.2016      bzi.ro   
Energia ecologică, tot mai populară. Sute de centrale termice pe biomasă sunt instalate anual în Moldova
Energia ecologică devine tot mai populară în Moldova. Anual, în 500 de gospodării sunt instalate centrale termice pe biomasă. Autoritățile încurajează acest lucru.
28.11.2016      www.publika.md   
     
Tarife mai mici pentru serviciile de apă şi canalizare la Comrat
Tarife vor fi mai mici cu un leu pentru serviciile de apă şi canalizare la Comrat. Aleşii locali susţin că micşorarea se datorează îmbunătăţirii situaţiei de la întreprinderea ce prestează serviciile. Mai mult, există probabilitatea ca preţurile să mai scadă, relatează Moldova 1.
28.11.2016      trm.md   
Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea apă potabilă la robinete. Au demarat lucrările de construcție a apeductului și a sistemului de canalizare
Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea condițiile necesare pentru a beneficia de apă potabilă la robinete. Lucrările de construcție a rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare a localității au fost lansate marți, 8 noiembrie, în incinta Primăriei comunei Ocolina.
17.11.2016      adrnord.md   
     
La Costești a fost finalizată construcția stației de epurare
În orașul Costești, raionul Râșcani, au fost finalizate lucrările de construcție a stației de epurare. Stația va asigura epurarea apelor uzate din satul Duruitoarea Veche și orașul Costești.
17.11.2016      adrnord.md   
Moldovenii din diasporă au oferit circa 200 mii lei, ajutoare pentru copiii și bătrânii din satele de baştină
Deși activează de mai puțin de jumătate de an, Asociațiile de Băștinași din țară au reușit să mobilizeze migranții de pretutindeni ca să se implice în diverse proiecte sociale din satele natale. Valoarea totală a acestor iniţiative este de peste 200 mii lei.
12.11.2016      stirilocale.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»