Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Ion Sturza îşi doreşte o administraţie publică locală modernă
Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, susţine că îşi doreşte o administraţie publică locală modernă la fel ca în alte state. Unul dintre paşii propuşi de către premierul desemnat, în dezvoltarea administraţiei locale, este regionalizarea acesteia, transmite IPN.
30.12.2015      adevarul.ro   
Primarul de Cimișlia despre șansele lui Sturza: Va fi o rezistență extraordinară
Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, susține că forțele politice aflate la putere nu vor ceda așa de ușor în fața schimbărilor care se impun. Estimînd șansele lui Ion Sturza de a fi ales în calitate de prim-ministru, alesul local a menționat că cel mai probabil acesta va fi desemnat din a doua tentativă, notează NOI.md.
30.12.2015      www.noi.md   
     
Aleșii locali către Sturza: Clasa politică ignoră interesele noastre
Între reprezentanții administrației publice locale și clasa guvernamentală din Moldova există o ruptură, care nu permite conlucrarea eficientă, în beneficiul cetățeanului. De această părere este directorul executiv al Congresului Autorităților Locale (CALM), Viorel Furdui, care a abordat acest subiect în cadrul consultărilor cu Ion Sturza, notează NOI.md.
30.12.2015      www.noi.md   
Opinie: APL-urile pierd sute de milioane de lei evaluând incorect bunurile imobiliare
Autorităţile publice locale pierd anual sute de milioane de lei din cauza evaluării incorecte a bunurilor imobiliare. Declaraţia a fost făcută de directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, în cadrul întrevederii cu premierul desemnat, Ion Sturza, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30.12.2015      trm.md   
     
Ambasada Germaniei la Chișinău: Proiecte mici 2016
Începând cu anul 2004 ambasada susţine microproiecte. Pe lîngă proiectele mari, microproiectele completează angajamentul Guvernului Federal privind politica de dezvoltare direct la faţa locului.
28.12.2015      www.centruinfo.org   
Despre restanțele Strategiei naţionale de descentralizare din R.Moldova
La trei ani de la adoptarea Strategiei naţionale dedescentralizare, care prevede o mai mare putere pentru administraţiile publice locale, primarii de sate şi oraşe constată că reforma bate pasul pe loc.
24.12.2015      www.europalibera.org   
     
Mai multă lumină pentru orașul Ungheni
În scurt timp, în orașul Ungheni vor fi iluminate… trotuarele. E o nouă premieră. Asta, după ce Primăria a cîștigat un proiect în acest sens.
24.12.2015      www.expresul.com   
Cât de simplu este să guvernezi un raion, un oraș, un sat?
Cât de simplu este să guvernezi un raion, un oraș, un sat când la nivel central nu există un guvern cu puteri depline, sau se schimbă foarte des? Opinii ale unor reprezentanți și reprezentante ale puterii locale, în marginea unei ceremonii la care organizația neguvernamentală IDIS Viitorul le-a oferit premii pentru bunele practici.
23.12.2015      www.europalibera.org   
     
După ce au fost instalate urne pentru gunoi moderne, în Cahul apar indicatoare cu denumirea străzilor
Pe 14 decembrie, Primăria oraşului Cahul a început instalarea indicatoarelor cu denumirea străzilor din oraș.
23.12.2015      www.ziuadeazi.md   
Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova ENI 2014-2020 a fost adoptat
Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova ENI 2014-2020, pentru care MDRAP are rolul de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană în data de 18 decembrie 2015.
21.12.2015      www.ro-ua-md   
     
Orheiul va avea autobuze noi. Contractul de procurare a fost semnat astăzi
La data de 15 decembrie 2015, au fost semnate contractele pentru procurarea autobuzelor și microbuzelor noi pentru parcul de transport urban public al orașului Orhei.
15.12.2015      orhei.md   
Vizita de monitorizare în cadrul proiectului ”Construcția apeductului magistral Leova- Filipeni- Romanvca
La data de 09 decembrie 2015, în raionul Leova a avut loc vizita de monitorizare în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova- Filipeni- Romanvca".
14.12.2015      adrsud.md   
     
Ședința Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor
Recent, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului de coordonare al asistenţei externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor, cu scopul de a identifica noi inițiative de colaborare și oportunități de cooperare în domeniul dezvoltării regionale.
14.12.2015      adrsud.md   
Proiectul "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat”, pe ultima sută de metri
Recent, la Cahul a avut loc vizita de monitorizare în cadrul proiectului "Reabilitarea zonei de odihnă și agrement Lacul Sărat".
14.12.2015      adrsud.md   
     
Antreprenorii din Bălți și Chișinău învață cum să obțină finanțare pentru a-și dezvolta afacerile inovatoare
Proiectul „Antreprenoriat Inovațional pentru Dezvoltare Locală Durabilă” continuă ciclul de instruiri pentru antreprenorii care doresc să aplice inovații în afaceri, dar și să sporească profitabilitatea întreprinderilor, obținând noi surse de finanțare. Activitățile răspund obiectivelor incluse în Strategia Inovațională a Republicii Moldova pentru 2013 – 2020 “Inovații pentru competitivitate”.
14.12.2015      comunicate.md   
Mai multe containere pentru colectare a deşeurilor în oraşul Soroca
Oraşul Soroca a primit o donaţie de 700 de containere metalice pentru colectare a deşeurilor solide, din partea poporului American. Astăzi, donaţia a fost transmisă de către reprezentanţii Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională către Întreprinderea Municipală „Direcţia Gospodăriei Locativ-Comunale” Soroca (DGLC).
07.12.2015      odn.info.md   
     
În perioada anilor 2016-2017 urmează să fie inițiate consultări cu partenerii de dezvoltare privind crearea unei platforme a Comunităţii donatorilor în domeniul accesului la finanţare
În vederea susţinerii în continuare a sectorului agricol, Consiliul de Observatori al Fondului Provocările Mileniului Moldova (FPM), condus de Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega, a aprobat astăzi Planul de lucru al Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova, care va substitui FPM Moldova, entitate care a implementat Programul Compact al Guvernului SUA.
06.12.2015      www.interlic.md   
Primar cu viziuni și ambiții europene, într-un sat din sudul țării
Să fii un primar nu e atât de ușor în Republica Moldova, dar e și mai greu să fii primar independent al unei localități rurale. Totuși, spre fericirea noastră, avem aleși care conștientizează valoarea reală a unui vot acordat de consăteni. Unul dintre cei mai activi primari, care încetul cu încetul își modernizează cu pași siguri localitatea, este Ion Dolganiuc, primarul comunei Colibași din raionul Cahul.
01.12.2015      gazetadesud.md   
     
Administraţia locală elaborează un plan de acţiuni pentru atragerea turiştilor la Soroca
Edilii din Soroca vrea sa atragă mai mulţi turişti în zonă. În acest scop administraţia raionului elaborează un plan de acţiuni. Oamenii locului vor ca turiştii să nu se limiteze la vizitarea Cetăţii Sorocii, ci să meargă şi în sate unde sunt multe atracţii turistice. Problema este lipsa infrastructurii, relatează Mesager.
25.11.2015      trm.md   
INTERVIURI // Pirkka Tapiola: „Am impresia că nu s-a înțeles exact ce înseamnă un Acord de Asociere cu UE și ce înseamnă acest Acord pentru R. Moldova și pentru relația UE - Moldova”
Republica Moldova, fost „elev model” al Parteneriatului Estic, e vazută tot mai mult acum ca un stat „capturat”, iar deputații din Parlamentul de la Chișinău se îndeamnă unii pe alții să elibereze instituțiile statului moldovenesc din presupusa „captivitate”. Există însă cu adevărat
25.11.2015      www.europalibera.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»