Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Bilanț 2014 - perspective 2015: „trebuie să muncim şi să le explicăm şi celor din jurul nostru...”
Primarii intră în forță în 2015 și promit să se pregătească pentru câștigarea alegerilor locale. După cinci mandate de primar în satul de baștină Zberoaia, raionul Nisporeni, Nadia Darie încearcă acum să ajute administrațiile locale în calitate de expert la
31.12.2014      www.europalibera.org   
Două comune de pe ambele maluri ale Prutului au demonstrat că SE POATE! Iată ce-au făcut
PRIETENIE // Săptămâna aceasta s-au împlinit exact cinci ani de când comuna Budești din R. Moldova și comuna Cumpăna din județul Constanța, România, au semnat Acordul de înfrățireO vacanță gratuită pe malul Mării Negre și mai multe excursii în România,
26.12.2014      ziarulnational.md   
     
APL către guvernare: Nu mai tărăgănați cu reformele de descentralizare la nivel local!
Nu mai tărăgănați cu reformele de descentralizare la nivel local! Acesta este mesajul pe care Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) l-a transmis către actuala guvernare, astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, anunță Politik.md.
24.12.2014      politik.md   
Primarii: RM, la cheremul unui grup restrâns de persoane; Banii sunt distribuiţi pe criterii politice
Primarii din Republica Moldova cer noii guvernări să implementeze de urgenţă reforma descentralizării. Aleşii locali susţin că în ţara noastră deciziile sunt luate de un grup restrâns de persoane, după un sistem moştenit încă din perioada sovietică, iar banii sunt distribuiţi primăriilor pe criterii politice.
24.12.2014      jurnal.md   
     
Primarii din R.Moldova cer viitoarei guvernări să continue descentralizarea
Congresul Autorităților Locale din Moldova dorește continuarea reformare administraţiei publice locale. Congresul Autorităților Locale, care reunește aproximativ 600 de primari din cei peste 900 câți există în Republica Moldova a cerut marți viitorului guvern, oricare va fi acesta, să continue descentralizarea puterii. Pe 1 ianuarie, este așteptată intrarea în vigoare a legii finanțelor publice locale, care dă primăriilor mai multă libertate la formarea și gestionarea bugetelor. Conducerea asociației de primari este îngrijorată că descentralizarea se va opri aici, fără să se aplice alte reforme. Relatează Valentina Basiul.
24.12.2014      www.europalibera.mobi   
     
Patru raioane din Regiunea de Dezvoltare Nord învaţă din experienţa României de gestionare a deşeurilor
Reprezentanţi ai autorităților publice locale din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, precum și ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Mediului și Agenției de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au participat, în perioada 7-12 decembrie 2014 la o vizită de studiu în România, în domeniul gestionării deșeurilor.
18.12.2014      serviciilocale.md   
Aproape 6,5 milioane de euro din partea Guvernului Germaniei investite în 2015 în proiecte de dezvoltare regională
Șase memorandumuri de înțelegere pentru sprijin în mărime de 6,45 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare regională au fost semnate la 16 decembrie 2014 de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și consiliile raionale și primăriile comunităților beneficiare. Proiectele acoperă sectoarele: aprovizionarea cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide și eficiența energetică a clădirilor publice.
18.12.2014      serviciilocale.md   
     
Primarul de Zberoaia a găsit o nouă metodă de a mobiliza oamenii
Damian Pîrlici, primarul de Zberoaia, a găsit o nouă modalitate de a mobiliza sătenii. Este vorba de concursul ”Tu dai un leu, eu dau zece”.
18.12.2014      www.expresul.com   
Primăriţe greu de întrecut: „În spatele unei femei-primar se află un bărbat înţelegător”
Au adus în localităţile lor zeci de proiecte, prin care s-au reparat drumuri, s-au construit noi apeducte şi s-au instalat colectoare solare aproape în fiecare casă. Ne referim la primăriţele care nu doar promit, dar şi fac lucruri măreţe. Multe dintre ele se află la al doilea sau chiar la al treilea mandat. Pentru aceasta sunt apreciate atât de localnici, cât şi în cadrul ceremoniei naţionale a bunelor practici ale autorităţilor publice locale.
17.12.2014      adevarul.ro   
     
IDIS “Viitorul” a premiat cele mai bune practice ale autorităților publice locale din Moldova
Cele mai bune practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova au fost premiate la 12 decembrie curent în cadrul unei ceremonii naționale. La eveniment au fost prezenți reprezentanţi ai Consiliului Europei, ai Guvernului Republicii Moldova, donatori și reprezentanţi ai autorităţilor locale.
16.12.2014      viitorul.org   
Primarul din Republica Moldova care e cu un pas înaintea tuturor! Vezi ce a făcut
Dacă în unele localități cetățenii nu știu nimic despre activitatea primăriei, fiecare locuitor din orașul Edineț are acces direct la ședințele primăriei, dispozițiile primarului și activitatea zilnică a administrației publice locale.
15.12.2014      ziarulnational.md   
     
Fără consultări publice și în afara ședinței! Guvernul a aprobat volumul transferurilor de la bugetul de stat către raioane
Guvernul a aprobat volumul transferurilor de la bugetul de stat către unitățile administrativ-teritoriale pentru anul 2015. Asta în condițiile în care, proiectele Legii bugetului de stat și a politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul viitor nu au ajuns încă pe masa Executivului. De menționat că subiectul nu a fost discutat în cadrul ultimei ședințe a Cabinetului de miniștri din 10 decembrie curent, Hotărârea fiind aprobată la 9 decembrie și publicată în Monitorul Oficial vineri, 12 decembrie. De asemenea, documentul nu a fost supus dezbaterilor publice, așa cum prevede Legea cu privire la transparență în procesul decizional.
15.12.2014      agora.md   
Recepție finală în cadrul proiectului "Construcția drumului local Sărățica Nouă-Tomaiul Nou, raionul Leova
La data de 28 noiembrie 2014,  a avut loc  recepția finală în cadrul proiectului " Construcția drumului local Sărățica Nouă-Tomaiul Nou, raionul Leova".  La eveniment au participat dl Valerian Bînzaru, șeful Direcției Generale de Dezvoltare Regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor
04.12.2014      adrsud.md   
     
Reparația capitală a drumului L510 Ștefan Vodă-Talmaza, aproape de final
Specialiștii ADR Sud, reprezentanții Consiliului Raional Ștefan Vodă și ai serviciilor desconcentrate în teritoriu, au participat la recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului "Reparația
04.12.2014      adrsud.md   
România oferă încă cinci milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor din Republica Moldova
Guvernul de la București va oferi un nou ajutor financiar pentru repararea și modernizarea instituțiilor preșcolare din Republica Moldova. Este vorba despre cinci milioane de euro, sumă ce va suplimenta sprijinul oferit anterior de România, informează UNIMEDIA.
28.11.2014      unimedia.info   
     
Raioanele Șoldănești și Rezina au serviciu nou de colectare separată a deșeurilor
La Șoldanești a fost lansat serviciul de colectare separata a deșeurilor, de care vor beneficia peste 45 de mii de locuitori din 27 de localitați ale raioanelor Șoldanești și Rezina. Astfel, locuitorii acestor două raioane vor colecta deșeurile pe 4 categorii și le vor plasa în containerele respective: hârtie, sticla, metal-plastic-tetrapak și deșeuri reziduale, informează UNIMEDIA.
28.11.2014      unimedia.info   
Care sunt primele rezultate ale Acordului de Asociere cu UE?
Deși Acordul de Asociere cu UE a intrat provizoriu în vigoare de doar două luni (1 septembrie 2014), acesta produce deja efecte tangibile. Beneficiind de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE (ZLSAC), orice producător care a implementat standardele comunitare poate exporta pe piața respectivă fără taxe vamale.
28.11.2014      www.budgetstories.md   
     
„Ziua Energiei Inteligente” la Ocnița
Pe 19 noiembrie 2014, primăria or. Ocnița, cu sprijinul proiectului „E4EM - Energie pentru primarii din est” și a partenerului local - Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile, organizează „Ziua Energiei Inteligente”. Evenimentul va fi găzduit chiar de casa
18.11.2014     
Au fost digitizate 4 milioane de acte. Lista celor 21 de servicii de stare civilă disponibile în regim online
Pe 17 noiembrie a fost lansată cea de-a doua etapă de digitalizare a fondului de arhivă al Serviciului Stare Civilă și prezentarea serviciilor noi e-Stare Civilă, informează UNIMEDIA.„Odată cu ce de-a doua etapă a proiectului, spectrul de servicii pe care
18.11.2014      unimedia.info   
     
1 2 3 4 5 6 »»