Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Construcția drumului din Ștefan Vodă a fost finalizat! Costul total este de 19 163,80 mii lei
Lucrările și activitățile preconizate în cadrul proiectului investițional „Construcția drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă și asigurarea conectării cu drumul național R30 Chișinău – Căușeni – frontiera cu Ucraina”, implementat de ADR Sud din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, au fost finalizate.
27.09.2017      provincial.md   
PRIMĂRIA COSTEȘTI – MODEL DE BUNĂ PRACTICĂ ÎN DEMOCRAȚIA LOCALĂ ȘI GUVERNAREA ETICĂ
Miercuri, 27 septembrie 2017, Primăria Costești participă la evenimentul ”Viziuni comune:bunele practici în democrația locală și guvernarea etică” organizat în cadrul programului tematic ”Consolidarea cadrului instituțional al guvernării locale”, parte a Parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Consiliul Europei pentru buna guvernare 2015-2017, pentru Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Ucrina și Belarus.
27.09.2017      hcostesti.md   
     
Diaspora revine acasă să implementeze un proiect inedit! Iată mai multe detalii
Diaspora nu uită de baştină. Migranţii, originari din satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, care locuiesc decenii la rând peste hotarele ţării, vin acasă să implementeze un proiect inedit. Ei au creat „Asociaţia obştească a băştinaşilor din Cotiujenii Mari”.
19.09.2017      impulstv.com   
Elveția oferă 20 de mii de dolari pentru 5 localități din Moldova: La ce vor fi folosiți banii
Municipiul Străşeni, alături de alte 5 localităţi, beneficiază de un suport financiar în valoare de 20 000 $, finanţat de Guvernul Elveţian, pentru dezvoltarea economică a localităţii.
19.09.2017      medianews.md   
     
Zeci de olari de pretutindeni s-au adunat la Iurceni! Cel mai longeviv târg din Moldova
Frații Liviu şi Adrian Ionuţă din Vărzărești au doar 10 şi, respectiv, 15 ani. Dar știu deja cum să mânuiască o roată a olarului, cum să îmblânzească lutul. Ei spun că au învățat această îndeletnicire de la tatăl lor. Iar tatăl lor a învățat-o de la bunicul lui, Pavel Mereuţă din Iurceni, potrivit unui material publicat pe expresul.md.
14.09.2017      provincial.md   
Un proiect de succes îndeplinit la Cahul! A fost susținut de Germania
Marți, 12 septembrie 2017, a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului investițional „Construcția sistemului de canalizare în satul Roșu, raionul Cahul”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria satului Roșu, cu suportul Guvernului Republicii Federale a Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
14.09.2017      provincial.md   
     
Drochia devine Capitala dulce a Moldovei! Festivalul delicios la care poți participa în acest weekend
Cu ocazia aniversării a 60 de ani a fabricii de zahăr din Drochia, compania Südzucker Moldova împreună cu Consiliul Raional și Primăria orașului Drochia, organizează primul festival al dulciurilor și sfeclei de zahăr - „Regina Dulce”, scrie Ea.md.
09.09.2017      agora.md   
Drumul Ferapontievca-Avdarma, deschis pentru circulaţie
Vor circula pe un drum modern mai repede decât s-au aşteptat. Vorbim despre locuitorii din satul Avdarma, din sudul ţării, acolo unde s-au încheiat lucrările de reconstrucţie a unei porţiuni de traseu care face legătura cu centrul raional. Oamenii spun
09.09.2017      trm.md   
     
Un nou apeduct în Făleşti, pentru 18.000 de locuitori
În curînd, la Făleşti vor începe lucrările de construcţie a unui apeduct ce va asigura locuitorii oraşului cu apă potabilă din rîul Prut.
01.09.2017      www.democracy.md   
Un teren de fitness și 3 terenuri de joacă pentru copii vor fi amenajate, în curând, la Țânțăreni și Bubuieci
Primăria municipiului Chişinău va amenaja în perioada următoare, 11 locuri noi de joacă pentru copii, dar şi un teren de fitness.
01.09.2017      provincial.md   
     
O nouă staţie de urgenţă a fost deschisă în satul Volintiri, Ştefan Vodă
Colaboratorii Serviciului de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Volintiri, raionul Ștefan-Vodă au avut la data de 30 august 2017 prilej de bucurie.
01.09.2017      provincial.md   
Locuitorii satului Ţipala se bucură de un nou mini-teren de fotbal
Duminică, 27 august, de Ziua Independenţei R.Moldova, pe teritoriul stadionului sătesc din satul Ţipala, raionul Ialoveni, a fost dat în exploatare un nou mini-teren de fotbal cu acoperire artificială instalat în cadrul programului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal în colaborare cu Consiliul raional Ialoveni și primăria Țîpala.
01.09.2017      provincial.md   
     
Zi mare la Costești! Aproape 200 de gospodării – conectate la o sursă de apă potabilă de calitate
Joi, 29 septembrie, la Costești a fost organizată recepția lucrărilor privind conectarea apeductului zonei Gîrlea la o sursă de apă potabilă de calitate pentru 195 de gospodării.
30.09.2016      provincial.md   
Autoritățile locale depășesc autoritățile centrale la acest capitol!
Autoritățile centrale se bucură de cea mai mică încredere din ultimii 16 ani de măsurări sociologice, fiind surclasate de autoritățile locale care se bucură de mai multă încredere printre cetățenii RM, potrivit unui comunicat de presă.
30.09.2016      provincial.md   
     
Sistemul de aprovizionare cu apă din satul Micleușeni, raionul Strășeni, inaugurat
La data de 16 septembrie 2016, președintele raionului Strășeni, Mihail Popa, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului din satul Micleușeni, raionul Strășeni, alături de consilierul raional, Viorel Jardan, primarul comunei, Ion Dima, reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare și Cooperare și reprezentanți ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare, antreprenori și locuitori ai satului.
28.09.2016      provincial.md   
15 milioane de euro din partea UE pentru reforma administraţiei publice
Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de 15 milioane de euro sub formă de grant. În acest sens, premierul Pavel Filip şi Comisarul pentru Politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn au semnat astăzi Acordul de finanţare privind Programul de suport pentru reforma administraţiei publice în Republica Moldova.
27.09.2016      www.jurnal.md   
     
Avertismentul autorităților de la Vulcănești: Pe site vor apărea imagini cu…
Vulcănești se pregătește activ pentru Ziua orașului. Angajații departamentului de amenajare a primăriei, împreună cu una dintre organizațiile publice curăță parcurile și monumentele din oraș.
26.09.2016      provincial.md   
Proiecte de un miliard de euro vor fi implementate în Chișinău
Mai multe proiecte europene în valoare de aproape un miliard de euro urmează să fie implementate în Chișinău în următorii doi ani, a anunțat joi, 22 septembrie, primarul general Dorin Chirtoacă în debutul ședinței Consiliului Municipal.
24.09.2016      radiochisinau.md   
     
Germania va susţine R. Moldova în promovarea politicilor de dezvoltare regională
Germania va continua să susţină R. Moldova în promovarea politicii de dezvoltare regională în cadrul Proiectului de modernizare a serviciilor publice locale (MSLP). Declaraţia fost făcută ieri la şedinţa Comitetului director al proiectului de Philipp Johannsen, director de ţară al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi managerul programului MSLP, citat de MOLDPRES.
24.09.2016      moldpres.md   
Doamna Tatiana Badan, președintele CALM, dezamăgită de politica bugetar-fiscală pentru anul 2017
Președintele CALM, dezamăgită de politica bugetar-fiscală pentru anul 2017
23.09.2016      gazetadesud.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»