Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din Moldova
România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din Republica Moldova, precum și va susține noi proiecte de îmbunătățire a condițiilor de trai.
26.09.2018      adrsud.md   
Ultima tranșă de 12 ambulanțe au fost repartizate în localități
Ultima tranșă de 12 ambulanțe din lotul de 69 autosanitare procurate la începutul anului, au fost repartizate, astăzi, substațiilor și punctelor de asistență medicală urgentă din Edineț, Dondușeni (Sudarca), Briceni, Rezina, Rezina (Pripiceni), Șoldănești (Cotiujenii Mari), Orhei (Mălăești), Orhei (Brănești), Ialoveni, Nisporeni (Grozești), Coșnița (Cocieri), Căușeni.
26.09.2018      provincial.md   
     
Locuitorii acestei localități vor economisi peste 100 000 lei doar timp de un an?! Inițiativa unui primar!
Primarul satului Puhoi, din raionul Ialoveni, Petru Frunze, a anunțat despre un noi proiect pentru locuitorii satului.
26.09.2018      provincial.md   
În satul Costești a fost inaugurată Aleea Siguranței
La data de 19 septembrie 2018, în satul Costești, raionul Ialoveni  a fost inaugurată a 56-a Alee a Siguranței. Aceasta se află în zona miniparcului din zona Centru, poziționat în mijlocul tuturor instituțiilor publice, unde fluxul cetățenilor este mare.Cei care vor
20.09.2018     
     
PRIMĂRIA COSTEȘTI VIZITATĂ DE OFICIALI DIN WASHINGTON AI DEPARTAMENTULUI DE STAT SUA ȘI USAID
Miercuri, 19 septembrie, la Primăria Costești a avut loc o întrunire a echipei administrației publice locale cu oficiali din Washington ai Departamentului de Stat SUA și USAID, d. Debbie Prindie, d.Mike Keshishian.
20.09.2018      costesti.md   
Cu apă la robinet „suntem acum în rai”. UTA Găgăuzia și raionul Taraclia – beneficiarii unui program al UE
Peste 27.500 de persoane din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au acces la apă potabilă, datorită asistenței Uniunii Europene.
20.09.2018      provincial.md   
     
Un nou proiect în municipiul Strășeni! Vor fi implicați locuitorii!
Un nou proiect privind „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare” se propune spre implementare în municipiul Străşeni, potrivit primăriei localității, informează Provincial.
20.09.2018      provincial.md   
Anunț pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea noiembrie 2018-mai 2019
Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu suportul financiar al Guvernului Suediei, lansează anunțul de selectare a participantelor din cadrul Academiei de Leadership
20.09.2018      ivcmoldova.org   
     
O grădiniță din Ialoveni a scăpat de factura la încălzire cu ajutorul UE
Grădiniţa din satul Horeşti, raionul Ialoveni, a renunțat la vechiul sistem de încălzire pe bază de gaze naturale și a trecut la energia ecologică. Din toamna curentă asigurarea termică a instituţiei se va face pe bază de biomasă şi energie
19.09.2018     
În raionul Cahul a fost dat în exploatare un mini-teren de fotbal
Pe teritoriul gimnaziului „Igor Crețu” din satul Găvănoasa, raionul Cahul, a fost dat în exploatare un nou mini-teren de fotbal cu acoperire artificială instalat în cadrul programului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal „Toţi împreună”.
19.09.2018      provincial.md   
     
Energie regenerabilă la Nisporeni
După aproape un de așteptare, turbina eoliană din preajma comunei Vărzărești a fost lansată. Instalația, care atrage privirile tuturor trecătorilor, este cea mai mare din ţară. Antreprenorii au decis să asigure gratuit cu energie electrică școala din localitate, iar restul să vândă furnizorului național.
19.09.2018      voceabasarabiei.md   
Conducerea raionului Glodeni, la o ședință privind construcția sistemului de canalizare în s. Petrunea
La invitația primarului satului Petrunea, Iurie Nastas, Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, însoțit de Vicepreședintele ales Ion Maican și șeful Secției Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri, Aurel Bodean, a participat la ședința Grupului de lucru pentru implementarea Proiectului „Lucrări de construcție a sistemului de canalizare a apelor riziduale din satul Petrunea raionul Glodeni”, care s-a desfășurat în incinta Primăriei localității.
13.09.2018      provincial.md   
     
La Nisporeni va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului Prunei
Duminică, 16 septembrie, la Nisporeni, cu începere de la ora 10.00, va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului Prunei.
12.09.2018      provincial.md   
DOUĂ COMUNE ÎNFRĂȚITE
Un eveniment emoționant și frumos a avut loc duminică, 9 septembrie, la distanța de 280 de km de comuna noastră - a fost semnat Acordul de înfrățire și cooperare între Comuna Ivești, Județul Galați din România și comuna Ivancea.
12.09.2018      ivancea.md   
     
În anul Centenarului, comuna Crişcior s-a înfrăţit cu o comună din Republica Moldova
Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui (foto dreapta), şi-a găsit o ”soră” dincolo de Prut, pe Cleopatra Cobzac (foto stânga), primăriţa comunei Codreanca. Cei doi au semnat un act de înfrăţire între localităţile pe care le conduc şi speră ca gestul lor să fie urmat şi de alţi primari din judeţul Hunedoara.
12.09.2018      www.mesagerulhunedorean.ro   
Consultări publice la Fălești. A fost dezbătut capitolul „Alimentare cu apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului
Vineri, 7 septembrie a.c., în incinta Consiliului raional Fălești au fost organizate consultări publice pe marginea proiectului capitolului „Alimentare cu apă și canalizare” din Strategia de dezvoltare sico-economică a raionului Fălești (2018-2025), actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană.
07.09.2018      adrnord.md   
     
Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova
Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată de către un consiliu de evaluare, la invitația IDIS „Viitorul” și Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova, implementate în lunile mai-iulie 2018.
07.09.2018      www.expresul.md   
Veverița, satul din care nimeni nu pleacă, deși nici un magazin nu este
”Să știți că la noi nu sunt case părăsite. Aproape în 99 de procente din ele trăiesc oameni”, zice Nicolae Movileanu din Veverița, el și consilier local.
07.09.2018     
     
Faptele bune ale unor tineri activi din Costuleni
Tinerii din satul Costuleni și-au dorit un parc modern și l-au obținut. Grație unui proiect susținut de Centrul de Informare pentru Autorităţile Publice Locale.
07.09.2018      www.expresul.md   
O nouă ședință de lucru privind construcția apeductului magistral Strășeni - Călărași
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii germane KfW pentru a discuta despre succesele proiectului de reconstrucție a apeductului magistral Strășeni -Călărași. La ședință ministrul a fost însoțit de secretarii de stat responsabili de domeniul mediului și dezvoltării regionale, Valentina Țapiș și Dorin Andros.
07.09.2018      adrcentru.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»