Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Zi mare la Costești! Aproape 200 de gospodării – conectate la o sursă de apă potabilă de calitate
Joi, 29 septembrie, la Costești a fost organizată recepția lucrărilor privind conectarea apeductului zonei Gîrlea la o sursă de apă potabilă de calitate pentru 195 de gospodării.
30.09.2016      provincial.md   
Autoritățile locale depășesc autoritățile centrale la acest capitol!
Autoritățile centrale se bucură de cea mai mică încredere din ultimii 16 ani de măsurări sociologice, fiind surclasate de autoritățile locale care se bucură de mai multă încredere printre cetățenii RM, potrivit unui comunicat de presă.
30.09.2016      provincial.md   
     
Sistemul de aprovizionare cu apă din satul Micleușeni, raionul Strășeni, inaugurat
La data de 16 septembrie 2016, președintele raionului Strășeni, Mihail Popa, a participat la evenimentul de inaugurare a apeductului din satul Micleușeni, raionul Strășeni, alături de consilierul raional, Viorel Jardan, primarul comunei, Ion Dima, reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare și Cooperare și reprezentanți ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare, antreprenori și locuitori ai satului.
28.09.2016      provincial.md   
15 milioane de euro din partea UE pentru reforma administraţiei publice
Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de 15 milioane de euro sub formă de grant. În acest sens, premierul Pavel Filip şi Comisarul pentru Politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn au semnat astăzi Acordul de finanţare privind Programul de suport pentru reforma administraţiei publice în Republica Moldova.
27.09.2016      www.jurnal.md   
     
Avertismentul autorităților de la Vulcănești: Pe site vor apărea imagini cu…
Vulcănești se pregătește activ pentru Ziua orașului. Angajații departamentului de amenajare a primăriei, împreună cu una dintre organizațiile publice curăță parcurile și monumentele din oraș.
26.09.2016      provincial.md   
Proiecte de un miliard de euro vor fi implementate în Chișinău
Mai multe proiecte europene în valoare de aproape un miliard de euro urmează să fie implementate în Chișinău în următorii doi ani, a anunțat joi, 22 septembrie, primarul general Dorin Chirtoacă în debutul ședinței Consiliului Municipal.
24.09.2016      radiochisinau.md   
     
Germania va susţine R. Moldova în promovarea politicilor de dezvoltare regională
Germania va continua să susţină R. Moldova în promovarea politicii de dezvoltare regională în cadrul Proiectului de modernizare a serviciilor publice locale (MSLP). Declaraţia fost făcută ieri la şedinţa Comitetului director al proiectului de Philipp Johannsen, director de ţară al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi managerul programului MSLP, citat de MOLDPRES.
24.09.2016      moldpres.md   
Doamna Tatiana Badan, președintele CALM, dezamăgită de politica bugetar-fiscală pentru anul 2017
Președintele CALM, dezamăgită de politica bugetar-fiscală pentru anul 2017
23.09.2016      gazetadesud.md   
     
În 2017, 19 proiecte de iluminare stradală în satele din țară ar putea fi realizate
Secretarul de Stat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dorin Andros și Mihai Busuioc, omologul său român, Secretarul General al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) au discutat, la data de 21 septembrie, despre noile inițiative de colaborare moldo-române în cadrul Acordului bilateral de colaborare dintre instituții, anunță Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
23.09.2016      provincial.md   
Reforma aprovizionării cu apă şi canalizare în Republica Moldova – susţinută de o echipă a Băncii Mondiale, la Chişinău
Reforma de aprovizionare cu apă şi canalizare în Republica Moldova a fost discutată astăzi demembrii unei echipe a Băncii Mondiale, care a vizitat Ministerul Mediului la Chişinău. Aceştia au discutat despre activităţile curente şi cele pe viitor în cadrul implementării Programului Apele Dunării (Danube Water Program - DWP) şi au convenit asupra următorilor paşi pentru pregătirea revizuirii serviciilor rurale, informează Politik.md
23.09.2016      politik.md   
     
Cum a reușit o primăriță din R. Moldova să aducă un INVESTITOR în localitate și să SALVEZE satul
Primărița satului Chișcăreni din raionul Sângerei, Silvia Țurcanu, s-a ținut de un investitor străin până l-a convins să vină în localitatea pe care o conduce pentru a deschide o afacere și a oferi locuri de muncă sătenilor.
23.09.2016      ziarulnational.md   
Satul din Alba, unic în România, care se gospodăreşte singur, după ideea genială a unor ţărani. Oamenii îşi fac poduri, repară străzi, biserică şi îşi ajută săracii
Un sat din Alba cu 150 de suflete a ajuns un exemplu despre modul în care o mică comunitate se gospodăreşte singură. Sătenii au format o asociaţie cu ajutorul căreia organizează evenimentele de suflet ale localităţii, îi ajută pe semenii care au nevoie şi chiar realizează mici investiţii necesare pentru bunul mers al comunităţii.
23.09.2016      adevarul.ro   
     
Mihăileni - un sat cu tineri fermieri și pensionari fericiți
La Mihăileni totul se face pentru oameni, datorită lui Valerian Cecan, primarul satului și echipei de conducere, care împreună au reușit să implementeze zeci de proiecte pentru dezvoltarea tinerilor, să creeze locuri de muncă și să ofere servicii de sănătate gratuite pentru pensionari.
21.09.2016      www.stiripozitive.eu   
Capaclia - satul unde expresia „Hai la horă” este actuală
Alexei Busuioc este pentru a treia oară primar al satului Capaclia, raionul Cantemir.
19.09.2016      www.stiripozitive.eu   
     
Plimbare prin Budești împreună cu primarul Nina Costiuc
Echipa Stiripozitive.eu a făcut o excursie prin Budești și a avut marele noroc ca Nina Costiuc, primarul comunei Budești să fie ghidul echipei și să povestească despre oamenii, lucrurile, locurile și evenimentele pozitive din localitate în care s-a născut, a crescut și activează până în prezent cu multă dăruire de sine, răbdare și pasiune.
19.09.2016      www.stiripozitive.eu   
În comuna Larga au demarat lucrările de extindere a iluminatului stradal
Săptămîna aceasta au demarat lucrările de extindere a iluminatului stradal în comuna Larga.
17.09.2016      provincial.md   
     
Eveniment inedit! În satul Baurci, r. Ceadîr-Lunga – inaugurat un pod pietonal nou, ce leagă două părți ale localității
În satul Baurci, raionul Ceadîr-Lunga a fost construit un pod pietonal nou care leagă două părți ale localității. Deschiderea oficială a obiectului a avut loc joi, 15 septembrie.
17.09.2016      gagauzinfo.md   
Guvernul Statelor Unite ale Americii va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 4,2 milioane de dolari
Guvernul Statelor Unite ale Americii va oferi asistență Republicii Moldova pentru dezvoltarea unei guvernări democratice și transparente. Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost aprobat la data de 14 septembrie, de către Cabinetul de miniștri.
15.09.2016      www.realitatea.md   
     
Reabilitarea podului de la Briceni, pe ultima sută de metri
Însoțit de specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Nord, directorul Agenției, Ion Bodrug, a monitorizat joi, 8 septembrie, trei proiecte pe care ADR Nord le realizează din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și un proiect implementat cu sprijinul financiar al Guvernului României.
13.09.2016      provincial.md   
Valentina Carastan: „Din momentul furtului miliardului s-a simţit o cădere bruscă a entuziasmului”
Interviu cu primarul satului Slobozia Mare, raionul Cahul, Republica Moldova.
13.09.2016      www.europalibera.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»