Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
O localitate din Republica Moldova se va înfrăţi cu oraşul Burgas din Bulgaria
Ambasadorul Ștefan Gorda a efectuat o vizită de lucru în oraşul Burgas, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Primarul Dimitar Nikolov. Deplasarea a avut loc în contextul eforturilor de consolidare a contactelor cu autoritățile locale și regionale din statul de reședință, informează Provincial.
16.08.2018      provincial.md   
(FOTO) Muzeul Crihanei – inaugurat în Crihana Veche: „Să fie într-un ceas bun!”
În satul Crihana Veche, raionul Cahul, la 14 august curent, a fost inaugurat Muzeul Crihanei care va găzdui de acum înainte turiștii curioși să vadă obiecte vechi de cult și tradiționale, unește pe care strămoșii noștile le foloseau în gospodărie. La eveniment s-au adunat sătenii în frunte cu doamna Primar Rodica Cucereanu, oaspeți ai localității, oficialități și jurnaliști.
16.08.2018      fiipopular.com   
     
Recepția la terminare a lucrărilor de amenajare a popasului turistic din satul Iurceni, raionul Nisporeni
Pe 15 august, în satul Iurceni, din raionul Nisporeni, a avut loc recepția la terminare a lucrărilor de amenajare a popasului turistic, avînd ca beneficiar și aplicant autoritatea publică locală dată. Acest obiectiv face parte din proiectul de dezvoltare regională ”Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)”.
16.08.2018      adrcentru.md   
Documentația de licitație pentru proiectul de aprovizionare cu apă din raionul Glodeni, aprobată de grupul de lucru
Membrii grupului de lucru format în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I - comuna Cuhnești și comuna Balatina” s-au reunit miercuri, 15 august a.c., în incinta ADR Nord, pentru a aproba documentația de licitație privind executarea lucrărilor de construcție a sistemelor de alimentare cu apă.
16.08.2018      adrnord.md   
     
Proiectul tehnic de execuție ce vizează îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova a fost ajustat
Grupul de lucru pentru achiziții publice în domeniul reabilitare și extindere a sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, constituit pe lângă ADR Sud, a aprobat recent unele ajustări în ceea ce privește elaborarea documentației de proiectare în cadrul proiectului tehnic de execuție ce vizează îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova.
16.08.2018      adrsud.md   
Au fost deschise ofertele privind construcția apeductului magistral Cahul- Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca”, etapa I
Astăzi, 15 august 2018, membrii Grupului de lucru pentru achiziții publice în domeniul aprovizionării cu apă, desfășurate conform regulilor PRAG UE, s-au întrunit la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud pentru a deschide ofertele depuse de agenții economici interesați de construcţia apeductului magistral Cahul - Lebedenco din cadrul proiectului investițional "Construcția apeductului magistral Cahul- Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca", Etapa I.
16.08.2018      adrsud.md   
     
Program de granturi, adresat Organizațiilor Societății Civile de nivel local (OSC), pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare
Uniunea Europeană și Fundația Soros-Moldova oferă asistență pentru dezvoltarea, diversificarea și prestarea serviciilor sociale adresate copiilor din grupuri vulnerabile și persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale.
16.08.2018      adrsud.md   
Grădinița din s. Mateuți, raionul Rezina – renovată (FOTO)
În satul Mateuți, raionul Rezina a avut loc inaugurarea grădiniței, care a fost renovată în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova și administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).
13.08.2018      provincial.md   
     
Metoda unui primar de a comunica cu locuitorii: „Acum tehnica permite…”
Primarul satului Ghidighici din municipiul Chișinău, Serafim Isac, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre „întâlnirile live” cu locuitorii din localitate prin intermediul unei rețele de socializare.
13.08.2018      provincial.md   
Mijloace financiare pentru construcția apeductului Leova-Iargara și reabilitarea drumului Ciocîlteni-Clișova
20 de mii de locuitori din sudul țării vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și canalizare în urma construcției apeductului magistral Leova-Iargara. Pentru lucrările care urmează să fie încheiate în luna octombrie curent, din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost alocate 4 milioane de lei.
13.08.2018      provincial.md   
     
Cum a ajuns Natalia Petrea la cârma primăriei satului Costești
Natalia Petrea este primărița satului Costești, raionul Ialoveni, localitate care, după numărul populației, este a doua ca mărime din Republica Moldova.
07.08.2018      sputnik.md   
Raionul Cahul va primi 11 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru apă și canalizare
Orașul Cahul și alte patru sate vecine vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, care prevede un grant de 11 milioane de euro în acest sens.
02.08.2018      diez.md   
     
Miros îmbietor la Lozova! Mămăligă enormă din care a mâncat tot satul, friptură și brânză de oi: E atât de gustoasă
Băştinaşii din satul Lozova, raionul Străşeni, s-au reunit în jurul unui ceaun plin ochi cu mămăligă, din care a mâncat tot satul. Bineînţeles, porţia a fost completată cu friptură și brânză de oi. Oamenii au rămas surprinși de efortul bucătarului și au luat câte două porții.
30.08.2017      www.publika.md   
Lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă – pe ultima sută de metri// Foto
O altă vizită de monitorizare a fost efectuată, săptămâna curentă, de directorul ADR Sud, Maria Culeșov, și de către anajații instituției nominalizate în comun cu șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Igor Malai, la șantierul de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă.
26.08.2017      provincial.md   
     
O nouă înfrăţire România-Rep. Moldova: judeţul Vaslui şi raionul Nisporeni
La sediul Consiliului Judeţean Vaslui a fost semnată recent Înţelegerea de Cooperare între raionul Nisporeni, din Republica Moldova, şi judeţul Vaslui.
22.08.2017      infoprut.ro   
Mălăieşti – localitatea cu o istorie de cinci secole
Au sărbători cu mult fast cinci secole de la atestarea documentară a localităţii. Este vorba despre locuitorii satului Mălăieşti, raionul Orhei, dar şi numeroşi oaspeţi care au participat la un şir de evenimente consacrate satului, relatează Moldova 1.
22.08.2017      trm.md   
     
10 sate din raioanele Florești și Soroca vor fi asigurate cu apă potabilă
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), Primăria satului Băhrinești și alte șapte primării partenere din regiune au lansat vineri, 11 august, în incinta Casei de cultură din Băhrinești, proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, implementat de ADR Nord.
17.08.2017      provincial.md   
Stația de Epurare va fi reabilitată. Contractul în valoare de 24,2 milioane de euro a fost atribuit unei firme germane
Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” a anunțat despre finalizarea licitaţiei internaţionale pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi Linia Nouă de Tratare a Nămolului din cadrul programului desfășurat cu susținerea BERD și BEI. Astfel, după evaluarea ofertelor, contractul a fost atribuit unei firme germane, iar valoarea contractului este de 24.243.479,61 de euro.
16.08.2017      agora.md   
     
În cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, UE a investit 80 mii euro în grădiniţa din Nisporeni
Încă o grădiniţă din Republica Moldova are apă caldă datorită proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană. Pe acoperişul instituţiei au fost instalate mai multe colectoare solare care vor oferi copiilor apa caldă tot anul. Până la finele lui 2017, alte 37 de grădiniţe vor instala panouri solare, cu sprijinul UE.
16.08.2017      tvrmoldova.md   
Alegeri noi în comuna Lăpușna, raionul Hâncești
În comuna Lăpușna, raionul Hâncești, pe 19 noiembrie vor fi organizate alegeri noi ale primarului. Comisia Electorală Centrală a aprobat o decizie în acest sens în ședința de marți, 15 august, transmite IPN.
15.08.2017      deschide.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»