Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Autorităţile din Soroca şi cele din Bauska, Letonia, au semnat un Acord de colaborare
Distanţa de mii de kilometri dintre oraşele Soroca şi Bauska, din Letonia, a deveni mai mică. Asta după ce administraţiile locale a celor două urbe au semnat un Acord de parteneriat şi cooperare, relatează Mesager.
30.08.2016      trm.md   
Infrastructura modernă aduc localitățile din raionul Hâncești mai aproape de Europa
Modernizarea infrastructurii este o prioritate pentru autoritățile publice locale din raionul Hâncești. Bunele practici din această zonă sunt completate de un nou drum de ocolire de importanță regională, un sistem de alimentare cu apă potabilă pentru două mii de gospodării și o estradă pentru desfășurarea evenimentelor culturale.
30.08.2016      viitorul.org   
     
Primarii, după un an de mandat
A trecut un an de când au fost instalaţi în fotoliul de primar. Au aflat ce trebuie să facă pentru ca cei care i-au votat şi care nu i-au votat să trăiască bine, să se bucure de condiţii normale de viaţă, să îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală.
30.08.2016      unghiul.info   
FOTO. Trei localități aflate la sudul țării se pot bucura de condiții mai bune
Localitățile - Văleni, Vinogradovka și Vulcănești fac parte din cele 30 de localități din Republica Moldova selectate pentru a fi vizitate de echipa Programului Bunelor Practici în vara anului 2016. Acum, ele pot servi drept exemplu de solidaritate și dezvoltare locală durabilă.
29.08.2016      agora.md   
     
Comisia Europeană inițiază un proiect regional de asistență tehnică în valoare de 4,6 milioane euro, destinat Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei
Comisia Europeană prin intermediul Secretariatul Comunității Energetice (SCE) inițiază un proiect regional de asistență tehnică de patru ani, cu un buget de circa 4,6 milioane de euro, destinat Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.
26.08.2016      www.realitatea.md   
Călărașiul se vrea ”Capitala Tineretului 2016”
Tinerii călărășeni și-au pus un scop bine determinat pentru anul 2016. Ei vor ca localitatea lor să devină ”Capitala Tineretului 2016”. Și-au răsuflecat mînecile și au purces la treabă. Cei 25 de membri ai Consiliului tinerilor locali au început lucrul asupra unui proiect pe cît de binevenit, pe atît de util – ”Amenajarea a două stații din orașul Călărași”.
26.08.2016      www.expresul.com   
     
Încă o grădiniță încălzită cu biomasă
Pentru picii care frecventează grădinița „Scufița Roșie” din satul Șestaci, raionul Șoldănești, iarna care vine va fi mult mai caldă. Asta pentru că instituţia va fi conectată la sistemul de încălzire cu biomasă. Autoritățile locale au demarat deja lucrările, iar în scurt timp vor fi cumpărate și instalate panourile solare şi cazanele.
26.08.2016      www.canal2.md   
Satele din raionul Leova, campioane la promovarea unui mod sănătos de viață
În aceste localități din Moldova se vede mână de gospodar, proiecte realizate și instituții modernizate. Este vorba de satele Filipeni și Sărata Nouă din raionul Leova, unde întreaga comunitate s-a unit pentru a schimba imaginea localităților și a crea condiții mai bune pentru generațiile tinere.
26.08.2016      viitorul.org   
     
România oferă 5 milioane euro Republicii Moldova: 3 mil-pentru grădiniţe, 2 mil-pentru comunitățile locale
România va acorda sprijin în valoare de cinci milioane de euro pentru finanțarea unor proiecte de investiții în infrastructura preșcolară și a unor programe adresate comunităților locale din Republica Moldova, în baza Acordului între Guvernele celor două state privind implementarea
26.08.2016      www.moldova.org   
ATENȚIE // Impozitul de LUX va fi plătit dacă toate imobilele deținute depășesc împreună suprafața de 120 m.p. și valoarea de 1,5 milioane de lei
Impozitul pe avere va fi plătit, începând cu toamna curentă, de toți proprietarii ale căror imobile depășesc împreună suprafața de 120 de metri pătrați și valoarea cadastrală de 1,5 milioane de lei.
22.08.2016      ziarulnational.md   
     
Ministerul Finanțelor a BLOCAT transferul a 200 de milioane de lei către autoritățile publice locale
Autoritățile locale, lăsate fără 200 de milioane de lei. Ministerul Finanţelor anunță că, în calitate de administrator al bugetului de stat, a blocat „temporar”, pe termen ce nu poate depăşi 60 de zile, unele alocații aprobate în bugetul de stat pe anul 2016.
22.08.2016      ziarulnational.md   
Guvernul din România vrea sa reclasifice toate localitatile. Comunele depopulate vor fi unificate.
Ce uneste cinci orase precum Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara? Statutul de “pol regional principal” pe care doar aceste cinci orase il au intr-un proiect cu impact urias asupra organizarii teritoriale: Guvernul propune reclasificarea oraselor in sapte categorii si a comunelor in doua in functie de cativa parametri ce iau in calcul noile realitati sociale.
19.08.2016      hotnews.ro   
     
La Cornești se va face sport. Vezi despre ce e vorba
Stadionul din Cornești prinde viață. Asta după ce autoritățile locale împreună cu o echipă de voluntari au hotărît să-l repare, scrie asociatiacolaborare.wordpress.com
19.08.2016      www.expresul.com   
Sistemele de apă și canalizare în 12 grădinițe din raioanele Hîncești, Leova şi Căușeni – reparate
Situația din teritoriu privind pregătirea instituțiilor de învățământ general pentru noul an școlar a fost discutată la Ministerul Educației, în cadrul unei ședințe cu șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDI). Conducătorii OLSDI au dat asigurări că la 1 septembrie clopoțelul va suna în toate școlile din țară.
19.08.2016      provincial.md   
     
Sergiu ARMAȘU: „Primul an de mandat este suficient doar pentru a începe unele proiecte …”
La data de 17 iulie 2016 s-a împlinit un an de la începutul activității în calitate de Primar al orașului Ialoveni a domnului Sergiu ARMAȘU.
19.08.2016      www.oralocala.md   
Veste bună pentru locuitorii din Chircani, Cahul
În secolul XXI locuitorii satului Chircani din raionul Cahul trăiesc fără a fi conectaţi la conducta de gaze naturale. Flacăra albastră este aşteptată aici de ani buni, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19.08.2016      trm.md   
     
Înfrățirea comunei Larga cu comuna Arbore, Județul Suceava, România
La 11 august curent, Primăria Larga în frunte cu primarul de Larga Radu URECHEAN, a găzduit delegația din România, Județul Suceava, comuna Arbore.
17.08.2016      larga.md   
O nouă înfrăţire! Satul Chetrosu şi comuna Rebrişoara
O nouă înfrăţire administrativă între localităţile de pe ambele maluri ale Prutului. Este vorba despre satul Chetrosu, raionul Drochia, din Republica Moldova şi comuna Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud.
17.08.2016      infoprut.ro   
     
În satul Lalova s-a desfăşurat Festivalul de folclor ”Vetre strămoșești”
În satul Lalova, pe mal pitoresc de Nistru, cu tradiție, cântec, meșteșug și multă voie bună a fost cinstită vatra strămoșească. S-a întâmplat duminică, pe 14 august, în timpul desfășurării ediției 2016 a Festivalului de folclor ”Vetre strămoșești”. Organizatorii – Secția Cultură a Consiliului raional Rezina și primăria Lalova, au avut grijă să servească consumatorului de tradiție și autentic un spectacol de zile mari.
17.08.2016      provincial.md   
ÎNFRĂŢIRILE AR PUTEA SCOATE SĂRĂCIA DIN SATE
Modelul european al înfrăţirilor prinde tot mai mult contur în Moldova. Edilii susţin că pe lângă schimburile culturale şi economice, înfrăţirile vor facilita accesul la finanţările UE în mod direct, evitând structurile guvernamentale, care deseori sunt distribuite pe criterii politice.
15.08.2016      www.report.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»