Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Miros îmbietor la Lozova! Mămăligă enormă din care a mâncat tot satul, friptură și brânză de oi: E atât de gustoasă
Băştinaşii din satul Lozova, raionul Străşeni, s-au reunit în jurul unui ceaun plin ochi cu mămăligă, din care a mâncat tot satul. Bineînţeles, porţia a fost completată cu friptură și brânză de oi. Oamenii au rămas surprinși de efortul bucătarului și au luat câte două porții.
30.08.2017      www.publika.md   
Lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă – pe ultima sută de metri// Foto
O altă vizită de monitorizare a fost efectuată, săptămâna curentă, de directorul ADR Sud, Maria Culeșov, și de către anajații instituției nominalizate în comun cu șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Igor Malai, la șantierul de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă.
26.08.2017      provincial.md   
     
O nouă înfrăţire România-Rep. Moldova: judeţul Vaslui şi raionul Nisporeni
La sediul Consiliului Judeţean Vaslui a fost semnată recent Înţelegerea de Cooperare între raionul Nisporeni, din Republica Moldova, şi judeţul Vaslui.
22.08.2017      infoprut.ro   
Mălăieşti – localitatea cu o istorie de cinci secole
Au sărbători cu mult fast cinci secole de la atestarea documentară a localităţii. Este vorba despre locuitorii satului Mălăieşti, raionul Orhei, dar şi numeroşi oaspeţi care au participat la un şir de evenimente consacrate satului, relatează Moldova 1.
22.08.2017      trm.md   
     
10 sate din raioanele Florești și Soroca vor fi asigurate cu apă potabilă
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan), Primăria satului Băhrinești și alte șapte primării partenere din regiune au lansat vineri, 11 august, în incinta Casei de cultură din Băhrinești, proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, implementat de ADR Nord.
17.08.2017      provincial.md   
Stația de Epurare va fi reabilitată. Contractul în valoare de 24,2 milioane de euro a fost atribuit unei firme germane
Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” a anunțat despre finalizarea licitaţiei internaţionale pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi Linia Nouă de Tratare a Nămolului din cadrul programului desfășurat cu susținerea BERD și BEI. Astfel, după evaluarea ofertelor, contractul a fost atribuit unei firme germane, iar valoarea contractului este de 24.243.479,61 de euro.
16.08.2017      agora.md   
     
În cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, UE a investit 80 mii euro în grădiniţa din Nisporeni
Încă o grădiniţă din Republica Moldova are apă caldă datorită proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană. Pe acoperişul instituţiei au fost instalate mai multe colectoare solare care vor oferi copiilor apa caldă tot anul. Până la finele lui 2017, alte 37 de grădiniţe vor instala panouri solare, cu sprijinul UE.
16.08.2017      tvrmoldova.md   
Alegeri noi în comuna Lăpușna, raionul Hâncești
În comuna Lăpușna, raionul Hâncești, pe 19 noiembrie vor fi organizate alegeri noi ale primarului. Comisia Electorală Centrală a aprobat o decizie în acest sens în ședința de marți, 15 august, transmite IPN.
15.08.2017      deschide.md   
     
Primăria vrea noi reguli pentru comerțul din Chișinău. Gata cu unele magazine în blocuri locative
Consiliul municipal Chișinău ar putea aproba un nou Regulament privind desfășurarea activității de comerț în raza capitalei. Un proiect de decizie urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței CMC din 17 august. Potrivit autorilor, noul document stabilește interdicții și cerințe suplimentare la desfășurarea activității de comerț și nicidecum nu anulează și nu substituie prevederile Legii cu privire la comerțul interior și altor acte normative în vigoare.
15.08.2017      deschide.md   
FOTO. A fost lansată harta interactivă a Chișinăului, cu 131 atracții turistice. Cât costă și unde o puteți găsi
Potrivit autorilor, scopul realizării hărții a fost de a identifica mai multe atracții turistice din Chișinău, inclusiv unele mai puțin cunoscute și de a le face cunoscute locuitorilor capitalei, dar și turiștilor. Anterior, autorii se ciocneau cu situația în care turiștii străini afirmau că în Chișinău nu sunt locuri ce pot fi vizitate, deși în realitate problema era în promovarea proastă a lor sau lipsa totală a promovării.
15.08.2017     
     
Primăria Chișinău anunță LICITAȚIE privind procurarea autobuzelor noi
Primăria municipiului Chișinău informează despre desfășurarea licitației publice privind achiziționarea de autobuze noi pentru necesitățile Î.M. "Parcul Urban de Autobuze".
15.08.2017      www.chisinau.md   
Zece sate din nordul ţării vor fi asigurate cu apă de calitate
Zece localităţi din raioanele Floreşti şi Soroca vor fi asigurate cu apă de calitate în urma implementării unui proiect regional, lansat astăzi în satul Băhrineşti (Floreşti). Programul este realizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Proiectul Elveţiei de Apă şi Sanitaţie în Moldova (ApaSan) şi autorităţile locale, comunică MOLDPRES.
15.08.2017      www.moldpres.md   
     
Interviu exclusiv cu primarul satului Speia, Vitalie Coteț
În cadrul unui interviu realizat de jurnalistul Radu Hatmanu, primarul din Speia, Vitalie Coteț, spune că satul pe care îl conduce este una dintre puținele localități din Republica Moldova în care se atestă o creștere a numărului populației și nu o scădere, așa cum se întâmplă în majoritatea satelor din țara noastră.
10.08.2017      m.sputnik.md   
Diplomă pentru primarul comunei Ruseștii Noi de la administrația raionului Ialoveni. Iată pentru ce!
După faptă și răsplată! Primarul comunei Ruseștii Noi a primit Diploma de Gratitudine de la administrația raionului Ialoveni. Potrivit Consiliului raional, diploma i-a fost înmânată chiar de Preşedintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu.
10.08.2017      provincial.md   
     
Valentina CASIAN, Edil de Străşeni: “APRECIEREA VINE DUPĂ FAPTE CONCRETE”
Aflată la al doilea mandat şi sătulă de culorile si interesele obscure ale diferitor partide, Valentina Casian, actualul edil de Străşeni, a decis să candideze independent, ghidându-se după o ideie principală, că societatea votează omul, nu partidul.
09.08.2017      Ziarul Gazeta Satelor din 4 august 2017   
Raionul Ungheni va avea drumuri mai bune
Anterior, banii din Fondul Rutier Republcan nu erau destinați pentru drumurile locale. Începând cu anul acesta și în urma ajustării Legii Bugetului de stat pentru anul 2017, localitățile vor primi bani conform numărului de locuitori: cu cât numărul lor dintr-o localitate e mai mare, cu atât și banii alocați primăriei în cauză vor fi, evident, mai mulți. S-a folosit o formulă simplă: 114 lei per locuitor.
03.08.2017      unghiul.info   
     
Satele Moldovei, APROVIZIONATE cu APĂ POTABILĂ. Un pas enorm în cadrul proiectului “Migrație și dezvoltare locală”
Ecaterina Chiciuc are 60 de ani şi trăieşte în satul Slobozia Mare de când s-a măritat, la 20 de ani. În toată această perioadă, Ecaterina a adus apă pentru treburile de pe lângă casă de la fântâna de pe strada vecină.
01.08.2017      moldova9.com   
Autorităţile din Soroca şi cele din Bauska, Letonia, au semnat un Acord de colaborare
Distanţa de mii de kilometri dintre oraşele Soroca şi Bauska, din Letonia, a deveni mai mică. Asta după ce administraţiile locale a celor două urbe au semnat un Acord de parteneriat şi cooperare, relatează Mesager.
30.08.2016      trm.md   
     
Infrastructura modernă aduc localitățile din raionul Hâncești mai aproape de Europa
Modernizarea infrastructurii este o prioritate pentru autoritățile publice locale din raionul Hâncești. Bunele practici din această zonă sunt completate de un nou drum de ocolire de importanță regională, un sistem de alimentare cu apă potabilă pentru două mii de gospodării și o estradă pentru desfășurarea evenimentelor culturale.
30.08.2016      viitorul.org   
Primarii, după un an de mandat
A trecut un an de când au fost instalaţi în fotoliul de primar. Au aflat ce trebuie să facă pentru ca cei care i-au votat şi care nu i-au votat să trăiască bine, să se bucure de condiţii normale de viaţă, să îndeplinească promisiunile făcute în campania electorală.
30.08.2016      unghiul.info   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»