Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Toate primăriile din raionul Glodeni au semnat acorduri de cooperare cu primăriile Județului Bistrița-Năsăud
Ceremonia de semnare a acordurilor de cooperare între primăriile raionului Glodeni, Republica Moldova, și Județului Bistrița-Năsăud, România, s-a desfășurat în incinta Consiliului Raional Glodeni, cu participarea Președintelui raionului Glodeni, Ion Leucă, și Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
29.08.2018      provincial.md   
Creșterea eficienței energetice a spitalului raional din Nisporeni – principalul obiectiv al unui proiect de dezvoltare regional
La Nisporeni, pe 23 august, a avut loc evenimentul de lansare a proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice a spitalului raional Nisporeni”, la care au participat specialiști ai ADR Centru, reprezentanții autorității publice locale, responsabilul tehnic și dirigintele de șantier.
26.08.2018      adrcentru.md   
     
În satul Pelinia din Drochia a fost lansat un model de afacere comunitară bazată pe meșteșuguri
Un Centru de artizanat a fost deschis în satul Pelinia din raionul Drochia în cadrul primei ediții a festivalului „Zestrea Nordului”. Astfel, cei 40 de meșteri populari din localitate vor practica meșteșugurile specifice zonei, prin confecționarea straielor populare, covoarelor și prosoapelor tradiționale, în baza unor comenzi prealabile.
25.08.2018      adrnord.md   
A fost ajustat proiectul tehnic de execuție privind îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia
Membrii grupului de lucru pentru achiziții publice constituit în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia” a aprobat marți, 21 august a.c., unele modificări la contractul privind serviciile de elaborare a proiectului tehnic de execuție pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă în orașul Drochia (Lot NA2).
23.08.2018      adrnord.md   
     
Se întâmplă în Moldova! Primarul unui sat a convins 20 de persoane dependente de alcool să nu-l mai consume timp de 6 luni, printr-un acord semnat
Se întâmplă într-un sat din Moldova, mai exact în Puhoi, raionul Ialoveni – primarul localității, Petru Frunze, a convins 20 de persoane dependente de alcool să semneze un acord cu primăria, prin care se obligă să nu mai consume băuturi alcoolice timp jumătate de an, informează Provincial.
22.08.2018      provincial.md   
Un sat din Republica Moldova se va înfrăți cu un oraș din România. Ambele au aceeași denumire
Satul Costești din raionul Ialoveni se va înfrăți cu „tizul” său din România, orașul Costești din județul Argeș. Anunțul a fost făcut în cadrul unui festival ce a avut loc în localitatea Argeșeană.
22.08.2018      diez.md   
     
O localitate din Republica Moldova se va înfrăţi cu oraşul Burgas din Bulgaria
Ambasadorul Ștefan Gorda a efectuat o vizită de lucru în oraşul Burgas, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Primarul Dimitar Nikolov. Deplasarea a avut loc în contextul eforturilor de consolidare a contactelor cu autoritățile locale și regionale din statul de reședință, informează Provincial.
16.08.2018      provincial.md   
(FOTO) Muzeul Crihanei – inaugurat în Crihana Veche: „Să fie într-un ceas bun!”
În satul Crihana Veche, raionul Cahul, la 14 august curent, a fost inaugurat Muzeul Crihanei care va găzdui de acum înainte turiștii curioși să vadă obiecte vechi de cult și tradiționale, unește pe care strămoșii noștile le foloseau în gospodărie. La eveniment s-au adunat sătenii în frunte cu doamna Primar Rodica Cucereanu, oaspeți ai localității, oficialități și jurnaliști.
16.08.2018      fiipopular.com   
     
Recepția la terminare a lucrărilor de amenajare a popasului turistic din satul Iurceni, raionul Nisporeni
Pe 15 august, în satul Iurceni, din raionul Nisporeni, a avut loc recepția la terminare a lucrărilor de amenajare a popasului turistic, avînd ca beneficiar și aplicant autoritatea publică locală dată. Acest obiectiv face parte din proiectul de dezvoltare regională ”Valorificarea potenţialului turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)”.
16.08.2018      adrcentru.md   
Documentația de licitație pentru proiectul de aprovizionare cu apă din raionul Glodeni, aprobată de grupul de lucru
Membrii grupului de lucru format în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în 10 localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I - comuna Cuhnești și comuna Balatina” s-au reunit miercuri, 15 august a.c., în incinta ADR Nord, pentru a aproba documentația de licitație privind executarea lucrărilor de construcție a sistemelor de alimentare cu apă.
16.08.2018      adrnord.md   
     
Proiectul tehnic de execuție ce vizează îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova a fost ajustat
Grupul de lucru pentru achiziții publice în domeniul reabilitare și extindere a sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare, constituit pe lângă ADR Sud, a aprobat recent unele ajustări în ceea ce privește elaborarea documentației de proiectare în cadrul proiectului tehnic de execuție ce vizează îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova.
16.08.2018      adrsud.md   
Au fost deschise ofertele privind construcția apeductului magistral Cahul- Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca”, etapa I
Astăzi, 15 august 2018, membrii Grupului de lucru pentru achiziții publice în domeniul aprovizionării cu apă, desfășurate conform regulilor PRAG UE, s-au întrunit la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud pentru a deschide ofertele depuse de agenții economici interesați de construcţia apeductului magistral Cahul - Lebedenco din cadrul proiectului investițional "Construcția apeductului magistral Cahul- Lebedenco- Pelinei-Găvănoasa- Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca", Etapa I.
16.08.2018      adrsud.md   
     
Program de granturi, adresat Organizațiilor Societății Civile de nivel local (OSC), pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare
Uniunea Europeană și Fundația Soros-Moldova oferă asistență pentru dezvoltarea, diversificarea și prestarea serviciilor sociale adresate copiilor din grupuri vulnerabile și persoanelor cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale.
16.08.2018      adrsud.md   
Grădinița din s. Mateuți, raionul Rezina – renovată (FOTO)
În satul Mateuți, raionul Rezina a avut loc inaugurarea grădiniței, care a fost renovată în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova și administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).
13.08.2018      provincial.md   
     
Metoda unui primar de a comunica cu locuitorii: „Acum tehnica permite…”
Primarul satului Ghidighici din municipiul Chișinău, Serafim Isac, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre „întâlnirile live” cu locuitorii din localitate prin intermediul unei rețele de socializare.
13.08.2018      provincial.md   
Mijloace financiare pentru construcția apeductului Leova-Iargara și reabilitarea drumului Ciocîlteni-Clișova
20 de mii de locuitori din sudul țării vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și canalizare în urma construcției apeductului magistral Leova-Iargara. Pentru lucrările care urmează să fie încheiate în luna octombrie curent, din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost alocate 4 milioane de lei.
13.08.2018      provincial.md   
     
Cum a ajuns Natalia Petrea la cârma primăriei satului Costești
Natalia Petrea este primărița satului Costești, raionul Ialoveni, localitate care, după numărul populației, este a doua ca mărime din Republica Moldova.
07.08.2018      sputnik.md   
Raionul Cahul va primi 11 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru apă și canalizare
Orașul Cahul și alte patru sate vecine vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, care prevede un grant de 11 milioane de euro în acest sens.
02.08.2018      diez.md   
     
Miros îmbietor la Lozova! Mămăligă enormă din care a mâncat tot satul, friptură și brânză de oi: E atât de gustoasă
Băştinaşii din satul Lozova, raionul Străşeni, s-au reunit în jurul unui ceaun plin ochi cu mămăligă, din care a mâncat tot satul. Bineînţeles, porţia a fost completată cu friptură și brânză de oi. Oamenii au rămas surprinși de efortul bucătarului și au luat câte două porții.
30.08.2017      www.publika.md   
Lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă – pe ultima sută de metri// Foto
O altă vizită de monitorizare a fost efectuată, săptămâna curentă, de directorul ADR Sud, Maria Culeșov, și de către anajații instituției nominalizate în comun cu șeful Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Igor Malai, la șantierul de construcție a drumului intercomunitar Feștelița-Marianca de Jos-Ștefan Vodă.
26.08.2017      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»