Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Vor veni la o școală de nerecunoscut
Pe 1 septembrie, cînd vor reveni la școală, cei 347 de elevii și profesorii de la gimnaziul ”Alexandru cel Bun” din Vărzărești vor trăi emoții duble. Emoții de bucurie.
29.07.2016      www.expresul.com   
Un nou centru sportiv va fi construit în Găgăuzia
Până pe data de 22 august în oraşul Vulcăneşti urmează să fie pregătit un proiect privind construirea unui complex sportiv. Proiectul urmează să fie prezentat spre aprobare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
29.07.2016      gazetadesud.md   
     
În atenția autorităților locale! 22 august este termenul limită pentru depunerea cererilor complete de finanțare în etapa a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020
ADR Nord aduce la cunoștința autorităților publice locale din Regiunea de Dezvoltare Nord că luni, 22 august 2016, este termenul limită pentru depunerea cererilor complete de finanțare în etapa a II-a a Concursului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada anilor 2017-2020.
28.07.2016      adrnord.md   
Orășelul din România cu șomaj aproape zero, model economic pentru restul țării
Un orăşel din inima Transilvaniei, cu puţin peste 30.000 de locuitori, reuşeşte să fie un model economic. Companii importante, din mai toate domeniile, au în Sebeş fabrici în care au investit sute de milioane de euro, atrase de infrastructură, de numărul mare de muncitori calificaţi, dar şi de facilităţile fiscale oferite de autorităţile locale.
28.07.2016      greatnews.ro   
     
Apa din Prut a ajuns la Grozești, la Vărzărești și Nisporeni
După ce sute de ani au tot curs pe alături, iată că, în sfîrșit, apele Prutului s-au îndreptat și spre gospodăriile din Grozești, ajungînd apoi la Vărzărești și Nisporeni.
28.07.2016      provincial.md   
Străzi iluminate și condiții educaționale și sportive mai bune pentru locuitorii din raioanele Căușeni și Anenii Noi
Orașul Căușeni și satele Săiți și Varnița au fost primele localități care au fost vizitate la 25 iulie, de echipa Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale.
27.07.2016      viitorul.org   
     
Polonia sprijină elaborarea unui program de dezvoltare a turismului în Regiunea de Dezvoltare Nord
Polonia oferă sprijin specialiștilor ADR Nord în procesul de elaborare a Programului regional sectorial în domeniul turismului pentru Regiunea de Dezvoltare Nord. În acest sens, în perioada 19-21 iulie, o delegație din componența căreia au făcut parte specialiști din cadrul ADR Nord, ADR Centru și Agenției Turismului a Republicii Moldova au participat la o vizită de studiu în Regiunea Wielkopolska, Polonia.
27.07.2016      adrnord.md   
Siguranță în Ungheni, pe bani europeni. Cum au reușit autoritățile să rezolve problema accidentelor rutiere
De mai bine de un an, o simplă plimbare prin orașul Ungheni a devenit mai sigură atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Și asta, datorită Uniunii Europene care a investiţi sute de de mii de euro pentru instalarea în oraș a zeci de semafoare și sute indicatoare rutiere.
27.07.2016      unimedia.info   
     
Surpriză pentru cinci absolvenți din satul Puhoi. Primarul a făcut anunțul!
Cinci absolvenți ai Liceului Teoretic Puhoi vor primi abonamente gratuite timp de cinci ani pe cursa Puhoi-Chișinău – surpriza este organizată de Primăria satului Puhoi, raionul Ialoveni, și agentul care operează cursa. Despre aceasta a anunțat primarul localității, Petru Frunze.
26.07.2016      provincial.md   
Parcul din preajma Cetăţii Medievale Soroca va fi amenajat până în luna noiembrie curent
În perioada 01 iunie -31 octombrie 2016, Consiliul Raional Soroca în parteneriat cu Primăria oraşului Soroca, AO „Bare Romi” din oraşul Soroca, Direcţia Gospodăriei Locativ – Comunale Soroca, Inspecţia Ecologică Soroca şi IP Soroca implementează proiectul „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca”.
26.07.2016      provincial.md   
     
Trei localităţi din Nisporeni, asigurate cu apă potabilă din Prut
Trei localităţi din raionul Nisporeni au fost asigurate cu apă potabilă din râul Prut, cu implicarea mai multor donatori externi. Localităţile beneficiare sunt: Vărzăreşti, Nisporeni şi Grozeşti, transmite IPN.
25.07.2016      www.radiochisinau.md   
Primarul satului Costești a fost premiat ca ”Cel mai activ partener al voluntarului” de către Corpul Păcii
Corpul Păcii din Moldova a organizat un concurs pentru partenerii voluntarilor organizației din toată țara.
25.07.2016      provincial.md   
     
650 de tone de asfalt vor fi așternute pe o stradă din Soroca. Lucrările au început
Primăria orașului Soroca anunță că, la data 20 iulie 2016 au fost inițiate lucrările de reparație curentă a străzii V. Stroescu, unde sînt preconizate lucrări de plombare a gropilor și amenajări a straturilor de egalizare din beton asfaltic. Astfel, vor fi așternute 650 tone de asfalt.
25.07.2016      provincial.md   
Clientelismul politic lasă fără bani localitățile Moldovei
Deși se vorbește despre descentralizare, legea a fost aruncată în sertar. Asta, pentru că modul de repartiție a banilor de la centru este, de fapt, un real mecanism de control asupra a ceea ce se întâmplă în teritoriu.
21.07.2016      viitorul.org   
     
Partea carosabilă pe o porțiune a bd. Ștefan cel Mare ar putea fi extinsă până la șase benzi de circulație
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, solicită ca o porțiune de 700 de metri de pe bd. Ștefan cel Mare, de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” până la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, să aibă șase benzi de circulație, față de cinci câte sunt în prezent.
18.07.2016      www.ziarulnational.md   
Lichidarea raioanelor – așteptată de unii, criticată de alții. Guvernul încă nu știe cum îi va împăca
Strategia de reformare a administrației publice din Republica Moldova este un document fără valoare, deocamdată, sugerează Cancelaria de Stat, iar discuțiile privind lichidarea raioanelor sau comasarea localităților mici ar fi premature. Așa sau altfel, Guvernul recunoaște în document că intenționează să schimbe organizarea teritorial-administrativă a țării însă va ști mecanismele acestor modificări cel mai devreme la toamnă.
18.07.2016      moldnova.eu   
     
Autoritățile locale din patru raioane vor să creeze un sistem de management al deșeurilor la nordul republicii
Bălți, 14 iulie 2016. Autorități publice locale și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au participat, în incinta ADR Nord, la o ședință consultativă organizată în ajunul semnării Memorandumului de înțelegere privind elaborarea studiului de fezabilitate şi evaluare a impactului asupra mediului pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor pentru Zona nr. 8 de management a deșeurilor solide din Regiunea de Dezvoltare Nord (raioanele Dondușeni, Edineț, Briceni, Ocnița).
18.07.2016      adrnord.md   
O tânără primăriță îi ia la rost pe localnici: „Puneți mâna și munciți!"
Irina Onescu, primarului comunei Petriș, din județul Arad, fostă producătoare MTV și ajunsă primăriță la 31 de ani, îi mustră cu asprime pe consăteni într-o postare pe pagina sa de Facebook.
15.07.2016      sputnik.md   
     
Unghenenii – invitați speciali la zilele orașului lituanian Joniskis (foto)
Din 2013 a devenit tradiție ca delegații din orașul Ungheni, formate din reprezentanții autorității publice locale și tineri talentați, să participe la zilele orașului Joniskis din Lituania.
14.07.2016      ungheni.md   
Au fost alese cele mai active localități care vor fi vizitate de echipa Programului Bunelor Practici. Află care sunt ele
Cele mai active 30 de comunități din Republica Moldova urmează a fi vizitate în următoarele două luni pentru a vedea pe viu modalitatea de implementare a celor mai bune practici. Localitățile au fost selectate la 13 iulie, de către membrii Grupului Coordonator al Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale din Moldova în cadrul unei ședințe.
14.07.2016      viitorul.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»