Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Corectarea erorilor în procesul de transmitere în proprietate a terenurilor. Cum a fost modificată legea
Legea cadastrului bunurilor imobile a fost completată cu prevederi noi care se referă la particularitățile corectării erorilor comise în procesul transmiteri în proprietate a terenurilor. Modificările efectuate au fost publicate în Monitorul Oficial.
31.07.2018      www.bizlaw.md   
Un nou proiect european pentru opt raioane ale țării
La Cimișlia a fost lansat un nou proiect european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”. Aria geografică de acoperire cuprinde cele opt raioane ale Regiunii de Dezvoltare Sud: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova
27.07.2018      provincial.md   
     
În 3 raioane ale țării vor fi construite locuințe sociale
În raioanele Cantemir, Cahul și Cimișlia vor fi construite locuințe sociale, informează Provincial.
26.07.2018      provincial.md   
Zona comercială pentru producătorii agricoli din Coșnița – în proces de construcție
Primarul comunei Coșnița din raionul Dubăsari, Gafeli Alexei, consilierul raional, Pavel Rusu, viceprimarul, Alexandru Cibuc- Grigoraș, dar și președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, au efectuat o vizită de monitorizare la Zona comercială pentru producătorii agricoli din Coșnița, care se află în construcție, informează Provincial.
25.07.2018      provincial.md   
     
59 de proiecte au fost implementate în opt țări, în cadrul POC Bazinul Mării Negre 2007-2013
În cadrul Programului Operațional Comun (POC) Bazinul Mării Negre 2007-2013 au fost implementate cu succes 59 de proiecte în domeniile dezvoltării sociale și economiei, protecției mediului, precum și în cel al culturii și educației. La program au participat opt țări: Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Turcia și Ucraina.
18.07.2018      adrnord.md   
Experți internaționali și naționali analizează progresul în elaborarea documentației tehnice în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare, finanțate de UE
Reprezentanții companiei de experți „Fichtner Water & Transportation”, contractată de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), analizează progresul în elaborarea documentației tehnice în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) realizate de ADR Nord și finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de GIZ.
18.07.2018      adrnord.md   
     
A fost semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a unui sistem de apeduct în satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus
Lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct ce va asigura cu apă satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus vor demara în curând. Un contract de antrepriză în acest sens a fost semnat la data de 17 iulie
18.07.2018      www.adrnord.md   
23 de localități din țară au primit ambulanțe noi
Alte 23 de ambulanțe noi, din totalul de 69 procurate la începutul acestui an, au fost repartizate la data de 17 iulie în substațiile și punctele de asistență medicală urgentă din 23 de localități.
18.07.2018      provincial.md   
     
Locuitorii comunei Sculeni din raionul Ungheni, care vor consuma mai mult de 12 metri cubi de apă pe lună vor achita un tarif de 70 de lei pentru un metru cub
Locuitorii comunei Sculeni din raionul Ungheni, care vor consuma mai mult de 12 metri cubi de apă pe lună vor achita un tarif de 70 de lei pentru un metru cub. Decizia a fost adoptată de consiliul local, drept o măsură de urgenţă, după ce din cauza secetei, oamenii îşi irigau grădinile cu apa din fântânile arteziene.
12.07.2018      www.canal2.md   
Un teren sportiv va fi construit în satul Avdarma
În satul Avdarma din UTA Gagauz-Yeri a început construcţia unui teren sportiv în aer liber. Finanţarea lucrărilor şi procurarea echipamentului sunt asigurate de mecenaţii locali.
07.07.2018     
     
HÂNCEȘTI: Un post de salvatori și pompieri va fi deschis la Leușeni
O nouă unitate de salvatori și pompieri va fi deschisă în scurt timp la Leușeni, raionul Hâncești.
02.07.2018      stirilocale.md   
Întreprinderile municipale și cele de stat vor deveni societăți pe acțiuni
Guvernul a aprobat, în ședința din 10 iulie curent, proiectul de lege cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, elaborat cu scopul stabilirii condițiilor juridice, organizatorice și economice de înființare, funcționare și încetare a activității întreprinderilor municipale.
29.07.2017      monitorul.fisc.md   
     
Pînă la sfîrşitul anului vor fi realizate 30 de proiecte de încălzire pe biomasă
Pînă la sfîrşitul anului 2017 vor fi realizate 30 de proiecte de încălzire pe biomasă în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, realizat în Moldova în cooperare cu Uniunea Europeană şi ONU.
28.07.2017      www.noi.md   
Un Centru de Instruire pentru salvatori și pompieri va fi contruit la Răzeni
La 26 iulie, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, împreună cu alți reprezentanți ai instituției a avut o întrevedere cu reprezetanții Administrației publice locale Ialoveni, la sediul Consiliului raional din aceeași localitate.
28.07.2017      provincial.md   
     
În curând, locuitorii satului Băhrinești vor avea apă la robinet
Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord, s-au reunit vineri, 21 iulie, în incinta Primăriei satului Băhrinești, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de asigurare a accesului la apă și sanitație, planificate în cadrul unui subproiect ce va fi implementat în raza satului Băhrinești.
28.07.2017      provincial.md   
Acces la drumul național pentru patru sate din Moldova
Construcţia drumurilor în regiunea de sud a Moldovei va asigura accesul satelor Sîrma, Tomai, Sărăteni (raionul Leova) şi Hîrtop (raionul Cimişlia) la drumul naţional R3.
28.07.2017      www.noi.md   
     
Veste bună pentru locuitorii din Costești și Duruitoarea Veche. În localitate a fost inaugurată staţia de epurare a apei
Locuitorii din Costești și Duruitoarea Veche din raionul Râşcani au scăpat de mirosul urât, emanat de apele reziduale. De astăzi, ei se vor putea conecta la noua staţie de epurare a apei, ce nu poluează mediul ambiant. De noul sistem de canalizare, trasat pe o lungime de 20 de km, vor beneficia peste 400 de gospodării.
28.07.2017      www.canal2.md   
Consiliul Municipal va aloca 10 milioane de lei pentru primăriile Geamăna şi Ţânţăreni
Consiliul Municipal va aloca 10 milioane de lei pentru primăriile Geamăna şi Ţânţăreni. Banii sunt oferiţi drept compensare pentru faptul că oamenii şi consilierii locali au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deşeurilor şi vor fi utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii localităţilor.
28.07.2017      www.canal2.md   
     
15 localităţi vor participa la etapa a II-a a proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”
Alte 15 localități din R. Moldova vor învăța să coopereze cu băștinașii plecați departe de casă în etapa a doua a proiectului „Migrație și dezvoltare locală” (MiDL), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.
27.07.2017      moldpres.md   
Mii de elevi vor merge la școală cu microbuze românești
34 de raioane din Republica Moldova au primit astăzi cheile de la 96 de microbuze donate de Guvernul României la începutul anului curent şi destinate transportării elevilor. Ceremonia oficială a avut loc în cadrul vizitei premierului român Mihai Tudose. Oficialul de la Bucureşti a ţinut să observe că România va sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul său european.
21.07.2017      deschide.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»