Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Întreprinderile municipale și cele de stat vor deveni societăți pe acțiuni
Guvernul a aprobat, în ședința din 10 iulie curent, proiectul de lege cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, elaborat cu scopul stabilirii condițiilor juridice, organizatorice și economice de înființare, funcționare și încetare a activității întreprinderilor municipale.
29.07.2017      monitorul.fisc.md   
Pînă la sfîrşitul anului vor fi realizate 30 de proiecte de încălzire pe biomasă
Pînă la sfîrşitul anului 2017 vor fi realizate 30 de proiecte de încălzire pe biomasă în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, realizat în Moldova în cooperare cu Uniunea Europeană şi ONU.
28.07.2017      www.noi.md   
     
Un Centru de Instruire pentru salvatori și pompieri va fi contruit la Răzeni
La 26 iulie, șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, împreună cu alți reprezentanți ai instituției a avut o întrevedere cu reprezetanții Administrației publice locale Ialoveni, la sediul Consiliului raional din aceeași localitate.
28.07.2017      provincial.md   
În curând, locuitorii satului Băhrinești vor avea apă la robinet
Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, realizat de ADR Nord, s-au reunit vineri, 21 iulie, în incinta Primăriei satului Băhrinești, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de asigurare a accesului la apă și sanitație, planificate în cadrul unui subproiect ce va fi implementat în raza satului Băhrinești.
28.07.2017      provincial.md   
     
Acces la drumul național pentru patru sate din Moldova
Construcţia drumurilor în regiunea de sud a Moldovei va asigura accesul satelor Sîrma, Tomai, Sărăteni (raionul Leova) şi Hîrtop (raionul Cimişlia) la drumul naţional R3.
28.07.2017      www.noi.md   
Veste bună pentru locuitorii din Costești și Duruitoarea Veche. În localitate a fost inaugurată staţia de epurare a apei
Locuitorii din Costești și Duruitoarea Veche din raionul Râşcani au scăpat de mirosul urât, emanat de apele reziduale. De astăzi, ei se vor putea conecta la noua staţie de epurare a apei, ce nu poluează mediul ambiant. De noul sistem de canalizare, trasat pe o lungime de 20 de km, vor beneficia peste 400 de gospodării.
28.07.2017      www.canal2.md   
     
Consiliul Municipal va aloca 10 milioane de lei pentru primăriile Geamăna şi Ţânţăreni
Consiliul Municipal va aloca 10 milioane de lei pentru primăriile Geamăna şi Ţânţăreni. Banii sunt oferiţi drept compensare pentru faptul că oamenii şi consilierii locali au acceptat redeschiderea poligonului de păstrare a deşeurilor şi vor fi utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii localităţilor.
28.07.2017      www.canal2.md   
15 localităţi vor participa la etapa a II-a a proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală”
Alte 15 localități din R. Moldova vor învăța să coopereze cu băștinașii plecați departe de casă în etapa a doua a proiectului „Migrație și dezvoltare locală” (MiDL), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.
27.07.2017      moldpres.md   
     
Mii de elevi vor merge la școală cu microbuze românești
34 de raioane din Republica Moldova au primit astăzi cheile de la 96 de microbuze donate de Guvernul României la începutul anului curent şi destinate transportării elevilor. Ceremonia oficială a avut loc în cadrul vizitei premierului român Mihai Tudose. Oficialul de la Bucureşti a ţinut să observe că România va sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul său european.
21.07.2017      deschide.md   
Bucurie în Slobozia Mare! Localnicii au inaugurat într-un mod inedit un apeduct modern
Localnicii din Slobozia Mare, raionul Cahul, au inaugurat într-un mod inedit un apeduct modern din sat, care va alimenta câteva sute de familii. Mai multe gospodine au mers pe uliţe şi au aruncat cobiliţele, folosite până nu demult pentru căratul apei. Obiectele vor putea acum să fie admirate doar în muzee.
17.07.2017      www.publika.md   
     
O grădiniţă din Sadova, Călăraşi, a fost renovată datorită fondurilor venite de la Guvernul României
Grădiniţa „Albinuţa” din satul Sadova, raionul Călăraşi, a fost inaugurată. Aceasta a fost renovată datorită investiţiilor Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).
12.07.2017      tvrmoldova.md   
În localitatea Sărata Veche a fost inaugurat un post de salvatori și pompieri voluntari
Peste 20 de pompieri voluntari vor preveni și lichida incendiile în localitatea Sărata Veche din raionul Fălești. Asta după ce la data de 6 iulie 2017, a fost inaugurat un post de salvatori și pompieri voluntari.
12.07.2017      provincial.md   
     
Gradinița de copii din satul Hîrbovăț va fi renovată și eficientizată energetic! Pe străzi vor fi instalate plafoane LED
Peste 200 de copii din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi vor beneficia de o grădiniță renovată și eficientizată energetic, datorită unui proiect finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.
12.07.2017      www.realitatea.md   
La Hîncești a fost inaugurat un sector de drum ce asigură accesul la două trasee naționale
Un sector de drum din orașul Hîncești ce asigură accesul la traseele naționale Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova a fost inaugurat la data de 11 iulie 2017.
12.07.2017      diez.md   
     
Moldovenii reîntorși acasă sunt cei mai aprigi promotori ai dezvoltării
După ce au muncit în străinătate, băştinaşii reîntorși acasă sunt, de regulă, cei mai nerăbdători și mai entuziaști să schimbe spre bine lucrurile din localitatea natală – este convinsă Valentina Casian, primarul orașului Strășeni.
12.07.2017      stirilocale.md   
Primarul din Târnova – un exemplu pentru toţi. A reușit să atragă investiții de milioane de lei în localitate
A reușit să atragă investiții de milioane de lei în localitate. Vorbim despre primarul comunei Târnova, raionul Dondușeni, Valentin Cebotari. În localitate se desfășoară lucrări de reparație a unui drum, este extins gazoductul, iar grădinița va intra în reparaţii. Primarul spune că nu i-a fost ușor, însă a avut mereu susținerea consătenilor.
08.07.2017      www.canal2.md   
     
Orașul Ialoveni va economisi 500 mii lei anual la bugetul local, grație unui autoturn pentru intervenţii la înălţime
Originarii din orașul Ialoveni au contribuit financiar cu peste 2500 USD, astfel susținând primăria în procurarea unui autoturn pentru executarea de lucrări la înălțime. Guvernul Elveției a mai oferit, prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, un grant în sumă de 20 mii USD pe lângă cei 2500 USD alocați de primărie și contribuțiile locuitorilor, pentru a suplini bugetul necesar.
04.07.2017      diez   
Diaspora s-a mobilizat! Va contribui la îmbunătățirea infrastructurii din 23 de localități
Campania „Dezvoltăm cu drag ACASĂ” inițiată de diasporă va contribui la îmbunătățirea infrastructurii din 23 de localități. Peste 792.000 de dolari sunt valorificați de 18 sate și cinci orașe din țară. Localitățile vor beneficia de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii locale și de condiții mai bune de viață, datorită implicării băștinașilor.
04.07.2017      tv8.md   
     
Vor veni la o școală de nerecunoscut
Pe 1 septembrie, cînd vor reveni la școală, cei 347 de elevii și profesorii de la gimnaziul ”Alexandru cel Bun” din Vărzărești vor trăi emoții duble. Emoții de bucurie.
29.07.2016      www.expresul.com   
Un nou centru sportiv va fi construit în Găgăuzia
Până pe data de 22 august în oraşul Vulcăneşti urmează să fie pregătit un proiect privind construirea unui complex sportiv. Proiectul urmează să fie prezentat spre aprobare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.
29.07.2016      gazetadesud.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»